Angliai anyukak elmeselnetek a szuleseteket? Elegedettek voltatok?
Jajj de cuki lehet :) Orulok, hogy minden jol alakult Veletek is:)
Neked van osszehasonlitasi alapod az otthoni es az itteni terhesgondozas es szules kozott.
Ha lenne meg egy babad hol szulnel szivesebben?
Haaat! Nehez kerdes!
Otthon is az elso szulesem borzalmas volt. 5 napig hagytak vajudni, mire kaptam oxytocint es megszuletett a nagylanyom. Akkor azt mondtam, hogy soha tobbet nem szulok. Aztan eltelt 8 ev, es ugy gondoltuk ferjemmel, hogy megiscsak kell egy teso. A pici lanyom nagyon jo volt, aranylag konnyen, hamar meglett, meg a szuloszoban azt mondtam, hogy siman probalkozhatunk egy kisfiuval. Vegulis, ha belegondolok, nem is volt olyan szornyu. Sokkal rosszabbak az elso szulesem elmenyei, mint az utolso. Sot! Szerintem rajtam kivul mindenki ketsegbe volt esve, es szidta az itteni hozzaallast, holott en tok jol elvajudtam magamnak anelkul, hogy mindenfele kutyut ramaggadtak volna, es az sem hianyzott, hogy megmondjak, hoy fekudnom kell, holott nekem allni volt jo. Csak igy 4 szem kozt bevallom, jo volt otthon szulni, bar nem ismetelnem meg. Az megg kulonosen tetszett, hogy nem rangattak hetente valamilyen vizsgalatra es nem panikoltattak, mint Mo-on a terhesseg alatt. Tehat mindent osszevetve, azt hiszem itt szulnek ujra, de korhazban. Bar eyaltalan nem szeretnenk tobb gyereket. A ferjem a tortentek miatt, a mai napig rosszul van, ha terhes kismamat lat es kepes atmenni az ut tuloldalara.
Ti? Gondolkoztok masodik baban? Mikorra tervezitek? Kis vagy nagyobb korkulonbseget szeretnetek?
Jajj hat itt nem mondjak meg a korhazban hogyan szulj :)
mint irtam a kommentemben es futottam a vajudoban korbe-korbe (szoszerint).Lehet allva fekve ulve hattal hassal ahogy akarod.
En vizben akartam es sikerult is :)
Ott sem mondtak meg mit csinaljak.Amikor mar lattak, hogy igy nem tud megszuletni Bogus csak akkor mondtak, hogy forduljak meg.A masodik nyomasra meg is lett a feje a harmadikra meg kirepult a teste.
Mindig is 3 lanyt akaratm vagy 1 ikerparost 1fiu-1 lany.
Mar nem tudom akarok-e meg babat.
A terhesgondozassal es a terhesseggel nem volt bajom.Rosszul voltam hanytam fogytam, de nem b.a.s.z.o.g.a.t.t.a.k , hogy hizok/fogyok mert igy mert ugy.
Egyedul ez az iszonyatos fajdalom....en nagyon szet repedtem es a mai napig faj.
Ha lesz kovetkezo baba akkor is ugy megyek a korhazba, hogy marpedig azonnal adjak a fajdalomcsillapitot :)
Egy kislanynak meg nagyon orulnek (a ferjem egy kisfiunak) de ezt meg nem tudjuk :)
Valoszinuleg meg tul elenk az elmeny. El fog halvanyodni es akkor johet a kovetkezo baba. Konnyebb lesz. Mar Te is tapasztaltabb leszel, nem leszel tele felelemmel, bizonytalansaggal es szerintem azert konnyebb. Nem hiszem, hogy fizikalisan ill. fajdalomugyileg lett volna konnyebb a 2. lanyom. Inkabb csak azert, mert ugy alltam hozza. Megdumaltam magammal, hogy amikor kezdodik, nem olyan veszes, aztan az utolso 1-2 ora mar borzalmasan faj, de akkor mar nem sok van hatra es a kezembe foghatom az en kis csodamat. Kevinel is igy probaltam hozzaallni es orultem is amikor mar elkezdodott, csak aztan elbizonytalanodtam amikor hazakuldtek.
Szerintem egyebkent is raertek meg, elvezz ki Bogussal minden pillanatot, mert olyan hamar meg fog noni, hogy csak kapkodod a fejed, hogy Ur Isten! Pedig me csak most szuletett. Olyan keves az az ido amit picikek! Persze megvan minden eletkornak a maga szepsege! Es nehezsege is.:) Kiprobaltam a nagy es a kis korkulonbseget, azt hiszem a ketto kozott kellett volna. A lanyok kozott 8 ev van, az sok egy kicsit, bar a nagylanyom is allandoan kenyezteti a kicsit. A ket kicsi kozott viszont eleg keves a 2 ev. A pici lanyom is meg nagyon igenyeli a szeretgetest, osszebujast, torodest, amibol Kevi miatt kevesebb jut neki. De mar nem feltekeny, belejott, csak latom rajta. Nem tudatosan, de nagyon feltekeny volt az elso hetekben. Rengeteget sirt, hisztizett, sokszor ok nelkul. Probaltam vele tolteni minden idomet es mostmar rendben van. Pedig O nagyon apas, nem is ondoltuk, hogy ennyire meg fogja viselni.
Leirnad, hogy miket csinal, miket eszik Bogus? Vegigalussza az ejszakat? Kevi nem nagyon akar a tapszeren kivul semmit enni, egy kicsit bajban vagyok.
En elsobabas anyukakent nagyon paras vagyok, igy en nem adok Neki felnottes eteleket.
Eszik : krumplit, edesburgonyat, repat, feherrepat, sutotokot, almat, banant, sargadinnyet, barackot, nektarint, rizst, lisztet, csirkemellet es csirkecombot, fokhagymat, halat (friss tuna), kortet petrezselymet, es kakukkfuvet.
Ezeket vegitem ahogy izlesem szerint es az O izlese szerint belefer....
Sot es cukrot nem kapott meg.
Eleg kis husis baba igy nem tud meg maszni viszont hemperegve kozlekedik.Hasizombol felul (ez szamomra eleg fura) mindig dumal (nem tudom, hogy tudatos-e de ha azt mondja, hogy hamma akkor mindig eszik/iszik ha megkinalom, es amikor mondta, hogy daj-daj (da-da) akkor csapkodott is hozza).Mindig mosolyog es jokedvu.
8 foga van de bananon es rice cakes amit megeszik turmixolas nelkul.
Kevin mit csinal es miket eszik mar?
Londonban eltek gondolom ha van magyar bolt.
Nalunk csak lengyel arab torok stb boltok vannak :( pedig en is nagyvarosban elek.Soskat is evvett mar meg sajtot es tesztat (babateszta) meg paradicsomot.
Melyik tapszert eszi Kevin?
Milyen joghurtot adtal neki?? En abbol meg csak babajoghurtot mertem.
:)
szep napot!
Mi Sheffieldben lakunk de itt nincs magyar bolt:(
Bogus cow&gate-t eszik.En porosat szoktam venni de ha utazunk akkor 2 dl-es ready to feed-t.Ha csak setalni megyunk akkor termoszban viszem a forralt vizet es boots-os tartoban a port.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!