Első gyermekem születése után nagyon komoly szülés utáni depresszióm volt. Hogy tudnám elkerülni?
Nem szulsz ujra.
De amugy menj el terapiara, most, legyen ez egy folyamatos dolog.
Elsonel en is magam alatt voltam, a masodiknal mar nem jott elo, mar nem bizonytalanitott el a csecsemos h szar vagyok es alkalamatlan... mar tudtam milyen a csaszarmestmmtszes,az sem ert varatlanul es nem szoptattam. Minden szoptatas utan jottek a neg.gondolatok,igaz tejem se volt,csak par ml de eroltettem az elsonel. A masodiknal tapszer lett,szinten nem volt tejem, azert probalkoztam de nem honapokig. Nekem ez segitett. Mert ahogy az elsonel is abbahagytam a probalkozast megszuntek a depresszios gondolatok.
Mi is az a D-MER (diszfóriás tejleadó reflex)?
A D-MER egy nemrégiben felismert állapot, mely a szoptató édesanyákat érinti. Jellemzői lehetnek a hirtelen szorongás, illetve negatív érzések, érzelmek, melyek közvetlenül a tejleadás előtt jelentkeznek, és nem tartanak tovább néhány percnél. Ez a reakció megfigyelhető fejéskor, szoptatáskor, vagy spontán tejleadáskor is (amikor a tej megindul anélkül, hogy az anya éppen szoptatna vagy fejne). Több különböző szóval is jellemezhető az a lelkiállapot, melybe ilyenkor az érintett édesanyák kerülnek: ürességérzet a gyomorban, aggódás, szomorúság, rettegés, befelé fordulás, idegesség, szorongás, félelem, ingerültség, reménytelenség, összeszoruló gyomorszáj.
Feltehető, hogy nem volt teljesen kívánt ez a gyerek a részedről? Van 9 hünapod, hogy felkészülj az anyaságra, a párod meg az apaságra....ez az idő azért van, hogy pszihikailag felkészítsd magad arra mi ezután jön, rendbe rakhasd a priorításaidat az életben, felkészitsd magad arra ami következni fog...Testi változások, szoptatás, pelenkázás, cirkuszi mutatványok...
Ha nincs melletted egy olyan pár aki megosztja veled ezeket a dolgokat, támogat mindenbe, megtesz mindent, hogy neked és a gyereknek jó legyen....pihenhess...stb stb akkor ...hát ....igen, lehetsz simán depressziós, ha minden a te nyakadba szakad.
Mivel nem tudjuk a körulményeket, és hátteredet, nem mennék bele semmi komolyabb ajánlásba....
Nézd a pozitív oldalait a dolgoknak, és ne félj változtatni azon ami nem megy.
Ez esetben, fordulj pszihologushoz....nem kell megijedni, mert van valami ami miatt neked ez most beutott, nem feltetlen van koze a babahoz.
Tortenhetett valami a multban amit most a baba szuletese hozott elo, valami esemeny, valami olyasmi amin a multban latszolag hamar/konnyen tultetted magad de a tudatalattidban nem engedted el.
Egyedul nem fogod megtalalni az okot, de egy jo pszihologus segiteni fog, hogy megtalald a valaszt es ebbol a allapotbol kibillentsen, hogy boldogan elvezni tudjatok a baba jelenletet.
Sok boldogsagot a babahoz es egymashoz a paroddal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!