Akinek sikeres lett a vbac ott mennyi idő volt a vajúdás? Volt valami, amit másképp csináltál, mint első szülésnél?
Első császárral szültem (ballon+oxy indítás), mert sajnos nem tágultam. Most vbacra készülök. Így végülis az első hüvelyi szülésem lesz. Akinek sikeres lett a vbac ők mennyit vajúdtak? Első hüvelyi szülésnél elvileg hosszabb és nagyon alacsony a fájdalomküszöböm. 4 centire tágultam csak és nekem már akkor is nagyon fájtak a fájások. 24 órát vajúdtam és kicsit félek, hogyha az annyira fájt akkor milyen lesz majd most.
Ezenkívül az is érdekelne, hogy mi az amit másképp csináltál, hogy sikeres legyen a vbac? Vagy volt egyáltalán ilyen?
Szia!
Én nem terveztem vbac szülést. De így alakult. Első terhességemnél indítottak, kevés magzatvíz+dátum szerinti túlhordás miatt (amúgy szerintem kb akkor töltöttem a terminust). Sajnos a kisfiam nem bírta ezt a megpróbáltatást, sokszor leesett a szívhangja, ezért műtét lett a vége. Mindez kb 8-16-ig tartott.
Közel 5 évre rá született a kislányom. Vele befektettek terminus előtt 1 nappal, mivel császáros voltam. Én lélekben a műtétre készültem. De terminus napján éjjel 23 óra után elfolyt a magzatvizem.
Olyan 1-2 óra múlva már indultak az enyhe fájások. Másnap délelött 10.30-kor született meg. Tehát szerintem egy átlagos hosszúságú vajúdás volt. Nem kaptam oxitocynt, sem semmilyen fájdalom csillapítot, sem semmit, csak egy infúziót. Viszont volt gátmetszés.
Amit másképp csinàltam:
-ezt nem én, hanem a környezet, de ugye megvárták amig “ő” elindul
-magától jöttek a fájások, semmit nem kaptam, nem generált dolog volt
-míg az elsőnél csak feküdni lehetett, addig itt most végig ültem vagy álltam
-ez lehet valakinek nem számít, de elsőre akárhànyszor vizsgáltak mindig azt mondtàk “ez semmi, így nem lesz szülés, stb stb”, másodiknàl teljesen békénhagytak és ha be is jött valaki csakis bíztattak.
-úgy gondolom a nyugodtabb környezet es talán egyfajta éretebb felfogás miatt is második alkalommal jobban át tudtam adni magam a folyamatnak.
Remélem tudtam segíteni. Sok sikert Nektek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!