Akinek sikeres lett a vbac ott mennyi idő volt a vajúdás? Volt valami, amit másképp csináltál, mint első szülésnél?
Első császárral szültem (ballon+oxy indítás), mert sajnos nem tágultam. Most vbacra készülök. Így végülis az első hüvelyi szülésem lesz. Akinek sikeres lett a vbac ők mennyit vajúdtak? Első hüvelyi szülésnél elvileg hosszabb és nagyon alacsony a fájdalomküszöböm. 4 centire tágultam csak és nekem már akkor is nagyon fájtak a fájások. 24 órát vajúdtam és kicsit félek, hogyha az annyira fájt akkor milyen lesz majd most.
Ezenkívül az is érdekelne, hogy mi az amit másképp csináltál, hogy sikeres legyen a vbac? Vagy volt egyáltalán ilyen?
Nekem az első sürgős császár lett 35 hétre. Ott így nem volt se vajúdás semmi. Második lett vbac, 40+3-ra. Nehezítő körülmény volt, hogy a magzatvíz zöldes volt amikor elfolyt. Így volt egy időhatár ami alatt sikerülnie kellett különben császár. Mikor elfolyt a víz és bementünk, 5cm voltam már. 10 perces fájások voltak, majd 5. Két óra után mondták kell az oxitocin, hogy haladjon a dolog, de hogy óvatosak lesznek a heg miatt. Folyamatosan nyomkodták, figyelték azért. Nekem az egész vajúdás új volt, így viszonyításom nincs. Az oxi után egy két óra után ami alatt 3 perces fájások voltak, lettem 8 cm. Iszonyat fájt, de labdáztam, légzésemre koncentráltam, és a pici szünetbe vettem egy nagy levegőt. Na utána egy órára rá 10 cm, de fent volt a baba nagyon, ott rányomtak egy csomót az oxira és akkor jött a pokol kb. Van ami ki is maradt jelenet,fetrengtem, a végéig órákig szünet nélküli összefolyó fájdalmaim voltak, semmire nem bírtam koncentrálni hiába akartam. Amikor a branül szétment, akkor lélegeztem fel, mintha egy mélyvízből felengednének a felszínre és fájt a fájás, de nem úgy. Utána újra vissza.
Sose viselkedtem életembe így, jól tűröm a fájdalmat, de itt mintha kikötnének és élve kínoznának vagy törnék el egyszerre a csontjaim. Végül összességében 9 óra vajúdás után született meg szerencsére totál egészségesen és rendbe. Magándokim azt mondta ez ugyancsak jónak számít ahhoz képest hogy sosem szültem hüvelyi úton. Őszintén? Nem tudom más hogy bírja 20-30 órákon át ezt mikor már kb halál félelmem volt. Örülök, hogy a második lett vbac, mert ha az első élményem lett volna ilyen, második sosem lett volna. Kettőt akartunk, soha többet szerencsére nem kell ezt átélnem. Nem vállalnám be. Nem csináltam semmit másképp, de ugye nálam nem volt az elsőnél vajúdás meg semmi, sajnos. Kitartást!
1es
Sajnálom, hogy rosszul élted meg a szülést. Nekem elsőnél volt indítás és borzalmasak voltak a fájások. Elvileg az oxy sokkal sokkal rosszabb fájásokat okoz, mint mikor természetesen vajúdsz, valószínűleg amiatt volt ennyire rossz. De örülök, hogy viszonylag "hamar" túl lettél a dolgon.
Remélem nekem is sikerül majd a második, lehetőleg jó emlékekkel oxy nélkül.
Nekem első indítás volt. Csak az oxy ami miatt rémes volt. Meg mert plusz 8 órát vajúdtam, mert nem bolt szabad műtő. Pedig akkor már mondták, hogy császár lesz csak sok volt a sürgős eset. Rossz volt a tudat, hogy úgyis császár és a semmiért szenvedek.
Tudtommal itt 40+0-ra indítanak de majd beszélek dokival. Remélhetőleg 41ig engedik, hogy ne kelljen. Nem akarom sokáig húzni de nem mindegy, hogy magától megindul e vagy indítanak.
Hozzáteszem nekem első baba egyáltalán nem volt kész. 1 centi tágulás és magasan volt a méhnyak is. Ballin 4 centire tágított. De oxy meg minden mellett sem tágultam tovább és a méhnyakam sem rövidült, méhszáj sem puhult. Tehát semmi.
7# De, jól tudod. Sok helyen nem is adnak, nem merik. A másik igen, hogy a picik se viselik jól. Még tényleg ilyen brutális fájásokat csinál pluszba. Egyébként a vicc, hogy pl a múltkor olvastam egy helyen, aki otthon szült és hasonlóan nem jött lejjebb a pici, mint nálam és a bába olyan pozíciókat kitalált, hogy konkrétan simán megindult és gyönyörűen megszületett. Ehhez képest nálam fekve oda tartotta a lábam, hogy de ott tartsam és kész, bokámra fogott, korábban a labdázás jól esett, de itt már nem engedték. Inkább nyomták az oxit és maradjak háton fekve, amikor egyszerűen nem ment úgy, aztán még lecsesztek, hogy nem működök egyet. Stílus is olyan volt nekik. Mit képzelek, ő örül, hogy itt kell lennie velem. Persze, mikor összecsavarodtam fél mpként. Azelőtt amikor még labdázhattam, simán még mondták is, hogy de jól csinálom a légzést is.
5# voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!