Inszemnináció 6 érett tüszővel. Kinek mennyi tüszővel csinálták meg? Melyik volt sikeres?
Múlt hét csütörtökön volt az első inszeminacióm. A férjemmel semmi gond 37 millió/ml a spermaszama. A peteérésem teljes hiánya miatt kellett stimulálni és a biztonság kedvéért inszeminációt javasoltak.
Kicsit átesett az orvos a ló túloldalára és 6 tüsző lett a jobb oldali petefeszkemben. A bal oldali nem működik.
Azt mondta nagy az ilerterhesség kockázata de ne hagyjuk veszni a hónapot. Valakinek csináltak már ilyen sok tüszővel inszemet? Ikrek lettek? Lehet hogy nincs is mindegyik tüszőben petesejt?
En nem tudom, hogy nekem hány tüszővel csinálták. Azt mondták, hogy kettőt látnak, papírra is ezt írták. Ket hét múlva kórházba kerültem hiperstimulació miatt, ott azt mondták, hogy legalább 15 tüsző volt... Szerencsére csak hármas ikreink lettek. Ha tudtam volna, hogy ilyen sok tüsző van, nem hagytam volt az inszeminációt, előre megbeszéltük a férjemmel, hogy 2nel több tüsző esetén nem végeztetjük az inszeminációt a többes ikerterhesség veszélyei miatt. Az első 12 hétben több orvos is rá akart beszélni a redukcióra a hármas terhesség kockázatai miatt, de nem tudtuk megtenni. Végül alig lettek koraszülöttek (35 hétre jöttek), de egyikük nagyon súlyos beteg (független attól, hogy ikrek).
Nem tudhatja az orvos, hogy mennyi tüszőben van petesejt es azok milyen minőségűek. Nemrég volt hármas ikres csoportban egy anyuka, ahol 4 baba fogant 4 tüszőből. Egy az első 12 hétben meghalt, majd a 20. héten beindult a szülés is. Ellenpélda a nemreg született debreceni négyes ikrek. Ők is inszemmel fogantak, es egészséges mindenki.
Neked kell tudni, hogy mit bírsz testileg, lelkileg. Ha 3 vagy több baba fogan, akkor vállalod-e a redukciót. Ha nem vállalod, akkor bírod-e ilyen sok gyerkőccel. Van-e bármilyen alapbetegséged, ami miatt veszélyes a többes terhesség (pl méhfejlődési rendellenesség). Sok mindent kell azért mérlegelni.
De ha már megvolt az inszem, akkor várni kell, ráérsz akkor idegeskedni az ikerterhességen, ha ikerterhes vagy. Addig bízni kell, hogy sikeres lesz az inszem, ne stresszelj előre ilyenen.
1. inszem 1 tüsző, nem sikerült.
2. inszem 2 tüsző, nem sikerült.
3. inszem 3 tüsző, 1 baba.
Az orvosom nem akarta megcsinálni 3 tüszőnél, mi mondtuk, hogy vállaljuk. Szerintem kicsi az esély az ikerterhességre. Azért még sok dolognak össze kell jönni, nem elég, hogy van peteérés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!