Szóljak, hogy a lombik alapján máskor töltöm a 40.
hetet?
Figyelt kérdés
November 15-re vagyok kiírva, de mivel lombikos vagyok pontosan tudom, hogy 19-én töltöm csak a 40. hetet. Amikor kiszámolták, nem szóltam, gondoltam ez a pár nap kit érdekel, annyira most se érdekelne, csak nem akarok indítást (elvileg itt oxitocinnal indítanak) és nem tudom meddig hagynak elmenni. Persze, ha valami "baj" van, kevés a magzatvíz, rossz már a méhlepény stb, akkor indítsanak, de ha nem muszáj nem akarok oxit kapni. Mondjuk nem tudom mit szólnánák, ha így bele okoskodnék, hogy én csak 19-én töltöm a 40. hetet...
Lombik esetén azért elég egyértelmű a helyzet. Szerintem nyugodtan szólj mondjuk a terminus napján, hogy rosszul van számolva.
nov. 13. 20:53
2/16 anonim válasza:
Ugyanebben a szituban voltam, elírták, igaz nekem csak 2 nappal, az alapján akartak indítani 41+0-n. Szerencsére spontán beindult.
nov. 13. 20:54
3/16 anonim válasza:
Igen, szólj. Vidd a papírt a beültetésről. Módosítani fogják.
nov. 13. 20:55
4/16 anonim válasza:
Nem a búltetést kell nézni. Leszívás -14 nap. Onnan kell számolni a 40 hetet.
nov. 13. 21:02
5/16 anonim válasza:
Sajnos nem biztos, hogy érdekli őket. Nekem saját magánorvosom írta át 16 hetesen, noha mondtam neki, hogy hát a lombik miatt melyik a fix nap. Az került be a kiskönyvbe, amit ő az UH alapján mért.
nov. 13. 21:07
6/16 A kérdező kommentje:
4-es amúgy nálam még ennél is speckóbb a helyzet, mert bár február 26-án volt a leszívás, de 3 petesejtet szívtak le, abból kettő nem termékenyült meg, egy meg még azt mondták, kicsit éretlen volt, ezért még egy napot "érlelték" és csak másnap volt a megtermékenyítés, 27-én, majd március 1-jén 3 naposan volt a beültetés. Így én úgymond 27-én voltam 2 hetes terhes és ez alapján töltöm november 19-én a 40. hetet. Viszont a további csavar a történetben, hogy a lombikos nőgyógyász úgy számolt, hogy a leszívás napján, vagyis 26-án voltam 2 hetes, így amit adott papírt, arra november 18-at írt a 40. hétnek. Szóval vicc az egész. 😅 Nálam semmi se ilyen egyszerű.
nov. 13. 21:39
7/16 anonim válasza:
Szólj nyugodtan. Én nem lombikos voltam, de koraterhesen minden mérés alapján 1 héttel fiatalabb volt a terhesség, az orvos meg is nézte a leleteket.
Bár azt nem tudom ez mennyit számitott volna, mert aznap éjjel beindult a szülés.
De a lényeg, hogy egyáltalán nem nézett le stb a megjegyzés miatt.
nov. 13. 22:08
8/16 anonim válasza:
Figyi egyébként 1-2 nap teljesen lényegtelen. Normális helyen, ha nincs gond 42. hétig nem avatkoznak bele.
nov. 13. 23:04
9/16 anonim válasza:
Én is lombikos voltam.
A helyi kórházban a terhes gondozáson hiába szóltam hogy lombik,nem foglalkoztak vele... állandóan az utolsó menstruációt kérdezték/mondogatták.
Magán dokihoz jártam UH-ra ő a kórházhoz képest 4 nappal későbbre "írt ki"
Kórház szerinti 41.héten befektettek (itt addig várnak) 2 nap után indítottak..
1,5 éves a kisfiam de én azóta is állítom hogy elszámoltak és aznap voltam 40 hetes amikor született.
Ha még eddig nem jelezted hogy lombik akkor szólj,de egyébként is szólhatsz hátha figyelmbe veszik és nem kell indítani.
Könnyű szülést és jó egészséget!
nov. 13. 23:38
10/16 anonim válasza:
Szerintem ez orvos és kórház függő. Nekem meg nagyon is kiakadt a doki, pedig én ahhoz a dátumhoz akartam ragaszkodni, amit 12 hetesen beírtak. Nem voltam lombikos, de korai méretek alapján egyértelműen az lehetett a helyes dátum. Mivel rosszul indult, hetente jártam ügyeletre és minden orvos kisebbnek mérte a menstruáció szerintinél. Én hőmérőztem és ovuteszteltem, onnan is tudtam, hogy később volt ovum. Neves szonográfus vizsgált a 12hetesen. Ő is azt mondta, nem lehet a menstruáció szerinti, kisebb. Így az a dátum került be, amit ő megadott a méretek alapján és mint írtam, ez a kórház összes dokijánál is stimmelt, akinél megfordultam, mert ők is úgy mérték. De mivel 1 hétnél kisebb különbség esetén a menstruációt kell nézni, 2 héttel a kiírt előtt egyszerűen átírtak a menstruáció szerintire, mert minden áron indítani akartak. Én nagyon kiakadtam, mert meg se adták az esélyt, hogy magától induljon. (4nappal volt fiatalabb.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!