Melyik a fájdalmasabb?
Sziasztok! A mai nap a barátnőmmel beszélgettem hogy vajon melyik a fájdalmasabb?
A vesegörcs vagy a szülés?
O azt mondta hogy a vesegörcs fájdalmasabb volt mint a szülés.
Nekem is volt vesegorcsom, viszont császárral szültem, nekem is a vesegörcs volt fájdalmasabb.
Akinek volt már része ebben is meg abban is mit mond melyik a fájdalmasabb?
Vajúdás szintetikus oxitocinnal.
De a vesegörcsnek is vannak szintjei.
Tervben van a második baba akit természetesen szeretnék szülni ha minden adott hozzá.
Kérdeztem az épp 30 hetes barátnőm akinek van egy 2 éves fia hogy amúgy melyik a fájdalmasabb, mire készüljek. És kérdezte hohy volt már vesegorcsom? Mert ahhoz hasonló, bár a görcs rosszabb volt mint a
szülés. Nekem a császár jó élmény volt. A görcsnel beszélni sem tudtam annyira fájt, hogy csak fetrengtem a földön. Úgy szedett fel valahogy a mentő a padlóról.
#5: Nekem nem fájt egyiknél sem a kitolás, de van, akinek igen és olyat is ismerek, ahol 6-ból egyszer fájt ez a szakasz, de akkor nagyon. Aztán van, akinek az is nagyon fáj, amikor kitoláskor feszíti a baba a medencét.
Vesegörcsöm nem volt, csak egy nagyon fájdalmas és egy alig fájó szülésem. Ha ebből indulok ki, akkor a szüléstől függ, melyik fájdalmasabb.
Én erre azt tudom mondani, hogy nekem 2 szülésem volt.
Az első természetes úton lett meg.
7órát vajudtam, oxitocinnal nyomattak folyamat. Könyörögtem, hogy öljenek meg, mert nem bírom. Pokoli volt. De ez 7 óra volt össz vissz.
A kitolás valóban már nem fájt.
A másodiknál vizsgálat után egyből mentünk a műtőbe, semmit nem vajudtam. Tök örültem is neki. A műtét sem fájt. Az asztalon azt mondtam a férjemnek, hogy ez nem is volt szülés, mert nem fájt egyáltalán.
Aha...
Utána 1 hétig sírva csináltam mindent is. Nemhogy a gyereket, magamat is képtelen voltam majdnemcsak ellátni. Ott meghaltam minden nap többször.
Úgyhogy én ha ne adj isten lenne egy 3. Ami nem lesz. Foggal körömmel küzdenék a természetes szülésért.
Vesegörcsöm még nem volt, ahhoz nem tudok szólni.
2-szer szültem hüvelyi úton. A második oxys indítás volt. Vesegörcsöm még soha nem volt, de nekem a vajúdás olyan fájdalom volt, amilyet előtte elképzelni sem tudtam. Lehet, hogy csak az én fájdalomküszöböm alacsony... Ezek alapján remélem, soha nem tapasztalom meg, milyen a vesegörcs.
Egyébként a tolófájás nekem megváltás volt, ott én már fájdalmat nem éreztem, csak erős ingert arra, hogy nyomjak, illetve megkönnyebbülést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!