Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik a fájdalmasabb?

Melyik a fájdalmasabb?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A mai nap a barátnőmmel beszélgettem hogy vajon melyik a fájdalmasabb?

A vesegörcs vagy a szülés?

O azt mondta hogy a vesegörcs fájdalmasabb volt mint a szülés.

Nekem is volt vesegorcsom, viszont császárral szültem, nekem is a vesegörcs volt fájdalmasabb.

Akinek volt már része ebben is meg abban is mit mond melyik a fájdalmasabb?

tegnap 20:07
A kérdező szavazást indított:
Szülés természetesen
Vesegörcs
Szülés császárral
16 szavazat
 1/10 A kérdező kommentje:
A szülésnel azt jelöljetek ahogy születetek ha az fájdalmasabb volt mint a vesegörcs.
tegnap 20:08
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Nekem mind a 3ban volt részem. Szerintem a császár utáni napok voltak a legnehezebbek.
tegnap 20:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Vajúdás szintetikus oxitocinnal.

De a vesegörcsnek is vannak szintjei.

tegnap 20:36
 4/10 A kérdező kommentje:

Tervben van a második baba akit természetesen szeretnék szülni ha minden adott hozzá.

Kérdeztem az épp 30 hetes barátnőm akinek van egy 2 éves fia hogy amúgy melyik a fájdalmasabb, mire készüljek. És kérdezte hohy volt már vesegorcsom? Mert ahhoz hasonló, bár a görcs rosszabb volt mint a

szülés. Nekem a császár jó élmény volt. A görcsnel beszélni sem tudtam annyira fájt, hogy csak fetrengtem a földön. Úgy szedett fel valahogy a mentő a padlóról.

tegnap 21:42
 5/10 anonim ***** válasza:
36%
Bocsi, hogy off, én szerencsére nem tudok nyilatkozni, de valaki világosítson már fel, légyszi. Amikor szülési fájdalomról beszélünk, mindenki hüvelyi szülésre gondol, konkrétan arra, amikor kinyomják a gyereket, hogy csúnyán mondjam. Ugyanakkor, akikkel beszéltem szülésznők, meg sokan, már szült nők közül is, azt mondják, a tolófájás már nem fáj. Sajnos, én ezt nem tapasztaltam meg, mert 20 óra vajúdás után megcsászaroztak. Eljutottam a tolófájásokig, de nem tudtam megszülni. Hát, lehet, én vagyok túlérzékeny, de nekem az a 20 óra elég rendesen fájt. Szóval azok, akiknek sürgősségi császáruk volt, miért nem tudják, mennyire fájdalmas, a hüvelyi szülés? Mármint, amikor kérdezik, hogy például, ha volt hüvelyi szülésed, meg császár is, melyik fájt jobban? Mintha egyértelmű lenne, hogy császáros nem is vajúdott, vagy csak a tolófájasok fájnának.
tegnap 21:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Igaz nekem 2 császárom volt a másodiknál vajúdtam fél napot az sürgősségi volt szóval a tolófájást nem ismerem, de a vesegörcsöt igen. 3 nappal a szülésem előtt volt életem legrosszabb vesegörcse éjszaka(kb 10 vesekövem volt és mindegyikkel 1 napot görcsöltem 3 db a második terhességem végéfele). Remegtem, nem kaptam szó szerint levegőt, hánytam, nemtudtam a földről felkelni és még sorólhatnám. Reggelre kijött egy 4 mm-es kő. Nekem sokkal rosszabb volt mint a vajúdás vagy a császár utáni fájdalom.
tegnap 22:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#5: Nekem nem fájt egyiknél sem a kitolás, de van, akinek igen és olyat is ismerek, ahol 6-ból egyszer fájt ez a szakasz, de akkor nagyon. Aztán van, akinek az is nagyon fáj, amikor kitoláskor feszíti a baba a medencét.

Vesegörcsöm nem volt, csak egy nagyon fájdalmas és egy alig fájó szülésem. Ha ebből indulok ki, akkor a szüléstől függ, melyik fájdalmasabb.

tegnap 23:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Én erre azt tudom mondani, hogy nekem 2 szülésem volt.

Az első természetes úton lett meg.

7órát vajudtam, oxitocinnal nyomattak folyamat. Könyörögtem, hogy öljenek meg, mert nem bírom. Pokoli volt. De ez 7 óra volt össz vissz.

A kitolás valóban már nem fájt.

A másodiknál vizsgálat után egyből mentünk a műtőbe, semmit nem vajudtam. Tök örültem is neki. A műtét sem fájt. Az asztalon azt mondtam a férjemnek, hogy ez nem is volt szülés, mert nem fájt egyáltalán.

Aha...

Utána 1 hétig sírva csináltam mindent is. Nemhogy a gyereket, magamat is képtelen voltam majdnemcsak ellátni. Ott meghaltam minden nap többször.

Úgyhogy én ha ne adj isten lenne egy 3. Ami nem lesz. Foggal körömmel küzdenék a természetes szülésért.

Vesegörcsöm még nem volt, ahhoz nem tudok szólni.

ma 07:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

2-szer szültem hüvelyi úton. A második oxys indítás volt. Vesegörcsöm még soha nem volt, de nekem a vajúdás olyan fájdalom volt, amilyet előtte elképzelni sem tudtam. Lehet, hogy csak az én fájdalomküszöböm alacsony... Ezek alapján remélem, soha nem tapasztalom meg, milyen a vesegörcs.

Egyébként a tolófájás nekem megváltás volt, ott én már fájdalmat nem éreztem, csak erős ingert arra, hogy nyomjak, illetve megkönnyebbülést.

ma 08:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Császárom volt és vesegörcsöm is volt egy szemét kis kő miatt. Nekem a szülés rosszabb volt. Nyilván akkor nem fájt, de utána hetekig szenvedtem. Az hozzatartozik komplikáció volt nálam. A méhem a dokik hozzáértése miatt menekült meg. Szó volt az eltávolításról. Lehet, ha nem komplikáció lett volna és szenvedek meg utána vele akkor a vesegörcsre szavaznék, de így nem.
ma 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!