Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A tolófájások tényleg olyanok...

A tolófájások tényleg olyanok mintha nagyon WC-zni kéne? És akkor ugyanúgy is kell nyomni?

Figyelt kérdés

Tudom hülyén hangzik a kérdés de remélem értitek. Szóval úgy kell nyomni akkor is mint ahogy a WC-n szoktam?

Bocsi mégegyszer ha undi a kérdés, de most ez foglalkoztat.

36 hetes pocakos

2009. jan. 7. 22:19
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
igen ugyanúgy jó erősen mintha szorulás lenne....én nem mertem elején hiába mondták, el is húzódott nekem így több mint fél órásra...hajrá...ügyi legyél:)Másodiknál ha egyszer összejön én is így csinálom majad:)
2009. jan. 7. 23:02
 2/10 anonim ***** válasza:
78%

Szió!

Jól tudod, pont olyan, csak sokkal erősebb. Nekem a szülész doki azt mondta, hogy a levegőt miután beszívom (mivel a nyomás előtt venni kell egy nagy levegőt), lentről, a hasizomból nyomjak, mert akkor sokkal hatásosabb. Remélem, érted a lényegét. :)))

Zita (8 hónapos kislány anyukája)

2009. jan. 7. 23:15
 3/10 anonim ***** válasza:
45%
Nem úgy mintha kakilnál... veszel egy levegőt és mintha előrehajolnál bennttartod a levegőt és egy fájás alatt nyomsz háromszor úgy hogy a nyomások között csak annyi időt hagysz hogy gyorsan veszel egy levegőt és újra nyomsz. Teljesen kivitelezhető és csak nyomni kell azért nem hasonlít a székrekedésre mert itt izommunka is segít míg a kakilásnál erőlködni kell a szülésnél nem kell. Nekem addig volt székelési ingerre emlékeztető nyomásingerem ameddig még a vajúdóban voltam és mondták hogy fájás alatt már nyomhatok de még nem volt elöttem orvos szóval gondolom agyban is más érzés. A székelési ingert pedig az okozza hogy a baba feje már nagyon lent van.
2009. jan. 8. 07:15
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Olyan,de mégse olyan!Hasonlóan az előttem szólóhoz,míg vajúdtam és nem mondtak semmit,addig éreztem olyan székelési inger szerűt.Aztán jöttek(rezidens,osztályvezető,szülésznő-és a vacuum),és annyit mondott az osztályvezető:ha fájás jön nagy levegő,szemet szájat becsukni,és nyomni!Egy fájás alatt max 2x vettem levegőt és ha jól emlékszem a 4.fájásra kint volt a kisfiam.

Könnyű szülést :-).Bár még kicsit várj vele

2009. jan. 8. 10:17
 5/10 anonim ***** válasza:
85%
Csatlakozom az előttem szólókhoz, olyasmi, de mégsem. Azt fogod érezni, mintha egy hatalmas strucctojás lenne a lábaid között. (Ez a babád feje.) Ha fekve szülsz, akkor a szülőágy háttámláját feldöntik, hogy megtámassza a hátad. A lábaidat szét kell nyitni, mint egy nőgyógyászati vizsgálatnál, térdben fel kell húzni és a térdedet át kell karolnod. Így tudod az erőt kifejteni. Remélem, érthető voltam. És most jön a lényeg: amikor jön a fájás, szólnod kell a dokinak, hogy most jön, és akkor egy hatalmas nagy levegőt kell venned, a szemedet be kell csuknod, aztán alul, hasizomból kell a "strucctojást" kitolnod. Ha jól megy, már akár 3 nyomásra a kezedben lehet életed legcsodálatosabb Élménye! (Ha mégsem érzed annyira, ne aggódj, segít a doki és a szülésznő, meg fogod úgyis szülni simán!)
2009. jan. 8. 11:26
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen sokat segítettetek!
2009. jan. 8. 11:39
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem azt kérdezgette a doki vajúdás alatt, Eszterkém, kell már kakilni, van már olyan érzése? Percenként kérdezte, nem is értettem, mit akar, miért akarja, hogy kakiljak. Nna de aztán hirtelen megtudtam miről beszél :)

Tényleg olyan volt, mintha be akarnék tojni. Aztán nemsokára "kitojtam" a babácskámat :) :)

2009. jan. 8. 15:16
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem teljesen olyan érzés volt mintha kakilni kéne, plussz a fájdalom. És éreztem hogy nagyon ki akar jönni, nem lehet visszatartani. És pontosan úgy nyomtam, mint amikor nagyvécézek, pillanatok alatt kint volt a babám. Még jó hogy kaptam beöntést, így csak a babuci jött ki :) Akkor megértettem miért jó hogy adják szülés előtt.
2009. jan. 8. 18:38
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi csajok!

Hát igen, ettől is félek,h. esetleg nem csak a baba bújik ki.:-)))

De biztos nem én lennék ezzel sem az első meg nem is az utolsó. :-))

Tényleg köszi, sokat segítettetek!

2009. jan. 8. 19:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia.Én nem hasonlítanám a tolófájásokat az úgy nevezett "tojófájásokhoz" (bocsi,csak viccesen hangzik).Amikor úgy érzed kakilnod kell,az a baba feje végett van,ami ilyenkor mélyen le van süllyedve.Amikor tolnod kell, azt fogják javasolni (ha háton fekszel) hogy fogd át a térdeid,s húzd fel magad, mintha felülést csinálnál, így a babát segíted tolni kifelé.Viszont amikor tolsz,akkor az alsó hasizmokkal tolj majd,ne teljes hasból,mert akkor tényleg nagyobb az esélye annak,hogy bekakilsz és ráadásul nem is effektív ez a tolás.Azt képzeld el,hogy egy tampont akarsz kitolni...így a helyes izmokra koncentrálsz.

Sok sikert! :)

/15 hónapos mama & 34 hetes kismama

2009. jan. 9. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!