Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg ekkora probléma hogy...

Tényleg ekkora probléma hogy nem szeretnék gyereket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Úgy érzem nem vagyok alkalmas arra, hogy tisztességesen felneveljek egy gyermeket. Néha a a saját szükségleteimet nehéz megoldanom és odafigyelnem rá, ebből kifolyólag azt gondolom nekem nem való egy gyermek felelőssége. Ennek ellenére az ismerőseim próbálnak győzködni, hogy csak megfelelő párt kéne találnom és vele biztosan menni fog és majd belejövök, "ez csak kezdetleges félelem, ami normális".

Szerintetek is akkora gond ha valaki nem vállal gyereket? Nem értem miért kell elítélően viselkedni azokkal szemben akik nem szülnek.

szept. 30. 16:46
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
85%

#11 Ez általában nem így szokott kinézni, hanem inkább úgy, hogy a nagyszülők segítik a gyerekeiket pl az unokákra való vigyázással is, hogy addig is legyen némi "szabadideje", "énideje" a folyamatos leterheltségben lévő szülőknek.

Persze tudom, hogy a mai világunkban a végtelenül önző hozzáállás a sokkal divatosabb pl egy ilyen kérdéskör esetében is. Nem mindenki azért vállal gyermeket, hogy majd később legyen kit jól kihasználnia, sőt.

okt. 1. 04:49
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Kit érdekel ki vállal és ki nem.
okt. 1. 05:10
 23/32 anonim ***** válasza:
86%

Nekem nem probléma.Én sem vállalnék, ha lenne lehetőség visszamenni az időben.Nekem is csak egy lett, de ez is jócskán túl terhelte az idegrendszerem, amíg nem nőtt fel.

Az emberek között meg mindig lesznek, akik szeretnek bele pofázni mások döntéseibe.Tanuld meg ignorálni ezt a típust.

okt. 1. 06:06
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értem, mit problémázol ezen. Ha 10* hozza fel, 10* mondod, hogy nem, nem magyarázkodsz, elengeded. Senkinek nem probléma, hidd el.

De akinek ezen kívül nincs témája, azt hanyagolni kell.

okt. 1. 06:24
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez a saját döntésed, és nem baj. Én azokat nem értem, akik mindenáron erőltetik. Szerintem az a legnagyobb bűn, ha valaki megcsinál egy gyereket aztán nem foglalkozik velem (saját apám). De azért szülni hogy megfelelj embereknek vagy a társadalomnak, a világ nagyobb hülyesége. Saját magadnak rontanád el az életet azzal, hogy az érzéseiddel ellentétesen cselekszel.
okt. 1. 09:38
 26/32 anonim ***** válasza:
78%

Nem probléma, akik győzködni erről, azoknak a 95%-a irigy rád+ szűk látókörű. Sok ember nem képes elfogadni, ha valaki máshogy él, mint ahogy ő.

Én sem akarok gyereket, mégsem győzködöm a gyerekeseket, hogy már pedig így jobb az élet. Mindig a gyerekesek támadnak agresszív stílusban, már fejből tudom az összes hülye szöveget, hogy önző vagyok, ki visz majd egy pohár vizet, úgyis megbánom blabla...

Nem tudom, hogy miért nem lehet ezzel leállni. Mindenkinek 1 élete van és azt kezd vele, amit akar. Azt bírom, hogy ilyenkor mindig elfelejtik a gyerekének, hogy mennyi 3-4-5 gyerekes idős ember van az otthonokban, akit le se szrnak a gyerekei. Meg alapból se divat már, hogy együtt éljenek generációk, mindenkinek meg van a saját élete, sokszor másik országban vagy kontinensen.

El kell fogadnia mindenkinek, hogy egyedül jött és egyedül is fog távozni a földről, nem kell ettől rettegni, meg emiatt gyereket vállalni.

okt. 2. 15:04
 27/32 anonim ***** válasza:
49%
Azon szoktam azért lamentálni, hogy gyerektelenek miért olvassák a gyerekvállalás kategóriát?... amíg nekem nem volt (és amúgy nem is igen akartam), addig eszembe sem jutott. Aztán mégis lett, és most itt vagyok, de akit nem érint, az miért? Csak foglalkoztatja őket a dolog? Vagy nem értem...
okt. 2. 16:30
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy az 5-ös írta, a gyerekvállalás valóban egy olyan téma, amit nem illene firtatni. Teljesen magánügy, hogy ki mennyit vállal vagy nem vállal.

Sajnos mostanában én is azt veszem észre, hogy az emberek egyre agresszívebbek ilyen téren és belemásznak olyan témákba, amihez igazán semmi közük.

Nekem nincs gyerekem, de barátnőm panaszolta, hogy már háromgyerekes anya, de nemrég egy 60-as férfi ismerőse adott neki szoptatási tanácsokat, nem tudta sírjon vagy röhögjön.

Egyáltalán nem probléma Kérdező, hogy nem szeretnél gyereket. Semmi közük hozzá, akik firtatják, peregjen le rólad.

okt. 2. 16:39
 29/32 anonim ***** válasza:
78%

Nem olvasgatok gyerekkel kapcsolatos kérdéseket egyáltalán, nem is érdekel. Én mindig csak az olyan kérdéseket nézem, ahol sorstársak írnak, akik szintén nem akarnak gyereket. Mindenki szeret hasonló gondolkodású emberekkel beszélgetni. Mivel a legtöbb helyen a gyerek mánia megy, gyerekmentes topik meg nincsen itt, ezért vagyunk itt.

Amúgy nekem soha eszembe sem jutott a gyerekvállalás, amíg az állandó bszogatás, ami állami szinten is megy, el nem ért... Jó egy kicsit megértő emberekkel beszélgetni, de természetesen nem ez tölti ki az életemet. Az időm nagy részében nem foglalkoztat a téma, csak néha felhúzom magam, pl múlt héten Kokó okoskodásán.

okt. 2. 20:26
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem probléma ha nem akarsz. Mindenkinek a szíve joga dönteni a saját életéről. Nekem van, soha vissza nem csinálnám.. Imádom őt. Én így vagyok boldog. De teljesen megértem azt is aki nem akar, mások vagyunk. Nyilván párkeresés szempontjából nehezített pálya, olyat találni aki szintén nem akar,főleg ha a a 25-35 éves korosztályban keresgélsz... 40 felett vagy van, vagy nem is akar kb.
okt. 3. 00:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!