Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor kell a kórházba indulni?

Mikor kell a kórházba indulni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Már szültem egyszer, és akkor azt mondták, hogy állandó 5 perces fájásokkal indulhatunk is a kórházba. Na, nekem az első szülés úgy indult, hogy azonnal 5 perces fájásokkal kezdődött; 1 óra múlva pedig be mentünk a kórházba (este 10), ahol közölte a nem túl kedves szülésznő, hogy kár volt sietni, ebből csak másnap délután lesz baba, meg csak 2 centire vagyok nyitva.

Végülis 5 órával később meglett a baba; de most szeretnék inkább itthon vajúdni, ameddig csak lehet. A kérdésem pedig: ha megint fájásokkal kezdődne, akkor mégis mennyi ideje kell, hogy 5 perces fájások legyenek, hogy legyen ‘értelme’ kórházba indulni?

szept. 29. 20:07
 1/5 anonim ***** válasza:

Az elsőnél én is korán mentem :D a másodiknál elmentem szülőszoba látogatásra és ott megkérdeztem. Azt mondta a szülésznő, hogy a második szülés általában gyorsabb, így akkor valóban érdemes már az 1 órája tartó 5 percesekkel bemenni.

Egyébként az első vajúdásom 34 órás volt. A második végül indítás volt, de burokrepesztéstől számítva csak 4,5 óra volt.

szept. 29. 20:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is azt mondta védőnő meg a terhesgondozáson a doki, hogy állandó 5 perces fájásokkal kell elindulni, vagy ha elfolyik a magzatvíz. Ha elfolyik, de tiszta, akkor egy órán belül el kell indulni, ha zöldes vagy véres, azonnal.

Nekem nem fájásokkal indult, hanem elfolyt a magzatvíz hajnal háromkor, az első sokk után meg a táskaellenőrzés után kb egy óra után elindultunk, ott meg a hátuk közepére se kívántak, mert hogy ilyen hamar bementünk... Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal.

A barátnőm rendszertelen, de nagyon erős fájásokkal ment be, nagyon hamar megszülte a babát, egy órán belül, azután, hogy beértek. Ha várja az öt perceseket, a liftben szül otthon :D

szept. 29. 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Kiszámíthatatlan. Családon belül volt olyan, első gyerek 13 óra múlva lett meg, úgyhogy a másodikkal elég ráérősen mentek be a kórházba. Erre éppen beestek a szülőszobára, 5 perc múlva kint volt a gyerek.

Nekem meg mind a 2 rendszertelen fájásokkal született meg. Még nekem is legyintettek egyet, hogy ez órákig el fog húzódni. Rá 10 percre tolófájások jöttek.

Inkább morogjanak magukban szerintem, minthogy későn érj be.

szept. 29. 21:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnél elfolyt magzatvíz miatt 7-8 perces fájásokkal mentem be, el is múltak, ahogy beértünk a kórházba, így 24+ óra után lett csak meg a baba. A másodiknál stabil 6-8 perces fájásokat mondott az orvos, az előzőből kiindulva én is úgy voltam vele, hogy nem fogok sietni. Csakhogy a baba másként gondolta és a ritka, gyenge és rendszertelen fájásokból hirtelen tolófájások lettek. Éppen hogy beértünk, a szülőágyra átfekve 2 tolás után már a kezemben volt a baba :). Éppen ezért nem tudom megmondani, mikor kell elindulni, csak azt, hogy ha netalántán késve indulnátok, akkor sem kell pánikolni. Nálam a segélyhívóban tök profik voltak, ha van szabad kocsi, akkor a mentő is kijön ilyen esetben.
szept. 29. 22:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Első szülèsemnèl 7-8 perces fájásokkal mentem be, 2 ujjnyira volt ekkor még csak nyitva a mèhszáj de 6 óra múlva megszületett a babám. Második szülésnél 6 perceseknèl mondtam azt hogy indulás van, egyre erősödtek. Mire összeszedtem magamat(kb fél óra) és elindultunk már 4 percesek voltak, beèrtünk a kórházba és nem teljes 2 óra múlva megszületett.

Általában azt mondják, mikor már 1 órája 5 perces fájásaid vannak, akkor ideje indulni. Ehhez képest nekem kb 15 percig lehettek 5 percesek, ha az 1 órára várok akkor itthon szülök meg. Én hallgattam a belső hangra amikor azt mondta hajnali 3-kor, hogy itt az idő. :)

szept. 30. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!