Mikor kell indulni a kórházba?
A fájásokra figyeltem fel. Nekem mondjuk hirtelen lett 15 percesekből 5 perces. 3 percesekkel értünk be (25 percre volt a kórház).
Ok, 1 órára van a legközelebbi kórház, de gondolom mentőállomás van közelebb. Ha nagyon neccesnek érzed, inkább ne induljatok el, csak hívj mentőt, vagy egyenest a mentőállomásra menjetek.
Nekem csak annyi volt, hogy ereztem egy kis pukkanást, felálltam, és elöntött a magzatvíz.
Ha neked fájásokkal fog indulni, akkor hasonló, mint a mensi görcs.. Ha legközelebb érzed, menj el, tusolj le meleg vízzel, ha elmúlik, akkor csak jósló, ha rendszereződik, akkor itt az idő.
De az is lehet, hogy a derekad kezd majd először fájni, és ilyen “övszerűen” az egész alhasadra kiterjed majd..
Nekem az volt a kulonbseg a sima gorcsolgetes es a fajasok kozott, hogy a fajasok x idonkent jottek es tenyleg ereztem, ahogy gorcsosen huzodik ossze a hasam majd “elernyed”, elmulik. Es nekem inkabb alul fajt, koldok korul es alatta a szemeremcsontig az elejen. Utana mar mindenhol, de erre emlekszem, hogy ott kezdodott.
Nehez volt azert eldonteni, en se tudtam rogton, hogy ebbol szules lesz-e, mert eloszor 40-60 percenkent jottek es 10-20 masodpercig tartottak es nem volt veszes. Majd szepen-lassan surusodott es erosodott a nap folyaman es zuhanyzasra se mult el, akkor tudtam mar, hogy ebbol szules lesz.
De nekem nem voltak tokeletesen tupontosan rendszeres fajasaim, akkor indultam el a korhazba, amikor 5-15 percenkent jottek mar es azok tenyleg nagyon fajdalmasak voltak, tehat a figyelmemet nem tudtam elterelni massal.
"Mentő állomás biztos van. Átlag 1 óra míg kier... Csomo itthon szülés lett emiatt."
Akkor is érdemes felhívni a mentőket, aztán maximum azt mondják, induljatok el ti is, és majd félúton átvesznek. Ha a legközelebbi állomáson nem lenne szabad mentő, át fognak irányítani egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!