Hol tudom beszerezni a szüléshez megfelelő dolgokat?
Nézd meg a kórház honlapján, ahol szülni fogsz, hogy mit listáztak ki. Vagy kérdezd meg a védőnődet, hogy abba a kórházba miket javasolt vinni?
De legyen nálad 2 papucs amibe majd belefér a lábad. Egy a kórterembe, 1 zuhanyzáshoz. Zuhanyzáshoz szükséges dolgok.
2-3 törülköző. 1 a testedre, 1 az altájra, amit összenaszatolhatsz, 1 az ágyra, magad alá. Nekem legalábbis jól jött, hogy azt is tudtam magam alá tenni.
Evőeszközök, pohár, mosogatószer, szivacs, szalvéta.
Hálóing vagy amiben kényelmesen érzed magad. A hálóinget azért javasolják, mert nem kell fel le hajolgatni a vizsgálatok közben, vagy akár wécézés közben. Én a kínaiban vettem ilyen szoptatós, mell résznél legombolhatós hálóinget.
2-t vittem. 1 volt rajtam szülésnél, az véres lett. A másik a kórteremi napokra elég volt.
Nálunk vinni kellett a babának ruhákat, pelust, nedvestörlőt, takarót, pelenkarongyot. Van ahol adnak.
De vittem popsikrémet is.
Ha vinned kell ruhát, akkor sapiból többet vigyél, mert 1 szett ruhát rögtön az aranyóra után ráadnak, és maszatos lesz.
Nálunk legalábbis 1 napig rajta hagyták a magzatmázat, másnap vitték fürdetni.
Vastag, köntös, ha fázós vagy. Van aki a 26 fokban is vacog szülés után.
Kényelmes bugyik, óriás betétek/felnőtt pelenka. Ezeket patikában, Dm-ben megtalálod.
Ne itt érdeklődj.
Minden kórháznak más listája van.
Helyi babamama Facebook csoportokban vagy védőnőnél szokott lista lenni
Nagy extra nem kell hozzá.
Ez kórházanként változó. De lényegében a sablon ugyan az.
NÁLUNK kellett:
2 táska. Egyik kicsi, abba a szülőszobai cuccok. Én ide csak egy vászon szatyrot vittem.
Meg egy másik, amit nem vihetsz be a szülőszobára, csak az osztályra. Ez egy sporttáska volt nekem.
Szülőszobára:
-Hálóig, sajátban kell nálunk szülni, nem adnak (kínaiba vettem)
-papucs
-telefon, töltő esetleg
-minden terhességgel kapcsolatos leleted, könyved, papírod.
-törölköző
-váltás ruha, bugyi, 1-2 betét (szülés után zuhanyzol és ezt veszed majd fel)
Másik táska:
-Betét (kb bárhol megveheted, csak erős legyen)
-váltás ruha a bentléthez (lehet hálóing, én pl toppot és rövidnadrágot vittem)
-Bugyik
-törölköző (nekem elég volt 1, sosem kentem össze. a szülőszobait férjem hazavitte)
-papucs zuhanyzáshoz
-Nekem megváltás volt az aloe spray a gátsebre (dm)
-telefontöltő
-evőeszközök (én simán vízzel elmosogattam)
Nekem kb ennyi volt a magam részére a táskámban mind a 2 szülésnél.
Ami kellett még, a kaja. de azt úgy hoztak be. Mind a 2x az első napokban brutál éhes voltam.
A táskában volt még a babának is cucc:
-15db pelus
-Ruha a fényképezéshez
-ruha hazahozáshoz
-popsitörlő, popsikrém
-1 rongypelus
-köldökápoláshoz szer. Nálunk az octeniseptet eröltetik, elsőnél azt vittem. Majd rohadtul nem vált be, otthon alkoholra cseréltük. Másodiknál csak az alkohollal készültem.
Más nem kellett nekünk.
Kaptam listát mind a 2x, de nekem a fele felesleges volt
2es vagyok
Azért írtam hogy helyi szinten érdeklődj mert pl nálunk adnak kórházi hálóinget szüléshez, sőt a benntartózkodás alatt is ha kérsz. Én pl első éjjel abban aludtam.
A babának meg csak popsitörlőt kell vinni, folyamatosan töltik a pelenkát a szobában, napi 3-4 váltás ruha előre be van készítve nekik, illetve popsikrém és textilpelus is.
Ja és állami kórházról van szó.
Nekik csak hazahozós ruhát kel vinni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!