Otthon szülés?Már nem megszüntették a szülészorvos fogadását? Milyen feltételeknek kell lenni ehez?
Bábapraxisoknál nézz utána, pl Életfa bábapraxis, de van több. Bábákat lehet választani, nekik szülésznői végzettségük is van.
Fb csoport is van a témában, ott is érdemes olvasgatni.
Gondolkodtunk intézményen kívüli szülésben. Mivel itthon nem feleltünk meg a feltételeknek (messze van a legközelebbi kórházl), ezért a BPK volt a kiszemelt cél. Végül inkább magánkórház lett a megoldás, valahogy ráéreztem. Betöltöttük a 41. hetet, így nem lett volna opció akkor sem, ha szerződünk, árban pedig kb. ugyanott lettünk volna, mint a magánnal.
Nem tartozik szorosan a kérdéshez, de a nők számára érzelmi szempontból az egyik legnagyobb kib*szás az, hogy sem orvost, sem szülésznőt nem lehet fogadni már állami szférában. Ez nem segíti elő a gyermekvállalási kedvet, sőt... Én az első állami szülésem után kijelentettem, hogyha mégegyszer ide kell jönnöm, nem lesz több gyerekünk. Elég lett volna "legalizálni" a hálapénzt pont úgy, ahogy magánban is történik a választás. Ha választani akarsz, fizess. Ennyi. Aki tehette, eddig is fizetett, csak feketén.
Igazad van … Január 20.-ÁN szülöm az első babám, kiváncsi voltam arra hogy milyen is lehet az otthon szülés … nem értem miért nem lehet orvost fogadni , miért ne dönthetné el egy anyuka aki egy hatalmas dolgon fog keresztül menni , hogy kivel akar szülni???
Ez engem is nagyon bosszant és tartok nagyon attól hogy nem úgy fognak velem bánni hogy elvárásnak eleget tegyenek…Járok magánba egy nő gyógyászhoz is a kötelező kórházi vizsgálatok mellett…Sajnos sok vizsgálatnal is nem éppen úgy beszéltek velem is például , ahogy azt elképzeltem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!