Lehetséges, hogy szülés közben folyik el a magzatvíz?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy nem mindig folyik el szülés előtt. Lehet hogy valakinek pl 2percesei vannak, majd jönnek a tolók, és azok közben folyik el?
Egy ismerős mesélte, hogy barátnőjének így történt. Kocsiban szült, és nem vette elég komolyan a fájásokat, mert az első 4 gyerkőcnél mindig szülés előtt ment el a vize. Viszont nem értek be a kórházba, és kb a 3. Tólófájásnál levő nyomásnál folyt el.
Hát bizony tankönyv szerint a burok a tágulási szak végén reped meg.
Ha fájások előtt reped meg, akkor idő előtti, ha a tágulási szak közben, akkor korai burokrepedésről beszélünk. Szóval nincs ebben semmi érdekes.
aug. 27. 12:50
2/9 anonim válasza:
Egyébként maga a szülés 4 szakaszból áll: tágulás, kitolás, placentáris és postplacentáris szak.
Tehát a kérdésed olyan szempontból is helytelen, hogy ha a tágulási szakban reped meg, az is “szülés közben” van.
aug. 27. 12:52
3/9 anonim válasza:
Nem folyik el egyszerre, legalábbis nekem nem folyt. Felébredtem éjjel, hogy folyik, akkor már kórházban voltam. Átmentem a vizsgaloba, ott a vizsgálat alatt rengeteg víz kijött, utána nem tudom mert császár lett.
aug. 27. 13:02
4/9 anonim válasza:
Nekem se folyt el az összes. Túlhordás miatt mentem főorvosi vizitre. Ott a vizsgálat közben "elfolyt". Aztán pár óra múlva az éjszakás megrepesztette, de akkor már zöld víz folyt. Egyből mentem a műtőbe.
aug. 27. 13:51
5/9 anonim válasza:
Attól függ, mit értesz szülés közben alatt. A vajúdás és a kitolás is az. Nekem az egyiknél úgy indult, hogy elfolyt a magzatvizem és jöttek a fájások, a másiknál a 3. tolófájásnál durrant el a magzatburok.
aug. 27. 14:14
6/9 anonim válasza:
Emellett pedig van nagyon de tényleg nagyon ritkán, hogy egyáltalán nem reped meg és a gyerek burokban születik.
aug. 27. 14:26
7/9 anonim válasza:
Mindkét gyereknél vajúdás alatt folyt el a magzatvíz.
aug. 27. 20:11
8/9 anonim válasza:
A 2.gyerekemnél a kitolás előtt repesztették meg a burkot, mert magától még az se történt meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!