Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés indítás, kinek hogy volt?

Szülés indítás, kinek hogy volt?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lassan itt a ki írt dátum időpontja, de jele sincs annak, hogy a kislányom érkezni szeretne. 39+5 napnál teljesen zárt a méhszáj, CTG teljesen rendben. Csütörtökön megyek orvoshoz, ő majd nyilván jobban fel tud világosítani, itt elsősorban tapasztalatokat szeretnék!

Kaposváron fogok szülni, így olyan anyukák véleményét szeretném kérni, akik ott szültek nemrég. Indítottak valakinek? Ha igen, mennyire volt borzalmas? Milyenek az orvosok?

Másrészt olvastam egy csomó házi praktikát szülés megindítására. Gondolok itt olyanra, hogy egyek sok ananászt, lépcsőzzek és sétáljak sokat.. ezeken kívül valami tényleg hasznos itthoni praktika?

Magnéziumot a 36. hét óta nem szedek, 37. héttől kezdve málna levél teát iszok.. úgy érzem már mindent megpróbáltam, de a kislányom ,,nem kíváncsi ránk"😅

Köszönöm előre is a válaszokat🥰

aug. 20. 13:49
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Kislányotok meg úgy érzi, sürgetik :) Nekem a lányomnál kb délben kezdődtek kósza összehúzódások, és délelőtt 10-kor még tökéletesen zárt volt a méhszájam, a méhnyak megtartott. Szóval ez nem jelzi előre a szülés idejét. Az a dolga, hogy a szülésig zárt legyen. Indítós sztorikból ugyanúgy hallhatsz horrort és natúrt mint sima szülésesből. Biztos vagy benne, hogy még jobban rá akarsz erre feszülni? A legnagyobb jóindulattal kérdezem, én (is) féltem, illetve félek is az indítástól. Én végül megúsztam az elsőnél, de nem is egyeztem volna bele alapos indok nélkül, csak mert a kórházban az a protokoll. A praktikákat szerintem ne erőltesd. Egyik másik veszélyes is lehet. Inkább próbálj meg lazítani, relaxálni. Nem fog előbb beindulni, ha rástresszelsz, sőt. Én is inkább a lazítás felé tereltem magam, meg próbáltam "beszélni" a lányommal, hogy x nap előtt jöjjön ki, legyen szíves :D UH szerinti 40+4-en született, ami mellesleg az utolsó menszim szerint 41+5 volt. A magzatvíz is olyan tiszta volt, mint a szűz hó. Annyira borzasztó, hogy manapság így sürgetik a babákat, és stresszelik vele feleslegesen a kismamákat.
aug. 20. 14:20
 2/9 anonim ***** válasza:
66%
Azzal mindenképp legyél tisztában, hogy jogod van visszautasítani a szülésindítást. Tulajdonképpen a te beleegyezésed nélkül meg sem vizsgálhat senki.
aug. 20. 14:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem kaposváron szültem, de van tapasztalatom ha érdekel. A kisfiamat anno indítoták (sote 2)

Reggel 6.30-7.00-re kellett bemenni, kaptam infuziot, utána oxitocint. Mivel semmi sem történt tágulásilag-fájásaim voltak rendesen az oxitól- délben burkot repesztettek. Na onnantol nálunk sajnos egyre rosszabbul birta a baba, sokszor leesett a szívhangja. Így 16.00-kor császármetszéssel megszületett. Eléggé nem volt épp humánus egyikőnkkel szemben sem, és szerintem még túl se hordtam igazán (3560g született)

Amúgy semmit sem jelet valóban a zárt méhszáj. Kislányommal terminus előtt egy nappal a császáros előzmeny miatt befektettek. 2 napig folyamatosan vizsgáltak, minden megtartott, zárt, semmi jele a szülésnek. Erre kiírt nap éjjelén elfolyt a magzatvíz. Magától🤷🏻‍♀️ természetes úton született meg végül d.e. 11 előtt :)

Sok sikert, akármi is lesz.

aug. 20. 14:45
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Bár nem az általad említett kórházban szültem, de indítani kellett. Általad felsorolt otthoni praktikákat nem próbáltam ki, a védőnő jót mosolygott, amikor kérdeztem, szerinte hat-e valamelyik.:) engem 40+5-n indítottak szajon át bevethető tablettaval. Összesen 8 szemet kaptam, óránként egyet. Nem hatott semmit. Másnap reggel burkot repesztettek, kaptam oxitocint, akkor megindultak a fajasok, erősek is lettek nagyon pár órán belül, de nem tagultam semmit szinte, a szivhang esett, kakis volt a víz, és a babám lábán volt a zsinór is, szóval kb 5-6 óra vajúdás után lett császár. Ez gyakori inditasnal, de azért vannak jó tapasztalatok is. Ne aggódj, így vagy úgy, de minden rendben lesz! :)
aug. 20. 15:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem Kaposvár, de ez szerintem ugyanaz mindenhol. 2x indítottak, szóval van tapasztalatom. Mindkettőnél ugyanúgy zajlott. 7 órára mentem. Adatfelvétel. Adnak kúpot és wc (valahol beöntést), aztán zuhi. A másodiknál már rutinosan mentem, így csak adatfelvétel volt. Aztán kaptam infúzión oxitocint (utána jöhetett be a férjem), aztán burokrepesztés. Nem fájdalmas. Az oxitocin miatt hirtelen volt nagy fájdalom, semmi átmenet. Kezdetben enyhe görcs. Az utolsó 1-2 óra fájt. Közben kimehettem melegvízes zuhanyra vagy kádba (ki mit érez jónak) Aztán kitolás és varrás. A kitolás már megváltás. Mindkét gyerekem legkésőbb 13 órára megszületett. Karácsonyra várom a 3. babát, már indításra készülök fejben.
aug. 20. 16:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én sem Kaposvár, de ha gondolod, olvasd el, 2x is indítottak.

Elsővel kevés magzatvíz miatt 40+4-en befektettek, aznap d.e. volt egy oxitocin terhelés, este pedig ballonos tágítás volt. Reggel beöntés, aztán oxitocint kaptam végig. Még délelőtt megszületett.

A 2.nál növekedés megállás miatt indítottak, a terhelés kimaradt, ballon ugyanaz. (Beöntés is kimaradt.) Oxi helyett burokrepesztéssel indítottak. Ő is hamar megvolt.

Nálam nagyon jól alakult. Szobatársam is indított volt, neki este császára lett.

aug. 20. 17:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Otthoni praktikák, amik használHATNAK és amiket a szülésznő is javasolt: málnalevél tea, lépcsőzés, sétálás, szex, meleg fürdő/zuhany, és 40+5-nél nekem a szülésznő egy pohár bort javasolt a szex mellé... :D Ezenkívül vannak medencefenék-lazító gyakorlatok, keress rá YT-on. Nem Kaposváron szültem, de nálam így volt: 41+0-nál este 8ra kellett bemennem, ctg-t csináltak, és feltették a ballont. Éjszaka fájogattam, reggel 6-ra jött a szülésznő. 4 centisre kitágultam, szuper. Ballont kivették, burkot repesztettek - mekóniumos magzatvíz, nemszuper, mert emiatt végig ctg-re voltam kötve, és ezért kiesett egy csomó vajúdási mód. Mivel magánkórház, ezért nem sürgettek, vártunk, hátha folytatódik a tágulás. Sajnos 13 óráig csak további 1 centit tágultam, úgyhogy jött az oxitocin (infúzióban), én meg kértem epit mellé. Ebből a kombóból még lement 2 kör, sajnos továbbra sem tágultam tovább, úgyhogy 17 óra magasságában a szülésznő csinált velem ún. spinning baby tornát. Ez segített és hirtelen 8-8,5 centisre tágultam. Akkor epit már nem adtak többet, mert hátha kitágulok teljesen és a kitolási szakaszban már érezni kell a lábaimat is, na ezt a részt kihagytam volna, mert kb. már tolófájásaim voltak. Sajnos a folyamat itt megakadt, nem tágultam tovább, vérezni is kezdtem, meg akkor már 24 órája vajúdtam, úgyhogy az orvossal meg a szülésznővel együtt úgy döntöttünk, hogy legyen császár. Valószínűleg nem is tudtam volna megszülni, mert rosszul fordult be a feje, valahogy féloldalasan, szegénynek lett is egy púp a fején, ahogy a fájásokkal préselődött neki a medencecsontomnak.
aug. 20. 22:40
 8/9 anonim ***** válasza:
7-es vagyok: azt hozzáteszem, hogy a kisfiam értékei végig teljesen jók voltak a vajúdás alatt, úgyhogy ezért nem merült fel korábban, hogy legyen császár, ő teljesen rendben volt.
aug. 20. 22:43
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy megosztottátok az élményeket velem🥰 Hősök vagytok mind!

Igazából a védőnőm volt az, aki az itthoni praktikákat kezdte el taglalni és úgy voltam vele, hogy miért is ne. A málna levél tea volt az egyetlen, amit biztosan tudtam az elejétől kezdve, hogy inni fogok. Mivel harmadik emeleten lakunk a lépcsőzés adott, plusz van egy kiskutyám, akivel sétálni is kell és mivel a párom 12 órát dolgozik én sétálok vele napközben, így ezek adottak voltak. Tulajdonképpen nem is hiszek bennük😅

aug. 20. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!