Szülés indítás, kinek hogy volt?
Sziasztok!
Lassan itt a ki írt dátum időpontja, de jele sincs annak, hogy a kislányom érkezni szeretne. 39+5 napnál teljesen zárt a méhszáj, CTG teljesen rendben. Csütörtökön megyek orvoshoz, ő majd nyilván jobban fel tud világosítani, itt elsősorban tapasztalatokat szeretnék!
Kaposváron fogok szülni, így olyan anyukák véleményét szeretném kérni, akik ott szültek nemrég. Indítottak valakinek? Ha igen, mennyire volt borzalmas? Milyenek az orvosok?
Másrészt olvastam egy csomó házi praktikát szülés megindítására. Gondolok itt olyanra, hogy egyek sok ananászt, lépcsőzzek és sétáljak sokat.. ezeken kívül valami tényleg hasznos itthoni praktika?
Magnéziumot a 36. hét óta nem szedek, 37. héttől kezdve málna levél teát iszok.. úgy érzem már mindent megpróbáltam, de a kislányom ,,nem kíváncsi ránk"😅
Köszönöm előre is a válaszokat🥰
Én nem kaposváron szültem, de van tapasztalatom ha érdekel. A kisfiamat anno indítoták (sote 2)
Reggel 6.30-7.00-re kellett bemenni, kaptam infuziot, utána oxitocint. Mivel semmi sem történt tágulásilag-fájásaim voltak rendesen az oxitól- délben burkot repesztettek. Na onnantol nálunk sajnos egyre rosszabbul birta a baba, sokszor leesett a szívhangja. Így 16.00-kor császármetszéssel megszületett. Eléggé nem volt épp humánus egyikőnkkel szemben sem, és szerintem még túl se hordtam igazán (3560g született)
Amúgy semmit sem jelet valóban a zárt méhszáj. Kislányommal terminus előtt egy nappal a császáros előzmeny miatt befektettek. 2 napig folyamatosan vizsgáltak, minden megtartott, zárt, semmi jele a szülésnek. Erre kiírt nap éjjelén elfolyt a magzatvíz. Magától🤷🏻♀️ természetes úton született meg végül d.e. 11 előtt :)
Sok sikert, akármi is lesz.
Én sem Kaposvár, de ha gondolod, olvasd el, 2x is indítottak.
Elsővel kevés magzatvíz miatt 40+4-en befektettek, aznap d.e. volt egy oxitocin terhelés, este pedig ballonos tágítás volt. Reggel beöntés, aztán oxitocint kaptam végig. Még délelőtt megszületett.
A 2.nál növekedés megállás miatt indítottak, a terhelés kimaradt, ballon ugyanaz. (Beöntés is kimaradt.) Oxi helyett burokrepesztéssel indítottak. Ő is hamar megvolt.
Nálam nagyon jól alakult. Szobatársam is indított volt, neki este császára lett.
Köszönöm, hogy megosztottátok az élményeket velem🥰 Hősök vagytok mind!
Igazából a védőnőm volt az, aki az itthoni praktikákat kezdte el taglalni és úgy voltam vele, hogy miért is ne. A málna levél tea volt az egyetlen, amit biztosan tudtam az elejétől kezdve, hogy inni fogok. Mivel harmadik emeleten lakunk a lépcsőzés adott, plusz van egy kiskutyám, akivel sétálni is kell és mivel a párom 12 órát dolgozik én sétálok vele napközben, így ezek adottak voltak. Tulajdonképpen nem is hiszek bennük😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!