Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülések óta valóban csökken...

A szülések óta valóban csökkent a vizelet visszatartó képességetek?

Figyelt kérdés

2-3 gyerek megszülése óta mennyivel tudjátok kevesebb ideig tartogatni ha pisilni kell?

Csak egy másik kérdésnél olvastam, hogy ennyi gyerek után a nők nem képesek annyi ideig visszatartani ha pisilni kell, mint a szülések előtt.

Tényleg így van? Akik többször szültek már, valóban nem képesek akár órákig visszatartani? Mi a tapasztalatotok? (Nyilván nem közvetlen a szülések után, hanem évek elteltével)

aug. 18. 18:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%
Vissza tudom tartani, de keresztbe tett lábakkal tüsszentek.
aug. 18. 21:20
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Császár után volt minimàlis probléma, de erre van az intim torna. Ha komolyabb a gond, szakember segít. Vannak erre gyakorlatok, eszközök, amikkel helyrehozható a medencefenék izomzata.
aug. 18. 21:48
 13/20 anonim ***** válasza:
89%
Nekem már az első gyerek után előjött ez a probléma. De nem túl sűrűn, csak ritkábban. Nem tudom, hogy igaz-e, de én arra is gondoltam, hogy esetleg genetika is állhat a háttérben, mert anyukám is ilyen volt.
aug. 18. 22:06
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

2 gyereket szültem. Egy 4 és egy 4,5 kilósat. Nem lett ilyen problémám.

Nem a szülés okozza hanem a terhesség.

aug. 18. 22:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én végig tornáztam a terhesség alatt, főleg a Kegelt, és szülés után sem volt ilyen problémám.
aug. 18. 22:38
 16/20 anonim ***** válasza:
Szülés után pár hétig érezhetően többször mentem mosdóba, illetve nem tudtam megállítani a sugarat, de már akkor gyakoroltam és volt is értelme, mert már minden a régi volt kb. mire 2 hónapos lett a pici. Terhesség alatt is végeztem napi szinten gátizmot erősítő tornát, kismama jóga órák része volt és szerintem nagyon sokat segített a szülésnél és a felépülésnél is.
aug. 19. 08:43
 17/20 anonim ***** válasza:
2 gyerek természetes úton. Nincs ilyen bajom.
aug. 19. 08:52
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
2 gyereket szültem, a sima visszatartással nincs gondom. A tüsszentéssel viszont van. Ha nem szorítom össze a lábam, néha becsurran.
aug. 19. 09:01
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Én egy sokkal korábbi húgyúti fertőzés miatt sosem tartogatom, amint érzem, hogy kéne menni, keresek mosdót. Így viszont sosincs akkora feszülés a hólyagomban, hogy ne merjek tüsszenteni vagy köhögni. Teli hólyaggal meg szerintem akkor is bajban lennék, ha nem szültem volna.
aug. 19. 09:34
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Korábban sem tudtam órákig tartogatni, de nem azért, mert becsorgott, hanem mert megfájdult a hasam, nem egészséges. Ez megmaradt.

Egyébként mindkét terhességemnél a 8. hónap körül kezdődött a csöpögés köhögésnél/tüsszentésnél, csak úgy magától nem és szülés után 1 évig tartott ez kb. Akkor már edzésen mondjuk ugrálós feladatoknál is előfordult, de ahogy visszaépült kicsit a gátizmom, úgy ez is megoldódott.

aug. 19. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!