Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülések óta valóban csökken...

A szülések óta valóban csökkent a vizelet visszatartó képességetek?

Figyelt kérdés

2-3 gyerek megszülése óta mennyivel tudjátok kevesebb ideig tartogatni ha pisilni kell?

Csak egy másik kérdésnél olvastam, hogy ennyi gyerek után a nők nem képesek annyi ideig visszatartani ha pisilni kell, mint a szülések előtt.

Tényleg így van? Akik többször szültek már, valóban nem képesek akár órákig visszatartani? Mi a tapasztalatotok? (Nyilván nem közvetlen a szülések után, hanem évek elteltével)

aug. 18. 18:20
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
32%
Én nem szültem, de az ismerősök között többeknél van ilyen, például tüsszentésnél. És ezt mindannyian természetesnek tartják. Anyukámnak is volt, egyke vagyok. Egyik barátnőmnél olykor székletprobléma is volt. Elég elrettentő.
aug. 18. 18:39
 2/20 anonim ***** válasza:
87%
3 gyermekem van, nincs ilyen problémám. Pont úgy működik minden, mint a gyerekek előtt.
aug. 18. 18:46
 3/20 anonim ***** válasza:
93%
Egy gyerek után is fennállt nálam a probléma. A tüsszentés, köhögés, nevetés veszélyes terep volt másfél évig. Torna segített, most már csak annyi a problémám hogy reggel 4 körül ki kell mennem wcre, nem bírom tovább. Szerintem ez már így marad. Plusz a hüvelyem tágabb lett, de az annyira nem zavar. Megjegyezném hogy császárom volt, szóval nem konkrétan a szülés miatt van, hanem a terhesség.
aug. 18. 18:51
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát én császáros voltam és mégis volt ilyen problémám szülés után jó 2-3-4 hónapig. Inkontinenciára van torna, azzal sokat lehet javítani a helyzeten. Nálam mondjuk elmúlt.
aug. 18. 18:56
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem a szülés, hanem a terhesség és a nem megfeleöen fejlett medencefenék-izmok gyöngesége okozz iylen problémát.

A megoldás az intimtorna (Kriston Andra könyve/DVD-je, de a neten is fenn van letölthetö PDF-ként), gyakorlatilag teljesen meg lehet vele szüntetni a problémát.

aug. 18. 18:57
 6/20 anonim ***** válasza:
89%
Nekem nincs változás ezen a téren (sem), de a második terhességem alatt ~félidőtől valóban keresztezett lábbal kellett tüsszentenem, de ez is megszűnt a szüléssel, így ezt az extra súlynak tudtam be. És nekem természetes szüléseim voltak. Szóval szerintem ez nem törvényszerű, ez ilyen "mit dobott a gép" jellegű probléma lehet.
aug. 18. 19:05
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

Gátizom torna ezen rengeteget segít, tapasztalat. Már elég hamar latszodik, hogy van eredménye.

Nekem terhesen volt ilyen, a tornának megszűnt. Aztán szülés aztán megint picit előjött, ismét tornáztam, és elmúlt.

(Egyébként órákig tartogatni meg alapból nem egészséges a húgyhólyagnak, de az más kérdés, csak fentebb láttam valaki írta )

aug. 18. 20:16
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy milyen hosszan tudja valaki tartogatni, az szerintem nem függ a terhességtől vagy szüléstől, és valóban nem egészséges amúgy sem.

Viszont allergiásként én is megszenvedtem a tüsszentésekkel eleinte... de jártam szülés utáni tornára, és a mostani parlagfűszezon már meg se kottyan, olyanok az alsó izmaim, kint régen :)

(Szeptemberben lesz két éve, hogy hüvelyi úton szültem.)

aug. 18. 21:14
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
2 gyerek után szerencsére nincs ilyen problémám
aug. 18. 21:15
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
2 gyerekem van, nem változott semmi
aug. 18. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!