Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi történik azokkal, aki...

Mi történik azokkal, aki visszautasítják az indítást/programcsászárt?

Figyelt kérdés
Írnátok légyszi, olyanok, akik meglépték, arról, hogy mi történt utána? Hogy bántak veletek? Megcsinálták-e azért a vizsgálatokat? Ott szültetek végül, ahol a konfliktus volt?

aug. 12. 17:57
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

#8! Persze, könnyebb lenne, igazad van, de nekem oda még vissza kell menni párszor, így nem szívesen nevezném meg nyilvánosan. Biztos kórház függő is, de gondolom, sehol se szeretik, ha szembe mész a protokollal, így általában is érdekel, mire számíthatok. (Eddig semmi jóra😂)

#9! Ha nem értesz valamihez, még mindig nem kötelező válaszolni. Nincs szó sürgősségi császárról.

"Azt elarulom, terhes nő esetén gondatlan veszelyeztetesnek számít, ha nem egyezés bele a műtétbe"

Gondolom, a sürgősségi császárnak feltétele az ok megnevezése is. Feltételezem, se a hibátlan méhlepény, se a tökéletes áramlás, se a jó NST, se az átlagos magzatvíz, se a normál vérnyomás és cukorértékek, se a fejvégű magzat stb.NEM OK! Biztos szereted a krimiket, de ki kell ábrándítsalak, nincs itt semmi látnivaló, jelenleg egy problémamentes terhességről van szó, nem kell rám küldeni a TEK-et🤣

aug. 12. 19:25
 12/40 anonim ***** válasza:
92%
Nekem anno ilyen szobatársam volt, őt egy az egyben lepattintotta az orvosa. Azt mondta neki, ha nem bízik benne és a tudásában, válasszon mást.
aug. 12. 19:28
 13/40 A kérdező kommentje:

#12! Hidd el, választanék én, ha lenne szabad orvosválasztás😂

Egyelőre nekik kéne olyan munkahelyet választani, ahol nem kell hétvégén és ünnepnapokon dolgozni, mert a szülészet nem az.

aug. 12. 19:35
 14/40 anonim ***** válasza:
71%
Tehát az orvosod, aki nem fogadott orvos, merthogy szüléshez nem lehet, program császárt/szülés inditast akar, hogy ne ünnepnap/hétvégén szülj meg véletlenül, amikor ő dolgozni fog. Aha
aug. 12. 20:06
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem erőltették. Felajánlották, mint egy lehetőséget, a 40. Hét betöltése után, na igaz, hogy eléggé úgy csurtek-csavartak a szavakat, hogy a babának ez a jó (nekem is jó volt amúgy minden értékem), mert nem jó nagyon tulhordani, hogy belementem az indításba, 40+5 napra jegyeztek elő. De ha visszautasítottam volna, leszrják, ők magukat biztosítják be ezzel, hogy elmondják, hogy ez a protokoll, aztán nekik mindegy, mikor születik a gyereked, és hogyan, mint írták előttem, pénzt senki nem kap már érte.
aug. 12. 20:15
 16/40 A kérdező kommentje:

#14! Neked tényleg ennyire nincs életed, hogy még mindig az én kérdésemen lovagolsz?🤣

Legyél kreatív, írjál ki te is egyet és ott lesz kivel beszélgetned.😉

aug. 12. 20:42
 17/40 anonim ***** válasza:
81%
A programcsászárt vissza lehet utasítani, ha beindul a szülés és komplikáció van, akkor a sürgösségi császárt csak saját felelöségre, ilyen esetben viszont mindig valami komoly ok van, ezért ezzel tényleg veszélyeztetheted a babát - szerintem a sürgösségi esetben nem okos dolog nem beleegyezni.
aug. 12. 20:54
 18/40 A kérdező kommentje:

#17! Köszi a választ, de a kötözködő válaszoló vitte el császár irányába a kérdést. Esetemben elsősorban indításról van szó, a császár attól függ, hogy épp ki van bent a döntésnél.

Azért van a kérdésben mindkettő, mert egyrészt elég esélyes, hogy a császárban is érintett lennék, másrészt főleg az érdekel, mi az általános reakció az orvosok részéről a protokoll elutasítására, mindegy, hogy az náluk épp mi.

Sürgősségi császár esetén eleve meg se született volna a kérdés, mert ott van ok, amit nyilván el is fogadnék.

aug. 12. 21:03
 19/40 anonim ***** válasza:
90%
Nekem programcsászár lett volna, de küldtek azonnal másodvéleményért, nem egyvalaki döntött. A másodvélemény az lett, hogy indokolatlan a császár.
aug. 12. 21:37
 20/40 anonim ***** válasza:
86%
4: Nagyon sok múlik a helyi szokásokon. Farfekvésnél van, ahol alapból programcsászár, máshol megvárják, hogy beinduljon, megint máshol pedig ha minden jól halad, lehet hüvelyi úton is. 10-es is leírta, hogy elfolyt magzatvíznél is változó a protokoll. Nálam minden rendben volt, nem tudom, mikor indítottak volna, de 24 óránál tovább vajúdtam (igaz, a legvégén már látszott, hogy magától is lesz valami). Máshol csak 12 órát várnak. Terminustúllépésnél is kórháza válogatja, mit engednek (a testvérem 2 héttel lépte túl). Szóval igen, oka van annak, ha egy orvos indítást/pcs-t javasol, de az ok az is lehet, hogy így szokás vagy csak nem kockáztat egy műhibapert (utólag meg lehet mondani, ha császározni kellett volna, de azt nem, hogy ha nem vágnak, akkor mi lett volna).
aug. 12. 23:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!