Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan készüljek fel a szülésre?

Hogyan készüljek fel a szülésre?

Figyelt kérdés
Akik túl vannak már az első szülésen ti hogy készültetek fel rá, lelkileg, fizikailag? Eddig nem tartottam annyira tőle mert tudom, hogy "csak" pár óra küzdelem és eddig csak az érdekelt, hogy utána mi hogy lesz. De tudván, hogy nagyon rosszul viselem a fájdalmat attól félek, hogy nem fogom kibírni. Orvost, szülésznőt sem lehet fogadni, nincs aki bejöjjön velem és ott leszek egy tök idegen helyen, egy olyan helyzetben amit nem én kontrollálok. Már a fogászati kezelés is úgy fájt (fogágybetegségem lett), hogy azt hittem megáll a szívem. Az energiám is mintha tűnne el mostanában, legszívesebben folyton csak feküdnék és nem akarok erőlködni, gondolni semmire. Próbálom magam fitten tartani, ha tehetem mindennap sokat sétálok, pakolok, takarítok nehogy "ellustuljak". Valami jó tanács esetleg?:) Milyen fájdalomra készüljek? 27 hetes km.

aug. 6. 21:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, ha ott leszel úgy is ki kell nyomni, nem tudod visszatartani. 😀 Én emlékszem, orditottam, hogy nem bírom kinyomni, a szülésznő meg mondta, hogy dehogynem csak nyomj. Nyomtam kettőt, gyerek meg már kint volt. Fájdalom csillapító nélkül szültem, pedig nekem is nagyon kicsi A fájdalom küszöböm. Nagyon szép emlék amúgy. 🙂
aug. 6. 21:55
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Ki fogod bírni. Senki nem halt még bele a szülési fájdalomba, te sem fogsz, nyugi. Hogy milyen fájdalomra készülj? Hát, arra ne próbálj meg felkészülni, mert nem lehet. Én nem tudnám mihez hasonlítani. Amikor érzéstelenítés nélkül fúrták a fogamat, nekem az brutálabb fájdalom volt. A szülés ugye annyival rosszabb, hogy az nem 2 percig fáj, hanem rosszabb esetben sok-sok órán keresztül, pár perces szünetekkel. A hordó oxitocin előtt azt hittem k.... fáj, aztán rá kellett jönnöm, hogy tévedtem 😁 Arra hittem azt, hogy nem fogom kibírni, de aztán végülis látod, itt vagyok. És pár hónap múlva megint megyek szülni. Te legalább tudod magadról, hogy alacsony a fájdalomküszöböd. Én már pár óra után (több mint 20 órát vajúdtam) csalódtam magamban, mert arra számítottam, hogy jobban fogom bírni. Tényleg csak arra gondolj, hogy mindketten egészségesen túlessetek ezen. Elképzelhetetlenül fájni fog? Nagy eséllyel. De hidd el, kérlek, hogy hálásak lehetünk, ha ez a legnagyobb problémánk a szülésnél :) Próbálj úgy gondolni rá, mint a szükséges rosszra 🤷‍♀️
aug. 6. 22:17
 3/17 anonim ***** válasza:
82%

Meg tudod szulni, az biztos, az a nem mindegy, hogyan. Marmint itt most nem a csaszar vs huvelyi szulesre gondolok, hanem magara az egesz folyamatra. Nem mindegy, hogy milyen elmenyekkel jossz ki onnan a szules modjatol fuggetlenul.

Ha belefer, akkor vegezz el egy hipnoszules (vagy oromteli szules, ugyanaz) tanfolyamot.

Nyugi, nem annyira hokuszpokusz, mint aminek hangzik, de nekem ez rohadt sokat adott.

Ja meg ismerd a jogaid es ha valami nem komfortos, mondj ra nemet. Nem art. Mintha egy csataba mennel, ugy kell felkeszulni az allami korhazba, az elso szulesemnel ezt en se tudtam, de a masodiknal mar sikeresen alkalmaztam a nemet mondast.

Szulesi terv c. konyvet is nagyon ajanlom!

Illetve volt velem masodjara mar dula is, szuper volt.

Elso szulesemnel total szetestem, lelegezni se tudtam kb, annyira letaglozott az egesz vajudas. Es aztan jott az oxi, ok nelkul, mint utolag megtudtam, abban a pillanatban nyilvan befolyasolhato voltam, nem is mondtam nemet, gondoltam ok tudjak mit csinalnak.

Mai napig banom hogy az elso szulesemre nem keszultem jobban es en is ugy voltam vele, hogy csak megszuletik valahogy, bent nem marad. Ja, megszuletett, de eletre szolo trauma lett belole.

Masodjara mar tudatos voltam es habar ossze kellett veszni egyszer 2 orvossal is hozza, hogy hagyjanak mar beken, de ezen kivul szuper szuleselmenyem lett :D

aug. 6. 22:17
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy hipnoszülést megcsinálok, akkor én is le tudom majd rúgni annak a fejét, aki oxit akar adni nekem? Mert akkor elvégzem én is. #2
aug. 6. 22:36
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Arra nem lehet. Bármi megtörténhet és esélyes, hogy életed legfájdalmasabb eseménye lesz
aug. 6. 22:37
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat! 🙏 Kicsit ez aggaszt a protokol eljárás is, oxitocin stb. Hogy majd a tudtomom kívül fekszek ott, vergődök a fájdalomtól és csinálnak velem mindenfélét. Vagy megkérdezik előtte? Tudálékos sem szeretnék lenni az orvossal szemben, hiszen ő is a gyermekem életéért és az enyémért van ott, de egy traumát sem szeretnék kapni (abból most bőven elég volt az elmúlt években). A gátmetszés pl itt alap, úgyhogy arról nem is álmodok, hogy majd segítenek a gátvédelemben. Remélem, hogy azért emberségesek lesznek majd és nem csak futószalag munka. A magánklinika abszolút luxus, nem engedhetjük meg.
aug. 6. 22:48
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is a hypnobirthinget csináltam. És rettentő sokat segített!

Annyit tudni kell, hogy baromi tudatosnak kell lenned és kb úgy készülni rá nap mint nap, mint mondjuk egy maratonra. Ha ez belefér akkor menj csak ebbe az irányba!

aug. 6. 23:26
 8/17 anonim ***** válasza:
50%

#6! Örülj, ha nem akarják ok nélkül kiszedni belőled a gyereked idő előtt.

Nálam most ez a helyzet. Minden rendben, de 39hetesen szülünk, mert náluk ez a protokoll.

Hát, ehhez a gyerekemnek és nekem is lesz egy-két szavam. Majd, ha MI úgy döntünk vagy ŐK meg tudnak nevezni konkrét és érthető indokot.

aug. 6. 23:39
 9/17 A kérdező kommentje:
Rákerestem erre hipnoszülésre, nagyon jól hangzik és a visszajelzések is pozitívak!:) #8 Ilyet még nem is hallottam! Én a 40. hétre vagyok kiírva, de úgy tudom a 41-42. héten szoktak csak szülést indítani. Nem szabadna beleszólniuk. Amég nincs szó túlhordásról, akkor jön amikor akar.
aug. 6. 23:59
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

De van. GDM-re hivatkoznak. Kontrollált, jó értékekkel. Ha nem jelzem normál terhelés után, hogy lehetségesnek tartok későbbi romlást és nem kérnek kontrollt később, soha ki se derül, mert semmi jele sehol és megfelelőek a cukor értékek is. De ez nem érdekel senkit, papíron ott van és kész. Jó minden, a gyerek még nem akar kijönni, de ki kell szedni, mert csak. Az a szokás.

aug. 7. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!