Hogyan készüljek fel a szülésre?
Meg tudod szulni, az biztos, az a nem mindegy, hogyan. Marmint itt most nem a csaszar vs huvelyi szulesre gondolok, hanem magara az egesz folyamatra. Nem mindegy, hogy milyen elmenyekkel jossz ki onnan a szules modjatol fuggetlenul.
Ha belefer, akkor vegezz el egy hipnoszules (vagy oromteli szules, ugyanaz) tanfolyamot.
Nyugi, nem annyira hokuszpokusz, mint aminek hangzik, de nekem ez rohadt sokat adott.
Ja meg ismerd a jogaid es ha valami nem komfortos, mondj ra nemet. Nem art. Mintha egy csataba mennel, ugy kell felkeszulni az allami korhazba, az elso szulesemnel ezt en se tudtam, de a masodiknal mar sikeresen alkalmaztam a nemet mondast.
Szulesi terv c. konyvet is nagyon ajanlom!
Illetve volt velem masodjara mar dula is, szuper volt.
Elso szulesemnel total szetestem, lelegezni se tudtam kb, annyira letaglozott az egesz vajudas. Es aztan jott az oxi, ok nelkul, mint utolag megtudtam, abban a pillanatban nyilvan befolyasolhato voltam, nem is mondtam nemet, gondoltam ok tudjak mit csinalnak.
Mai napig banom hogy az elso szulesemre nem keszultem jobban es en is ugy voltam vele, hogy csak megszuletik valahogy, bent nem marad. Ja, megszuletett, de eletre szolo trauma lett belole.
Masodjara mar tudatos voltam es habar ossze kellett veszni egyszer 2 orvossal is hozza, hogy hagyjanak mar beken, de ezen kivul szuper szuleselmenyem lett :D
Én is a hypnobirthinget csináltam. És rettentő sokat segített!
Annyit tudni kell, hogy baromi tudatosnak kell lenned és kb úgy készülni rá nap mint nap, mint mondjuk egy maratonra. Ha ez belefér akkor menj csak ebbe az irányba!
#6! Örülj, ha nem akarják ok nélkül kiszedni belőled a gyereked idő előtt.
Nálam most ez a helyzet. Minden rendben, de 39hetesen szülünk, mert náluk ez a protokoll.
Hát, ehhez a gyerekemnek és nekem is lesz egy-két szavam. Majd, ha MI úgy döntünk vagy ŐK meg tudnak nevezni konkrét és érthető indokot.
De van. GDM-re hivatkoznak. Kontrollált, jó értékekkel. Ha nem jelzem normál terhelés után, hogy lehetségesnek tartok későbbi romlást és nem kérnek kontrollt később, soha ki se derül, mert semmi jele sehol és megfelelőek a cukor értékek is. De ez nem érdekel senkit, papíron ott van és kész. Jó minden, a gyerek még nem akar kijönni, de ki kell szedni, mert csak. Az a szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!