Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan, akinek volt szülés...

Van olyan, akinek volt szülés utáni depressziója? Ha igen, mennyi ideig tartott/hogyan sikerült kilábalni belőle?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mi okozza a szülés utáni depressziót?
aug. 6. 17:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt, de csak utólag jöttem rá, hogy az volt.

A felnőttek társasága segített ki...

aug. 6. 18:47
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt, szakemberhez fordultunk , kereken 1 évig szedtem gyógyszert. De igazából akkor éreztem jól magam amikor már elváltam a férjemtől. Ő sem hatott rám jól, még rátett egy lapáttal a depresszióra. Még pár tetápiára is jártunk.
aug. 6. 18:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is volt. 2 évig tartott. Nekem az sikerült kijönni belőle, hogy megszakítottam a toxikus emberekkel a kapcsolatot. Ohh, mily fel lélegzés volt az. Aztán, elolvastam azt a könyvet, hogy az Elme harca (keresztény könyv, de nagyon jó). Így elmúlt az önbizalom hiányom és össze szedtem magam. Ha visszatekintek arra a korszakra, nagyon sötét volt. Nem volt kedvem élni sem, sétálni sem, meg fürdeni sem sokszor. Hálát adok az égnek, hogy kikerültem belőle, csak azt az időt sajnálom, ami elment ezzel és az, hogy így nem foglalkoztam annyit a kisfiammal, amennyit kellett volna. :( de, most igyekszem oda tenni magamat.
aug. 6. 19:09
 4/6 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom, hogy az volt e, de szerintem nekem volt. Nem aludt a fiam egy éves koráig szinte semmit, javarészt egyedül voltam vele, és akivel beszéltem is ezekről, az csak engem baxogatott, hogy biztos én csinálom rosszul. Gyűlöltem mindent, nem akartam csinálni semmit, és ilyen indokolatlan szorongásos rohamok jöttek rám.

Férjem sokat segített, de leginkább az, hogy elkezdett aludni a gyerek, illetve találtam anyuka barátnőket, akik segítettek és együttéreztek.

aug. 6. 21:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy ez szülés utáni depi volt-e de szörnyen voltam.

Az első 2 hónapban öngyilkos akartam lenni. Mindig az órát néztem, hogy kb 10 perc múlva ér haza a férjem akkor most ölöm meg magam, mert a baba így keveset lesz ellátatlanul...

A következő 2 hónapban azt tervezgettem, hogy bepakolok egy táskába, lenyúlom a pénzünk és elmegyek a világ másik felére..

Aztán a következő 2 arról szólt, hogy már szeretem a Gyerekem, de el akarok válni. Sokkal könnyebb lesz kettesben..

Aztán eltűntek ezek a gondolatok. Szerintem a hormonjaim miatt volt.

Második gyereknél enyhébb volt. Kb 3 hét alatt lezajlott, és ott csak az el akarok válni érzés volt. Akkor már nem akartam öngyilkos lenni, és elszökni.

Most vagyok várandós a 3.gyermekünkkel bízom benne hogy 3 nap alatt túl leszek rajta..

aug. 13. 18:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
aug. 13. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!