Van olyan, akinek volt szülés utáni depressziója? Ha igen, mennyi ideig tartott/hogyan sikerült kilábalni belőle?
Nekem volt, de csak utólag jöttem rá, hogy az volt.
A felnőttek társasága segített ki...
Nem tudom, hogy az volt e, de szerintem nekem volt. Nem aludt a fiam egy éves koráig szinte semmit, javarészt egyedül voltam vele, és akivel beszéltem is ezekről, az csak engem baxogatott, hogy biztos én csinálom rosszul. Gyűlöltem mindent, nem akartam csinálni semmit, és ilyen indokolatlan szorongásos rohamok jöttek rám.
Férjem sokat segített, de leginkább az, hogy elkezdett aludni a gyerek, illetve találtam anyuka barátnőket, akik segítettek és együttéreztek.
Nem tudom, hogy ez szülés utáni depi volt-e de szörnyen voltam.
Az első 2 hónapban öngyilkos akartam lenni. Mindig az órát néztem, hogy kb 10 perc múlva ér haza a férjem akkor most ölöm meg magam, mert a baba így keveset lesz ellátatlanul...
A következő 2 hónapban azt tervezgettem, hogy bepakolok egy táskába, lenyúlom a pénzünk és elmegyek a világ másik felére..
Aztán a következő 2 arról szólt, hogy már szeretem a Gyerekem, de el akarok válni. Sokkal könnyebb lesz kettesben..
Aztán eltűntek ezek a gondolatok. Szerintem a hormonjaim miatt volt.
Második gyereknél enyhébb volt. Kb 3 hét alatt lezajlott, és ott csak az el akarok válni érzés volt. Akkor már nem akartam öngyilkos lenni, és elszökni.
Most vagyok várandós a 3.gyermekünkkel bízom benne hogy 3 nap alatt túl leszek rajta..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!