Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen ennivalót vittetek?

Milyen ennivalót vittetek?

Figyelt kérdés

Milyen ennivalót-innivalót vittetek a vajúdás idejére illetve a szülés utánni napokra?

Kapok majd 3szori étkezést de egy kismacska is többet eszik annál az adagnál illetve a minőséget meg inkább hagyjuk is. A férjem hoz majd be főt kaját de szeretnék felkészülni arra ha esetleg valami oknál fogva nem tudna jönni. Büfé is van de oda nem vihetem majd magammal a babát így nem igazán tervezek oda rohangálni illetve max csak a friss pékáru miatt.

aug. 6. 14:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szőlőcukrot készítettem be és müzliszeletet. Az elsőnél csak egy kevés szőlőcukrot ettem ezek közül a vajúdás alatt, azt is csak muszájból, mert szerintem minden más kijött volna belőlem. A kórházi tartózkodásra is ezekkel készültem és egy üveg szilvalekvárral (a szülés utáni kakikérdések miatt), de nem nagyon volt rá szükség. Nem mondom, hogy bőséges és ízletes volt a kórházi menü, de azért el lehetett vele lenni. Az egyiknél látogatási tilalom (COVID) volt, így nem hoztak be semmit és mi sem nagyon mozoghattunk, a másiknál hoztak be mindenféle finom főtt ételt, joghurtot, amit vagy rögtön megettem vagy a folyosón lévő közös hűtőbe raktam (jobb híján amúgy egy üres betétes zacskóban... nem hiszem, hogy sokan nézték volna a tartalmát). Nagyon szagos ételekkel óvatos lennék, az egyik szobatárs instant tésztaleveseket hozott be magával, a tesóm joghurtot evett lelkesen (őt már előbb befektették).
aug. 6. 15:47
 12/16 anonim ***** válasza:
Mentes ásványvíz, szőlőcukor, sós keksz, zabrudi, kubu gyümölcspüré. A férjem gyümölcsöt hozott csak be. A főtt étel szerintem bent teljesen jó volt, sima menza minőségű, nem undorító, nem kevés, 4 napig ki lehetett bírni. A reggeli meg a vacsora volt inkább gagyi.
aug. 6. 15:51
 13/16 anonim ***** válasza:

Vajúdásra szőlőcukrot, sport szeletet és vizet vittem, ezeket meg is ettem. Benti napokra meg egy csomó rágcsát. Kekszeket, ropit, karamalz meg gyümölcsleveket. Csokit ropit meg mit tudom én mit. Nem ettem semmit belőle amíg bent feküdtem. Nekem ízlett a kórházi kaja, olyan menza stílusa volt. Az üdítőket meg vizet megittam de rágcsákból mindent hazahoztam.

Most megint várandós vagyok, viszek rágcsát de csak 1 sósat 1 édeset és ennyi. Mert valószínűleg az sem fog elfogyni.

Amúgy vajúdásra a gyümölcspüré jó ötlet, pakolok is majd be. Nem tudom ki írta már.

aug. 6. 16:29
 14/16 anonim ***** válasza:
14%
A vajúdás nem egy mozi, hogy közbe ragcsalok valami harapni valót. Eszem megáll. Az igazi szulesnel nem ezen jar az eszed. Persze ha kapsz érzéstelenítőt meg mindent akkor lehet raersz.
aug. 6. 17:11
 15/16 anonim ***** válasza:
78%
14: Nem lehet tudni, milyen lesz a vajúdás. Nekem elfolyt magzatvíz miatt 3 órán belül be kellett mennem és ahogy beléptem az osztály ajtaján, elmúltak a fájásaim, hogy aztán csak sok óra múlva induljanak újra, ezért sokáig viszonylag jól voltam. Hajnalban mentem be, reggelit nem kaptam (szerencsére otthon volt lehetőségem összedobni egy szendvicset), ebédet is csak késve adtak, amikor rákérdeztem. Szóval jól jöhet egy kis tartalék élelem. Az evésen meg olyannyira járt az eszem (akkor még), hogy a vacsorát is megettem és csak utána indult be a "buli", amikor már képtelen lettem volna enni. Hajnali 4 körül viszont már kellett valami, mert fogytán volt az erőm, itt jött a képbe a szőlőcukor. Kb. 24 órát vajúdtam +2 a kitolás, ennyit evés gondolata nélkül kibírni úgy, hogy közben egy gyereknek is segítened kell a világra jönni, szép teljesítmény. A második rohamos szülés volt, ott csak egy gondolatom volt: beérni, mielőtt a baba kiér ;). Az érzéstelenítésről nekem azt mondták, hogy ha valakinek javasolják, okkal teszik. Ismerős kapott, de azzal is kemény szülés volt.
aug. 7. 00:02
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Nyilván nem piknikezésre készülök a vajúdás alatt de azért jó lenne ha lenne nálam valami olyan ennivaló amit meg tudok enni. Illetve a következő napokra.

aug. 10. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!