Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Önzőség, ha a saját kényelmem...

Önzőség, ha a saját kényelmem miatt választjuk a távolabbi, de jobb (magán)klinikát?

Figyelt kérdés

Az itteni kórház nem jó.

Szakmai problémák is vannak, nagy az eltérés az orvosok között. Van, aki inkompetens a szakmájához, másról viszont mindenki ódákat zeng és imádják, de ugye lutri, épp ki van bent.

Érzéstelenítésre nincs lehetőség, ha első baba, gátvédelemre sem, "kötelező" vágni. Apuka a babával az aranyórában találkozhat, azon kívül egy üvegablakon keresztül láthatja csak a bent létünk alatt, vagy esetleg úgy, ha én kiviszem hozzá, kézben, a többi várakozó közé (kérdés, ehhez frissen szülten mennyire lenne kedvem, energiám + mennyire tenne jót egy 2 napos újszülöttnek a kórházi közösségi térben lenni?).

6 ágyas szobák vannak, egy VIP szoba van, ami igazából csak amiatt az, mert egyedül lehetsz bent és külön fürdőszoba van hozzá. De ez előre nem foglalható, hiába lenne pl. programozott császármetszés.

Plusz, ami meglepett, hogy vajúdni sem vajúdhatok egyedül, a férjemmel, hanem egy közös terem van, függönyökkel az ágyak között... Itt jön a másik dolog, szülés közben nem mozoghatok, akkor sem, ha amúgy minden rendben van. Egyik barátnőmnek azt sem engedték, hogy az oldalára forduljon, mikor mondta, hogy szeretne felállni, mert zsibbadnak a lábai és fájnak, kicsit szeretne sétálni, közölték vele, hogy nem, mert mindjárt jön a kitolási szakasz és ők nem fognak előtte csúszni-mászni, hogy elkapják a gyereket. Vajúdás alatt nem ehetek, nem ihatok, viszont én naponta 3-4 liter vizet iszom, ha éppen vajúdok 20 órát, akkor mi lesz? Vizes ronggyal törölgethetem a számat közben, mint megtudtam.

Viszont a legközelebbi magánklinika az Budapesten van, innen 200 km. Elmentünk megnézni, reméltem, hogy úgy távozunk, hogy nem éri meg a pénzt és a távolságot, de "sajnos" nem így történt. Ahogy beléptünk, azt éreztem, hogy igen, ez az a hely, ahol szülni szeretnék, ahol biztonságban érzem magam. Tudom, hülyeség elsőre, de én pl. az első lakásomnál is ezt éreztem, ahogy beléptünk az ajtón, tudtam, hogy az lesz az, pedig még csak az előszobát láttam. Itt is ezt éreztem, aztán ahogy körbejártunk, beszéltünk több emberrel, ez csak erősödött. Plusz, ha akarjuk, a férjem végig bent is alhat velünk, ugyanúgy ott lesz a pici első óráiban, napjaiban, mint én.

De ott van a távolság, autóval 2 óra, az itteni kórház 3 perc.

Itt a szülés ugye ingyenes, max. a VIP szoba extra költség, de végig magánorvoshoz járnék ugyanúgy, Pesten a vizsgálatok díját tartalmazná a csomagunk is, csak ugye Pestre kéne mennünk minden vizsgálathoz. Ez is pluszpont úgymond, hogy ott nem egy idegen orvoshoz kerülnék, akivel nincs meg a bizalmi viszony, hanem ahhoz, akit mi választunk, aki végigkíséri a terhességet és igen, nekem fontos, hogy bízom is benne, rábízom a kisbabám életét és a sajátomat is.

(sosem voltam még kórházban, nem tudtam, hogy ilyen spártai állapotok vannak, hogy pl. vizet sem kaphatok, amíg meg nem szülök)

2024. jún. 28. 21:54
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
93%
Anyád csak kibírja valahogy azt a pár napot nélkületek. Engem ez nem tartana vissza. Az a lényeg, hogy nektek, főleg neked jó legyen. Te fogsz szülni, nem ők.
2024. jún. 28. 23:08
 12/40 anonim ***** válasza:
91%
#10, Budapesten azért nem több óra távolságra van általában a legközelebbi PIC.
2024. jún. 28. 23:09
 13/40 anonim ***** válasza:
37%

12!

Oké, de mégsincs kéznél,ha kell. Ahhoz mentő kell, cipelik a babát, bajos, hogy anyuka mikor tud a baba után menni....

2024. jún. 28. 23:11
 14/40 A kérdező kommentje:

Hát, bármilyen hihetetlen, nem tartozik az összes állami kórházhoz PIC részleg.

Hozzánk a legközelebbi messzebb van, mint a pesti klinikához képest az, ahová szállítanák a babát ott, ha bármi baj lenne. Szóval ilyen szempontból is a magánklinika nyert.

2024. jún. 28. 23:14
 15/40 anonim ***** válasza:
85%

Tanuljatok meg, hogy nem kell mindenbe beavatni a csaladot.

En speciel otthon szultem (tudom-tudom, megjegyzest nem kerek), de senkinek nem mondtuk el, pont ezert.

Mindenki annyira jobban tudja, hogy neked mi a jo, hogy az hihetetlen. Egyebkent szuperul ment minden.

Csinald ugy, ahogy neked jo es kesz. Ne magyarazkodj, nem kell!

2024. jún. 28. 23:20
 16/40 anonim ***** válasza:
92%

Nem önzőség, anyukáddal meg végképp ne foglalkozz. Én se fogom beengedni, pedig kb.1km-re van a kórház. De az tényleg jó ötlet, hogy költözz be előtte. Nálam is lakott egy barátnőm az utolsó 2hétben pont ilyen okból.

Amúgy köszi, hogy ezt leírtad. Én Budapest leglepukkantabb kórházában fogok szülni. Nem akartam elhinni, hogy a 21.században még nincs wc a kórtermekben. DE! Van a VIP szobákban és szinte mindig van hely állítólag. A sima szobák is 2-3 ágyasak, vannak külön szülőszobák, van gátvédelem, lehet vajúdás alatt enni-inni stb. Sok minden nincs, de ahhoz képest, amiket írtál, lassan 5csillagos szállodának látom🤣

2024. jún. 28. 23:25
 17/40 A kérdező kommentje:
Nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak, főleg, mert még a terhesség elején vagyok. Nyilván azt gondoltam, hogy 3 napig a Wolt tart életben, mert a kórházi kaja csapnivaló, arra is számítottam, hogy bármennyire várjuk a babát, nem a bent töltött napok lesznek életem legjobbjai. De azt nem gondoltam, hogy szülés közben azt sem dönthetem el, ülni vagy feküdni kényelmesebb-e, vagy, hogy adok-e cumit a saját babámnak vagy sem.
2024. jún. 28. 23:29
 18/40 anonim ***** válasza:
93%

Nekem a korhazi allapotok nagy visszatarto ero a gyerekvallalas temaban.

Sajnos volt egy nagyon rossz elmenyem allami nogyogyaszaton, nagyon megalazott a dr.no....es ha ez nem lenne eleg felvallrol vette a problemamat, azt mondta nincs semmi bajom. (De, volt. Magan orvosnal derult ki vegul es tobb honapos kezeles kellett)

Nezegettem a magankorhazakat de nekem is 2 ora lenne felerni kocsival, nem feltetlen kivitelezheto ha megindul a szules.

Ha elotte fel tudtok koltozni es mondjuk az utolso honapot ott tolteni, hat hajra.

2024. jún. 28. 23:34
 19/40 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ne azzal foglalkozz, hogy ki szerint önzőség, hogy Anyukádék mit szólnak, hanem, hogy Neked mi lenne a legjobb! Sajnos én is ilyen vagyok, hogy tartok a család reakciójától, hogy mit szólnak az egyes ehhez hasonló döntéseimhez, de rájövök lassan, hogy max azt mondják, hogy,, Hát te hülye vahy'', vagy,, te tudod' ', és úgyis az lesz amit én akarok. Ha van lehetőséged, és minden adott hozzá, akkor hajrá, ez teljes mértékben a te döntésed (kellene, hogy legyen), elvégre mindenképp életed meghatározó, nem kis eseményről van szó. Én egyáltalán nem gondolom önzőségnek, fontos az ember saját jólléte, igényei a terhesség alatt is, csak sokan ma szeretik elhizezni a kismamákkal, hogy ők jobban tudják, mi jó neki, és ha nem azt és úgy csinálja, önző, stb... Ha Anyukádék ezen esetleg megsértődnek, úgyis meg fognak hamar békélni,már csak az unokájuk miatt is, de fontos, hogy ne mások miatt dönts úgy, ahogy neked nem jó. Én is jelenleg most ezen vagyok, tehát ezt most akár magamnak is írhattam volna, bár én terhes még nem vagyok. Viszont mondok én is egy jót: 180 km-re lakom Budapesttől, de nőgyógyászhoz és háziorvoshoz sem vagyok hajlandó itt vidéken menni, nekem megéri a minőségibb ellátásért utazni is, ha meg súlyos, úgyis ott az ügyelet, akkor nincs mit tenni.. És ha oda jutok, biztos hasonlóan fogok én is dönteni! :)
2024. jún. 28. 23:47
 20/40 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó vagyok, mármint úgy értettem ezt a,, nem vagyok hahlandó'' dolgot, hogy ezen orvosaim, továbbra is Bp-n vannak. :D
2024. jún. 28. 23:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!