Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Önzőség, ha a saját kényelmem...

Önzőség, ha a saját kényelmem miatt választjuk a távolabbi, de jobb (magán)klinikát?

Figyelt kérdés

Az itteni kórház nem jó.

Szakmai problémák is vannak, nagy az eltérés az orvosok között. Van, aki inkompetens a szakmájához, másról viszont mindenki ódákat zeng és imádják, de ugye lutri, épp ki van bent.

Érzéstelenítésre nincs lehetőség, ha első baba, gátvédelemre sem, "kötelező" vágni. Apuka a babával az aranyórában találkozhat, azon kívül egy üvegablakon keresztül láthatja csak a bent létünk alatt, vagy esetleg úgy, ha én kiviszem hozzá, kézben, a többi várakozó közé (kérdés, ehhez frissen szülten mennyire lenne kedvem, energiám + mennyire tenne jót egy 2 napos újszülöttnek a kórházi közösségi térben lenni?).

6 ágyas szobák vannak, egy VIP szoba van, ami igazából csak amiatt az, mert egyedül lehetsz bent és külön fürdőszoba van hozzá. De ez előre nem foglalható, hiába lenne pl. programozott császármetszés.

Plusz, ami meglepett, hogy vajúdni sem vajúdhatok egyedül, a férjemmel, hanem egy közös terem van, függönyökkel az ágyak között... Itt jön a másik dolog, szülés közben nem mozoghatok, akkor sem, ha amúgy minden rendben van. Egyik barátnőmnek azt sem engedték, hogy az oldalára forduljon, mikor mondta, hogy szeretne felállni, mert zsibbadnak a lábai és fájnak, kicsit szeretne sétálni, közölték vele, hogy nem, mert mindjárt jön a kitolási szakasz és ők nem fognak előtte csúszni-mászni, hogy elkapják a gyereket. Vajúdás alatt nem ehetek, nem ihatok, viszont én naponta 3-4 liter vizet iszom, ha éppen vajúdok 20 órát, akkor mi lesz? Vizes ronggyal törölgethetem a számat közben, mint megtudtam.

Viszont a legközelebbi magánklinika az Budapesten van, innen 200 km. Elmentünk megnézni, reméltem, hogy úgy távozunk, hogy nem éri meg a pénzt és a távolságot, de "sajnos" nem így történt. Ahogy beléptünk, azt éreztem, hogy igen, ez az a hely, ahol szülni szeretnék, ahol biztonságban érzem magam. Tudom, hülyeség elsőre, de én pl. az első lakásomnál is ezt éreztem, ahogy beléptünk az ajtón, tudtam, hogy az lesz az, pedig még csak az előszobát láttam. Itt is ezt éreztem, aztán ahogy körbejártunk, beszéltünk több emberrel, ez csak erősödött. Plusz, ha akarjuk, a férjem végig bent is alhat velünk, ugyanúgy ott lesz a pici első óráiban, napjaiban, mint én.

De ott van a távolság, autóval 2 óra, az itteni kórház 3 perc.

Itt a szülés ugye ingyenes, max. a VIP szoba extra költség, de végig magánorvoshoz járnék ugyanúgy, Pesten a vizsgálatok díját tartalmazná a csomagunk is, csak ugye Pestre kéne mennünk minden vizsgálathoz. Ez is pluszpont úgymond, hogy ott nem egy idegen orvoshoz kerülnék, akivel nincs meg a bizalmi viszony, hanem ahhoz, akit mi választunk, aki végigkíséri a terhességet és igen, nekem fontos, hogy bízom is benne, rábízom a kisbabám életét és a sajátomat is.

(sosem voltam még kórházban, nem tudtam, hogy ilyen spártai állapotok vannak, hogy pl. vizet sem kaphatok, amíg meg nem szülök)

2024. jún. 28. 21:54
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
98%
Nem önzőség, de kérdés, hogy van-e lehetőséged a terhesség utolsó heteire a magánkórház közelében "élni", hogy ne vajúdva kelljen 200km-t utazni, ezzel kockáztatva a baba és a te életed. Ugyanis a programozott császár sem garancia arra, hogy nem indul meg hamarabb a szülés.
2024. jún. 28. 22:00
 2/40 anonim ***** válasza:
88%

Ha anyagilag belefér ne gondolkodj. Hatalmas lelki traumákat tudnak okozni az állami szférában. Sajnos tapasztalatból mondom. Pedig az egyik legjobb vidéki kórház nekem a körzetes, de sajnos ott is akadt olyan aki miatt pszichológushoz kellett mennem.

Arra viszont készülj hogy az utolsó heteket már a kórház közelében kellene töltened már, akár egy albérletben vagy panzióban. Hisz 200 km-t nem tudsz megtenni pikk pakk ha megindulna. Ennek érdeklődj utána.

2024. jún. 28. 22:04
 3/40 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki aki magánkórházban szül, ugyanezért szül ott. Mi ebben az önzőség? Van rá pénz, meg energia felutazgatni akkor csináld.
2024. jún. 28. 22:12
 4/40 A kérdező kommentje:

Igen, lenne, férjem is mondta, hogy intézi úgy a munkát, hogy ott legyen velem/velünk végig.

Anyukám szerint ezért is vagyok önző, mert hogy ő itthon naponta be tudna jönni hozzánk, de Pestre nem fognak feljárkálni minden nap majd, amíg bent vagyunk a kórházban. Anyósom szerint bírjam ki azt a 2-3 napot, másoknak is sikerült és ha csendben vagyok, nem fognak belém kötni... Hát basszus, ne kelljen már bocsánatot kérnem, hogy létezem, meg úgy tenni egy kórházban, mintha ott sem lennék. És nem vagyok Karen, aki kötözködik mindenen, de mikor a nemrég ott szült barátnőm ilyeneket mesélt, hogy a nővér kivette a cumit a baba szájából és közölte vele utána, hogy azt többet meg ne lássa, kicsit kikerekedett a szemem. Vagy, mikor vitték el vizsgálatra a babát, kérdezte, hogy hová viszik, annyival rendezte le ugyanez a nővér, hogy mi köze van neki hozzá... Mondjuk, hogy az ő gyereke? Vagy amíg a kórházban vannak, addig nem számít az anyjának?

Én ettől is tartok, hogy így fognak bent viselkedni velem és olyan vagyok, hogy mindent azonnal magamra veszek és elsírom magam. Nem tudom, hogy bent, egyedül, egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben mennyire tudnék erősnek tűnni, főleg úgy, hogy a férjem nem lehet ott mellettem.

5/40 anonim ***** válasza:
87%
Nem önzőség, én sem szülnék Magyarországon állami kórházban.
 6/40 anonim ***** válasza:
98%

"Anyukám szerint ezért is vagyok önző, mert hogy ő itthon naponta be tudna jönni hozzánk"

Nem hetekig vagy bent... Normál esetben a szülés napja után 1 vagy 2 napot vagy bent, utána jöttök is haza. Ennyit csak kibír a mama...

Fura egy anyád van. Nem azon aggódik, hogy a lánya biztonságban legyen...

2024. jún. 28. 22:16
 7/40 anonim ***** válasza:
96%
Magasról tennék rá mit mond anyu és anyós. A kórház nem azért van hogy a család befutkosson,majd látják otthon. Én a korzetesben szültem de mindenkit megkértem, hogy ne jöjjön be. Csak a férjem és a lányom jött. Normál esetben 2-3 napról van szó.
2024. jún. 28. 22:19
 8/40 anonim ***** válasza:
95%

Igazából nem értem ebben mi lenne az önzőség. Mármint, ez a ti döntésetek, és szerintem a terhes nők többsége inkább magánba menne, ha megtehetné, szóval ez nem egy fura dolog, csak hát sokaknál ugye ha ki is tudnák fizetni ezt az egészet, akkor is az a pénz nagyon hiányozna nekik a kasszából. De úgy általában szerintem sokan a magánt választanák ha megtehetnék, ez nem egy meghökkentő dolog.

Az pedig hogy az anyukád mérges, mert hogy nem tud naponta bejárkálni hozzátok... hát őszintén, lehet nem is baj. Mármint nyilván mindenki más szülés után, de valószínűleg kell is majd az a nyugi szülés után, nem biztos hogy alapból lenne kedved ahhoz, hogy az anyukád "beköltözzön" a kórházba amíg ott vagy, úgy is ott lesz a férjed, és valószínűleg ő bőven elég lesz, túléled az anyuka és az anyós nélkül is.

2024. jún. 28. 22:42
 9/40 anonim ***** válasza:
94%

#8-as vagyok.

Amúgy számomra hihetetlen, hogy még a TE szülésednél is magukra akarják tenni a fókuszt. Te szülsz, nem ők. Úgy van, ahogy te akarod, itt te vagy a lényeg. Ők vagy elfogadják és támogatják a döntésed, vagy megpukkadhatnak, ez nem róluk szól.

2024. jún. 28. 22:44
 10/40 anonim ***** válasza:
55%

A magánklinikákkal az a baj,hogy nincs PIC. Ha bármi baj történik a babával szülés közben, akkor órákat kell utaznia egy állami kórházba.

És szülés közben bármi történhet!

Nekem is eltervezett apás szülésnek indult, fogadott orvossal (2016-ban). Külön szoba, stb.

Aztán rohantak velem a műtőbe! Szerencsénk volt végül, de nem sokon múlt.

Szóval én ezt is figyelembe venném.

Hogy a babának mi az érdeke. Végülis csak Ő fog megszületni!!

2024. jún. 28. 23:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!