Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A császármetszés is fáj, vagy...

A császármetszés is fáj, vagy csak a hüvelyi szülés?

Figyelt kérdés
Azt mondják, hogy a hüvelyi szülés borzasztóan fájdalmas. A császár az mennyire fáj ahhoz képest?

jún. 16. 13:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
97%

Mindkettő rossz a maga módjan.

Maga a kitolás nem fáj, mert nem fáj a hüvelyed meg semmi (vagyis nekem lent nem fájt) hanem az a rossz hogy olyan érzésed van folyamatosan hogy mindjárt becsinálsz de nem jön ki plusz hasi görcs. Nekem ez a két fájdalom volt jelen kitolasnál. Utána meg első 3 nap míg a varrat bent volt kicsit kellemetlen volt mert húzódott, de miután kiszedték minden könnyebb volt.(gatmetszest, gatvarrast meg se éreztem) és nekem nem érzékeny se frontra se semmire. Plusz én nem kenegettem semmivel nem jegeltem szimplán vízzel mostam minden nagywc után és gyönyörűen meggyógyult már a 6 hetes kontrollra.

Császár után kötelezően X időn belül fel kell állni és ellátni a babát akármennyire is szarul vagy. :(

jún. 16. 16:40
 12/20 anonim ***** válasza:
96%
Nekem a császár ezerszer rosszabb volt mint a hüvelyi. Nem a szülés pillanatában hanem utána.
jún. 16. 17:32
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
7#-es Bár szubjektív élmény minden és neked lehet fájdalmasabb, de mondjuk én azért nem hasonlítanám a gátvarrást egy nagy hasi műtéthez, ahol mindent is átvágnak, kipakolnak.
jún. 16. 18:21
 14/20 anonim ***** válasza:
53%

Itt mindenkit lepontoznak, aki azt írja, hogy meg se kottyant a császár...

A császár fáj utána, de egyáltalán nem volt olyan borzalmas, mint amiket itt olvastam róla. Műtét után simán ültem, ellentétben a hüvelyi úton szült kismamákkak, akik szenvedtek.

jún. 16. 18:43
 15/20 anonim ***** válasza:
96%
14# A lepontozást én is túlzásnak érzem, de azért amúgy, mert ez szubjektív. Te például ezt láttad, érezted ott. Nekem kettőből az egyik lett császár és pont a császárosoknál volt ez, míg a 40 órát vajúdott, mindenhol szakadt szobatársam betolták majd felpattant és ellátta a babáját. Én akkor már 1 hete voltam bent és kellett 10 perc mire felálltam dupla fájdalomcsillapító mellett fogamat összeszorítva. Életembe nem fájt még így semmi. Úgyhogy HA lenne 3., hüvelyi úton akarnám őt is. :D És ugyanezt mondják, akiknek volt mindkettő. De ez szubjektív, valakinek meg tök jó volt.
jún. 16. 18:52
 16/20 anonim ***** válasza:
64%
A császármetszés szörnyű, ijesztő, fájdalmas. Így tudnám leírni. De a gyerekedert minden, de tényleg minden megéri, és nagyon sokat kibirunk.❤️
jún. 16. 19:58
 17/20 anonim ***** válasza:
70%
Nekem nem fájt császár után, abszolút kibirható volt,na kérem a nullát!
jún. 16. 20:05
 18/20 anonim ***** válasza:
95%
Nekem jobban fájt a császár hege műtét után mint a hüvelyi szülés összességében. De ez nagyon egyénfüggő. Ha hüvelyi szülésnél szakadtam volna a szélrózsa minden irányába, vagy egy nehéz szulesem lett volna, akkor nem ilyen tapasztalatom lenne. Mindenesetre, ha újra kellene szülnöm, akkor hüvelyi szülést választanék, ha nincs indok a császárra.
jún. 16. 21:30
 19/20 anonim ***** válasza:
83%

Császároztak, már az előkészítés is fájdalmas, és oké, hogy a műtét nem fáj, de érzed, ahogy rángatnak, meg matatnak benned, élve boncolnak, majd közlik, hogy lehetőleg ne mozgasd a fejed, de igyál, és a műtét után egy órával már a melledre is teszik a babát, aztán hajrá. Engem 12 óra után állítottak fel, előtte kaptam egy algopirint, ami sosem használt nálam, de ez senkit se érdekelt. Konkrétan annyira fájt az, míg felültem, meg tettem öt lépést és beültem a tolókocsiba, hogy ordítani szerettem volna, és mikor áttoltak a szobába, mondta az ápolónő, hogy amúgy bekakált a baba, cseréljek pelenkát. Úgy, hogy lóg belőled a dréncső, fáj a heg, ott a branül és emeld ki a babát az ágyból és tedd rendbe.

Viszont nekem abban szerencsém volt, hogy nagyon hamar nem érdekelt, hogy mennyire fáj, talán az ötödik vagy hatodik napon már mindent csináltam, mint előtte, mert muszáj volt. Egyedül a sebkezelésnél buktam mindig ki, azt a férjem csinálta, mert a tapaszt se mertem egyedül levenni.

jún. 16. 23:06
 20/20 anonim ***** válasza:
26%

Hát, én még nem láttam és nem hallottam császár után olyat, hogy a nő magánkívül volt és az életéért könyörgött volna...

Amúgy sok múlik azon, hogy hogyan csinálják. Ma már normális esetben nem vágnak hasizmot, a katétert - ha kicsit is emberségesek és odafigyelnek - akkor már érzéstelenítés után teszik fel. De úgy látom Magyarországon még mindig a hentesüzem a menő. Nem csoda, hogy jobban félnek a császártól.

Illetve nagy különbség van aközött, hogy programcsászár-e vagy sürgősségi. A programcsászár kiszámíthatóbb, tervezettebb, nyugodtabb, nem egy már legyengült, megkínzott, kimerült szervezetet műtenek.

jún. 19. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!