Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A császármetszés is fáj, vagy...

A császármetszés is fáj, vagy csak a hüvelyi szülés?

Figyelt kérdés
Azt mondják, hogy a hüvelyi szülés borzasztóan fájdalmas. A császár az mennyire fáj ahhoz képest?

jún. 16. 13:29
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%
A császár is borzasztóan fáj.
jún. 16. 13:40
 2/20 anonim ***** válasza:
83%
A császár utána fáj borzalmasan. Ami azért rosszabb, mert akkor már el kéne látnod a babát. Volt részem mindkettőben, a hüvelyi ezért volt nekem jobb élmény. Nem szenvedtem az első hetekben.
jún. 16. 13:47
 3/20 anonim ***** válasza:
77%
Bőrt, hasizmot, méhfalat, mindent átvágnak, hogyne fájna? Mondjuk én nagyon aktív voltam, a műtét után pár nappal szinte rohangáltam, de csak azért, mert nulla segítségem volt, a babámat pedig muszáj volt ellátnom, szegény nagyon sírós volt már a kórházban is. Természetesen nagyon fájt, főleg az első néhány napban. Azóta már csak nagyobb megerőltetésnél érzem kicsit a vágás helyét, úgyhogy még óvatos vagyok, de szerencsére nagyon szépen gyógyultam (februárban szültem).
jún. 16. 13:59
 4/20 anonim ***** válasza:
75%
Nekem szülésben nincs tapasztalatom, de szerencsés esetben a természetes szülés közben fáj és utána okoz némi kellemetlenséget. A császármetszés meg utána fáj. Őszintén szólva hogy a császármetszés mennyire az meg szubjektív. Nekem viszonylag alacsony a fájdalomküszöböm, sokmindenben akadályozott a császáros seb de volt már sokkal komolyabb fájdalmam, mint amit a császár okozott. 5 napig vettem be napi 1 fájdalomcsillapítót mert nagyon durván fájt utána a fejem( megemeltem a fejem amit nem szabadott volna) ezt leszámítva csak a tüsszentés, köhögés illetve mikor először tele lett a hólyagom voltam úgy, hogy atya ég..
jún. 16. 14:14
 5/20 anonim ***** válasza:
78%

Közben semennyire, utána 2-3 napig brutálisan, aztán napról-napra jobb. A szülés meg közben fáj.

A császárban az a rossz, hogy amikor mozdulni alig bírsz, már ott a baba, akiről gondoskodni kell, ezt nagyon jól mondják a többiek. A sima szülésnél már nagyjából egyben van, mire el kell látni a babát.

jún. 16. 14:45
 6/20 anonim ***** válasza:
86%

Hüvelyi szülésem nem volt, pedig arra készültem, annak is indult. A császárról azt hallottam előtte, hogy csak utána fáj.

Hát nekem az előkészítés is fájt: katéter, branül, érzéstelenítő injekció (ami a spinálist megelőzi) beadása, mindez fájások közben. Én nem tágultam, csak 1 ujjnyit, szóval utána nem tudom milyenek a méh összehúzódások, de addig nekem olyan volt minden fájás, mintha brutális hasmenésem lenne. Az a görcsölsz és közben ver a víz fajta. Na most eközben még szúrkálnak, hogy előkészítsenek a műtétre. A műtétet végigremegtem, pedig a remegés is csak utána jellemző. Nekem közben is volt. Valami rettenetes, végtelennek tűnő folyamatnak éltem meg az egészet.

A műtét után pár óra jobb, amíg a megfigyelőben vagy, kapsz fájdalom csillapítót. Mondjuk megmozdulni, fejet emelni nem lehet. Én elaludni se tudtam.

A felkelés elég kellemetlen, és utána már elvárják hogy lásd el a babát. Az is 10 perc minden alkalommal, hogy felülj az ágy szélére, és magadhoz vedd. Közben fáj a katéter helye, a vágott seb, a mellbimbó, amikor szoptatni próbálsz, plusz szoptatás közben ahogy húzódik össze a méhed. És én még szerencsés voltam, nekem legalább a fejem nem fájt. Az első 3 nap azt hittem jobb lenne kiugrani az ablakon.

jún. 16. 14:53
 7/20 anonim ***** válasza:
21%

Nem fáj a császár és ha jól csinálják utána sem lesz borzalmasan fájdalmas.

Szerintem a hüvelyi szülés sokkal rosszabb. Főleg a jó kis gátvarrás.

A császárom meg sem kottyant.

jún. 16. 15:03
 8/20 anonim ***** válasza:
76%
7. Nem, nem sokkal rosszabb. A gátvarrás meg kismiska egy császáros sebhez képest, ha jól csinálják.
jún. 16. 15:06
 9/20 anonim ***** válasza:
40%

Mind a kettőt kiprobáltam. A császárhegemet nem kellett jegelni. De a p**mát fél évig igen, ha jött a front.

Arról nem beszélve, hogy érzéstelenítő nélkül varrtak.

jún. 16. 15:39
 10/20 anonim ***** válasza:
96%
A hüvelyi szülés közben fáj, a császár utána. Kb ugyanannyira. De császár és császár között is lehet különbség, nekem a második sokkal könnyebb volt.
jún. 16. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!