Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Melyik kórházban szültetek?

Melyik kórházban szültetek?

Figyelt kérdés
Hol szültetek? Milyen pozitív és negatív élményeitek voltak a kórházzal/szüléssel/bent tartózkodással kapcsolatosan?

2024. jún. 15. 08:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Én 2x szültem, egyszer Salgótarjánban. Kajak nem hitték el, hogy éppen vajúdok és majdnem a WC-Ben szültem meg a gyerekemet. A szobatarsam szólt, hogy most már vigyenek be a szülőszobára, amint bevittek rá 5 percre kint volt a gyerek. (előtte 1 nappal befektettek kevés magzatviz miatt) utána egyébként nagyon kedvesek voltak, pozitív élményem van abból a kórházból.

Második szulesem Ausztriában történt, surgossegi CSM. Már úgy mentem be, hogy omlott a ver belőlem, mert leszakadt a méhlepény, de az orvosok egyszerűen nem láttak ezt az UH-n és azt akarták, hogy szuljek természetes úton. Aztán bejött a főorvos, ránézett az UH-ra és egyből toltak a műtőbe. Amúgy maga a kórházi tartózkodás és a személyzet nagyon pozitív élmény volt. A surgossegi csm nem annyira, az elég ijesztő és traumatikus élmény volt.

2024. jún. 15. 09:02
 2/27 anonim ***** válasza:
77%

Maternityn szültem mert az itteni állami kórházról erősen vegyesek a visszajelzések. Vannak nagyon pozitívak és mégis mindenkit akit személyesen ismerek és itt szült azt traumatizálta a dolog.

Én nem akartam kockáztatni, és nem bántam meg. Ott sem volt tökéletes, de nem volt trauma és 99%-ban segítőkész és kedves volt mindenki, és a férjemet teljes értékű szülőnek tekintették, végig benn lehetett a szülés alatt és utána is velünk. Nem csak hogy volt lehetőség fájdalomcsillapításra, de ők kérdezgették hogy kérem-e már. Folyamatosan figyeltek engem és a gyereket is, egy percre se ment ki a szülésznő, ami végül fontos is volt, mert sürgősségi császár lett a vége, de azonnal tudtak cselekedni, észlelték a problémát.

Szerintem kihoztuk a maximumot ebből minden kötelező kellemetlenség ellenére.

2024. jún. 15. 09:20
 3/27 anonim ***** válasza:
68%

De hiába írom hogy milyen szuper volt a Jánosos szülésem ha neked nem az a körzetes így nem szülhetsz ott kérdező.

De leírom: Mindenki kedves volt, hagytak nyugalomban vajúdni, használhattam illóolajat, masszázs olajat, volt kád, bordásfal, labda, nem kényszerítettek fekvésre csak a legvégén.

A személyzet is aranyos volt, viccelődtek mikor még humoromnál voltam, utána csak csendben támogattak.

Aranyóra megvolt, utána hagytak még pihenni és csak azután hozták a kicsit.

A bent tartózkodás vegyes volt, de csak azért mert én nehezen viselem a bezártságot, ott is döntő többségében kedvesek és segítőkészek voltak.

2024. jún. 15. 10:01
 4/27 anonim ***** válasza:
Debrecen Kenézy Kórház. Indított szülésem volt tablettaval. A szülészeten a nővérek közt volt pár, aki hagyott kívánnivalót maga után...de az orvosok, gyermekagyasok már normálisak voltak. Nem hatott az indítás, másnap oxytocin, burokrepesztes, meg minden, de hiába voltak már brutál fajasaim órákig, nem tagultam, így megcsaszaroztak...császár előtt a szülésznő már kedves volt nagyon, majd azok is, akik műtöttek. A csecsemős nővérek 98%a segítőkész és emberséges volt, dehát egy-ket hülye mindenhol van :) az anyukákat ellátó ápolók is jófejek voltak zömében. A kaja olyan volt, amilyen, dehát ez szerintem minden kórházban így van. Maga a kórház korszeru, felszerelt volt szerintem. Összességében pozitívan emlékszek rá vissza, nem érzem úgy, hogy lehet panaszom pl a bánásmódra. Nyilván ódákat sem zengek róla, dehát ez alap, mert hát kórház, oda nem szórakozni megy az ember :D még tápszert is adtak amúgy maguktol a babámnak, mert nem volt tejem, ő meg nagyon nagy újszülött Volt, szüksége volt rá mindenképp. Még ezért se kellett konyorognom...ha lesz második gyerek, ott tervezem őt is szülni, azt mondják, fényévekkel jobb, mint a Klinika, és ezt én is így tapasztaltam, mert voltam bent korábban ott is más vizsgálat miatt...na hát hagyjuk.
2024. jún. 15. 10:37
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Kecskeméten 5 év különbséggel.

Egyszer a régi egyszer az új helyen.

Nem volt okom panaszra egyszer sem, nagyon kedvesek voltak pedig az elsővel nem fogadott orvosom és szülésznőm csak a másodikkal.

Volt kettő bunkóbb csecsemős nővér de ha határozott vagy ők is szépen hátraarcot fújnak.

2024. jún. 15. 10:37
 6/27 anonim ***** válasza:
8%
3# de szülhet ott, ha úgy dönt. Szabad korhazvalasztas van most már, mindenki ott szül, ahol akar, nem küldhetik el.
2024. jún. 15. 10:40
 7/27 anonim ***** válasza:

Szolnokon szültem. Jól felszerelt kórház, végig biztonságban éreztem magam, pedig voltak komplikációk, amik miatt már korábban befektettek.

Maga a szülés élmény nem a legjobban sikerült, sürgősségi császár lett, de tudom, hogy jól döntöttek. Valószínűleg máshol még húzták volna az időt, és még nagyobb baja lett volna a babámnak. Itt vigyáztak rá, 5 nap után haza is engedtek minket.

Az újszülött osztály viszont... hát bababarát az tuti, csak éppen nem anyabarát!

Nagyon rosszul éltem meg, hogy akárhogy igyekszem, semmi nem jó nekik. Felüdülés volt hazamenni végül, de miután túléltem azt a pár napot, a szoptatás is ment, sőt mindent segítség nélkül oldottam meg a baba körül. Tehát igazából hasznos tanácsokat meg gyakorlati képzést kaptam, csak testileg és lelkileg volt iszonyú szenvedés. Valószínűleg második gyermekkel már ezt a részt is máshogyan élném meg, edzettebb lettem.

2024. jún. 15. 11:19
 8/27 anonim ***** válasza:
56%

Royal Preston, UK. Pozitív, hogy szülés alatt vègig velem lehetett a pàrom, bent tartòzkodàs alatt vègig velem volt a gyerek. Ehettem-ihattam vajùdàs alatt. Mozoghattam vègig, vagyis amìg bìrtam. Kopogtak, mikor bejöttek, lehetett nègykèzlàb, fèlhomàlyban szülni. Gatvèdelem volt.

Negatìv: aki először vizsgàlt felvètelkor, a magzatburkot is levàlasztotta a mèhszàjròl, előzetes engedèlykèrès ès tàlyèkoztatas nèlkül. Utòlag szòlta el magàt, ès làthatòlag kellemetlenül èrezte magàt miatta. Ki-be jàrkàltak, mert a szülőszobàhoz tartozò tàrolóbol kellett ez-az. Ahelyett, hogy megpròbàltàk volna megoldani az okot, ami miatt lassan halad a szülès, oxyt adtak (viszont pozitìv, hogy előre elmondtàk, hogy milyen adagolàsban kapom, mennyivel kezdenek, mennyi időnkent mennyivel emelik ès pici

adaggal kezdtek. Az is pozitiv, hogy kèrèsemre telemetriàs ctg-t adtak, hogy bekötött oxyval is màszkàlhassak) A kitolàsnàl zavaròan irànyìtottak, hogy merre tegyem a tèrdem,mikor nyomjak, ès utanaolvasva, nem is mindig profi tanàcsokat kaptam. Kifejezetten kèrtem, hogy hagyjàk, hogy magàtòl kapjon mellre a gyerek, de rànyomtàk a mellemre. Nem vàrtak meg, mìg vàlaszolok, hogy akarom-e latni a mèhlepènyt, amit rangattak kifelè (paromnak fordìtottam èppen) Szülőszoba fürdőjèben nem volt zuhany, csak csap, nem tudtam megmosakodni. A szobàban, ahol aludtunk, nem volt màr ott a pàrom, hogy megfogja a gyereket, màsnak nem adtam a kezèbe, ùgyhogy màsnap reggelig, mìg be nem jött ùjra, nem zuhanyoztam le. Èjjelre megfigyelèsen maradtunk bent, mert sok idő telt el a magazatvìz elmenèsètől a szülesèig. Arròl volt szò, hogy 2 òrànkènt jönnek tüdejèt, szìvèt, hallgatni, ès hőmèrsèkletèt mèrni a gyereknek. Ehhez kèpest egyszer jöttek èjjel, akkor is azèrt, mert èn hìvtam őket, mert brutàlisan sokat bukott a babàm. Ètel jò volt, de kevès. Gyerek súlyàt nem pontosan adtàk meg, a lb ès kg súly nem egyezett.

Az àtlag magyarorszàgi èlmènyhez kèpest szuperluxus, de van mèg fejlődnivalòjuk.

2024. jún. 15. 11:31
 9/27 anonim ***** válasza:

Prestoni anyuka vagyok, pozitìv mèg, hogy vègig mind a hàrman a sajàt ruhànkban voltunk, apukanak sem kellett műtősszett, apa bejöhetett a kòrterembe is, fogjatta a gyerekèt, sőt fotózkodni vele az àgyra is felfeküdt. A korteremnek sajàt zuhanyzòja wc-je volt, ami modern volt ès tiszta. Wc papìr kèzmosò ès kèztörlő is voltak. A zuhanyzóhoz nem volt tàlca, hanem padlòlefolyó, ìgy nem kellett magasat lèpni, nem volt miben elezni, kerekesszèkkel is befèrt volna valaki. Utòlag jöttem rà, hogy a kiskocsiban bevihettem volna magammal a gyereket. Ùjszülötyvizsgàlatra mentem a gyerekkel, fülèt vizsgàlni jöttek àgyankènt a gyerekhez. Fel lehetett iratkozni ingyenes, hàzhoz jõvő szoptatàsi tanàcsadàsra. Fizetős szolgàltatàsokkal viszont nem zavartak.

Akit indítottak, az a csàszàros műtőkkel egy szinten levő szülőszobàkban szült. (Egyszemèlyesek, külön [lepukkant] fürdővel) Aki nem ,,problèmàs" eset, az a szülőotthon szinten szült, kb a volt Alma utcai születèshàznak felel meg. Az a szint frissen felùjìtott, mindegyikben van szülőkàd.

2024. jún. 15. 11:55
 10/27 anonim ***** válasza:
Siófok. Mindkettő szülésnél kedves szülésznő volt és orvos. Az osztályon alig találkoztam valakivel, mert velem volt a baba végig. Nem tudok semmi rosszat írni. A harmadikat is ott fogom szülni.
2024. jún. 15. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!