Melyik kórházban szültetek? Milyen negatívumokkal szembesültetek a kórházban?
Három éve Kistarcsa. A szülőszobai ellátás fogadott orvos nélkül is kiváló volt. Labdázhattam, kádban vajúdhattam, stb. Gátmetszés nélkül szültem, bár oxit kaptam (jogos volt). Nagyon elégedett voltam.
A gyerekágyas osztály viszont nem volt túl jó, a kaja ehetetlen és kevés, a nővérek kedvessége változó, nekem nem sikerült tiszta lepedőt könyörögnöm a benn töltött 48 óra alatt... Szerencsére gyorsan kidobtak, úgyhogy ennyi időre ezt is el lehetett viselni, csak kicsit sztereotipikus magyar eü utánérzésem volt. Az sem teljesen világos hogy minek kellett ennyit benn lenni, a gyerekre kétszer öt percre néztek rá, míg megnézték a hallasát, megkapta a bcgt és levették a sarokvért, meg egyszer megvizsgálták. Rám egyáltalán nem, csak szülés után két órával. Ezért kar benn nyaralni...
Ja, előző vagyok, még egy dolog. A kórház bababarát, ami azt jelenti hogy nagyon forszírozzák a szoptatást. Sajnos akkor ez még nem érdemi szoptatási tanácsadásban manifesztálódott (lehet ez változott), mert nem sok segítséget adtak, de legalább húzták a szájukat némileg a "bénázó" vagy aggódó kismamákra, és pótlást nem adtak. Tudom hogy ez pozitív sokak szemében ("nem tömik meg táppal a gyereket a gyermekosztályon"), de a mellettem lévő újszülött brutál sárga volt, és többszöri anyai jelzés ellenére sem adtak pótlást csak már akkor, amikor kékfény lett belőle, és már alig tudott szopizni. Nyertek három plusz napot. Lehet hogy szakmailag ez még belefért, de nekem friss anyaként kicsit túl ment azon a bizonyos határon.
Amúgy a csecsemősök többsége a hírek ellenére rendes volt, amikor a torka szakadtából ordító gyerekkel sétáltam éjszaka két órákig, akkor kijöttek és nagyon empatikusan a mutattak pár fogást, és azt is felajánlották hogy elviszik pár órára megnyugtatni ha szeretnék kicsit pihenni. (De lehet hogy csak borzasztóan néztem már ki addigra...:-))
Sote 1
Minden ok volt, kaja is jó volt.
Mohácson szültem mindháromszor (2007., 2011., 2021.)! Nagyon elégedett voltam mindenkivel, még a takarítónők is tündériek voltak. A kaja is finom volt.
Egyetlen nem szimpatikus hölgyre emlékszem 2007-ből, akinek az volt a legnagyobb problémája, hogy nem csinálta meg a körmös a műkörmét, amikor ment hozzá... Ő magasról tett ránk.
Sajnos megszűnt az osztály, mindenkit Pécsre irányítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!