Kecskeméti és szolnoki szülészettel kapcsolatban írtok nekem pozitívumokat és negatívumokat?
Ó! Milyen jó kérdés!!!
Én kétszer szültem Kecskeméten - egy sima, egy császár. Most Szolnok volt kérdéses harmadikra, de úgy döntöttem, megyek vissza Kecskemétre.
Kecskemétről - mint gondolom, mindenki minden helyről - én is tudok sorolni pozitív és negatív dolgokat is.
Negatív:
Első szülés után: a kórterembe bejöhetett boldog-boldogtalan. Ott van az ágyban az ember lánya tök vérben, a szobatárs fél rokonsága meg beül egy órára a kórterembe. Közben meg már a tejed is beindulna. Feszül a cicid, borzasztóan. Fejnél, hogy jobb legyen, de szoptatás után rögtön beül a szobatárs rokonsága, így neked nem marad semmi, csak a kétségbeesés, és bőgve telefonálás a férjednek...
Na, kb ilyen volt a helyzet 4 éve. Azóta a rokonok nem jöhetnek be a kórterembe - és ez így helyes!
Csecsemősök... Szegények kiégve, robotolva, fél mosoly nélkül dolgoznak. Ha jól emlékszem egy olyan nővér volt, aki nem ilyen. Többre nem emlékszem.
Pozitív:
Számíthattam a dokimra, kereshettem telefonon is.
A szülésznők kivétel nélkül rendesek voltak velem - pedig nem volt fogadottom, akkor még nem is lehetett.
És a legpozitívabb: mindkétszer ott volt a kezemben a kicsi lányom (mármint mindkétszer kislányom született). És ez a tény felülírt minden negatívumot!
Én is hadd kérdezzek vissza: Neked milyen tapasztalataid vannak Szolnokról? És Kecskemétről - ha a kettőt összehasonlítod? És most készülsz újra szülni? Hol tervezed?
Sziasztok!
A kérdés feltevője vagyok.
Szolnok negatív:
A beteghordó iszonyatos bunkó volt velem, elmondhatatlanul. Éjjel-nappal csak azt hallgatod, hogy cicicicicicicicicicici! Azaz mellre kell tenni a csecsemőt. Tilos bármilyen bimbóvédőt bevinni. Sok kedves nővér mellett, az az 1-2 idióta is el tudja rontani az örömed.
Igazából hiába nézheted a fürdetést, öltöztetést, minden gyorsan zajlik, mert sok a gyerek.
Pozitívum:
A kedves nővérek többsége, és a csecsemősök többnyire kedvesek. Rugalmas az adminisztráció...
Kecskemét pozitívum: bocsi, de az most nem jut eszembe...
Kecskemét negatívum:
Nem nagyon kérdezhetsz...
Ha koraszülött a babád, akkor igen kellemetlen olyanokkal együtt feküdni, akiknek mindig hozzák a babájukat, te meg csak álmodozhatsz róla... És a koraszülött osztály másik épületben van. Oda kell átmenni a friss vágott sebeiddel emeletről-emeletre. Abszolút nem foglalkoznak azzal, ha valaki büdös és nem fürdik, na meg tetves...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!