Manapság hány nappal szülés után - ha minden oké -, engedik haza az anyukát és a babát?
Szomszédban kedden éjjel született a baba és már itthon vannak. Én már nagyon régen szültem, akkor 5 napig aszaltak a kórházban.
Tényleg csak kíváncsiság :)
Köszi a válaszokat.
Kedden este - már sötét volt - láttam, hogy a nagyszülők viszik el a két nagyobbik kislányt, sejtettem, hogy szülni mennek. Meglepődtem, amikor ma összefutottam az apukával és mondta, hogy már hazahozta az anyukát és a babát. 36 óra se telt el.
Úgy tűnik, tényleg kórháza válogatja.
Ez soktenyezos. Minket 4 nap utan engedtek ki, szinte tok ures volt a korhaz akkor, szobatarsam se volt.
Delelott szultem ugyan, de nagyon nem akartak hamarabb hazaengedni, gondolom en, hogy ez is szamitott, hogy nagyon kevesen szultek akkor es legalabb legyen bent valaki. Nem tudom, de mar 2 nap utan nagyon mentem volna, semmi ok nem volt amugy tobbet maradni.
Baratnomet ugyanebben a korhazban 2 nap utan hazakuldtek, akkor epp tele voltak.
Nálunk a szülés napját + a következő napot töltöd bent, és az azt követő napon mész haza.
Tehát ha hétfőn szülsz (mindegy hogy reggel 6 órakor, vagy éjszaka 23:50-kor jön világra a gyerek) akkor szerdán mentek haza.
2009-ben és 2021-ben is így volt.
6!
2021ben csütörtök hajnali 2kor szültem. Szombat delelött mehettünk haza.
2023ban hétfő reggel 9kor szültem, szerda reggel mehettünk haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!