Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Indítás úgy, hogy nincs...

Indítás úgy, hogy nincs beilleszkedve a baba. Nagy eséllyel császár lesz?

Figyelt kérdés

Szerdán fognak indítani GDM miatt, illetve mert úgy gondolják nagy a baba súlya, 36+5 hetesen 3047gr a becsült súly. Örültem volna, ha megvárjuk a betöltött 38.hetet, de a napokban elkezdtem rosszakat is mérni, 10 körüli vércukor szinteket, így a doki szerint jobb lesz neki kint, mert az inzulinhoz már késő. Fejvégű a baba, de nincs behelyezkedve, nagyon fent is van még a hasam. Hallottam már olyat, hogy hasonló esetben ismerősömet hagyták 19 órán át szenvedni, hogy hátha beilleszkedik a baba, majd a 20.órában inkább megcsászározták. Ez mennyire gyakori? Szerettem volna hüvelyi szülést, de így már jobbnak tartanám az egyből császárt, mint előtte jól megszenvedni a dolgot.

Szerintetek egyébként kérhetem, hogy várjunk az indítással még egy hetet vagy higyjek az orvos szakértelmében, és valóban jobb lesz neki kint?

2024. máj. 6. 20:31
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Sikerült szerencsére, bár nem ment egyszerűen, hosszasan kellett "vitatkozni", miközben szerintem senki sem akarna kereken 37 hetesen indítást. Jövőhét szerdán kell végül befeküdnöm a klinikára, ha addig nem indul meg magától.
2024. máj. 8. 18:51
 12/14 anonim ***** válasza:
Na, örülök:)
2024. máj. 8. 19:30
 13/14 anonim ***** válasza:
Mi lett végül veletek, hogy alakult a szülés?
okt. 28. 21:29
 14/14 A kérdező kommentje:
38+2 hetesen indítottak végül, igaza volt a dokimnak, mert közel 4kgos volt már a baba, de a cukra szerencsére tökéletes volt és azóta sincs semmi gond (kopp-kopp). Egyébként császár lett a vége, de egyáltalán nem bántam, mindenki végig nagyon kedves, figyelmes volt, számított a szavam. Ha esetleg valaki szülés előtt olvasná ezt: Nem kell aggódni, léteznek pozitív szülésélmények. Minden pontosan úgy történt, ahogy történnie kellett, hogy most itt szuszoghasson mellettem a lassan 6 hónapos babánk. Jól tettem, hogy 37 hetesen elutasítottam az indítást, és azt is, hogy utána már mindenben hallgattam a dokimra, mert csak jót akart nekünk. Valószínűleg, ha akkor indítanak amikor mondta is minden rendben lett volna velünk, de én így voltam nyugodt. Apróság, de hatalmas dolog volt, hogy mindenben hagytak dönteni, akkor és úgy szültem, ahogy szerettem volna és ezért mindig hálás leszek a sorsnak (na, meg persze a kórház dolgozóinak, ahol szültem.)
nov. 9. 23:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!