Mondhatom a kórházban hogy ne adják rögtön oda nekem a babát szülés után?
Második babánkat tervezzük, és úgy tűnik hamarosan érkezni fog, de van egy nagy félelmem a szüléssel kapcsolatban. Az első babám születése után elájultam. Nem éreztem hogy bármi bajom van, bár elég nehéz szülés volt, sok vért vesztettem, de alapvetően jól voltam. Visszavittek a szobába, ahol ki akartam menni a mosdóba, és egyik pillanatról a másikra elsötétült minden és összeestem. Kb fél percet nem voltam csak magamnál, de nagyot estem. Azóta is rémálmom, hogy mi lett volna ha épp a kezemben van a babám.
Nagyon félek hogy ez lesz másodjára is, és ezért nem akarom hogy azonnal odaadják a babámat, csak ha már összeszedem magam. Ha ezt elmondom a kórházban komolyan fognak venni, vagy azt fogják hinni, hogy csak nem akarom ellátni a babámat? Lehet ilyet kérni?
Nálunk az a szokás a kórházban, hogy az aranyóra után elviszik fürdetni és öltöztetni a babát és utána hozzák is.
Eszembe nem jutott volna a gyerekkel a kezemben felállni. Neked miért?
Problem solved
Első után én is elájultam az első felállásnál a wc-ben, utána el is vitték a gyereket, mégse gondoltam, hogy akkor majd másodikat nem kérem, csak odafigyeltem.
Van kiskocsi, de onnan én csak állva tudtam kivenni, mert olyan magas az oldala, hogy ülve nem ment.
Nálunk is így volt, ahogy írod, 6-os válaszoló, benn volt a szobában a nővérke mikor összeestem, pár lépésre állt tőlem.
Én is így jártam, csak engem türelmetlenségében magamra hagyott a nővér. 2 óra múlva újra velem volt a baba, azzal az utasítással, hogy most ne álljak fel. Hát köszi.
A második babánál előre szóltam mindenkinek és sokkal jobban figyeltek rám. A babát ettől ugyanúgy azonnal kiskocsiban behozták, de a nővérhívót használtam akkor is, ha fürdetni kellett vinni és képtelen voltam, rettegtem elmenni addig a folyosón. Nem erre való, de biztosítottak, hogy ebben az esetben lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!