Mi történik, ha kiírt időpontban +1-2 hét nem indul meg a szülés, de a babával minden rendben és a lepény sincs elöregedve? Akkor is indítják? Mondhatok nemet?
elvileg 42 hét előtt nem indítanak
de tuti befektetnek ...
én mindegyiket túlhordtam kb 8-12 nappal spontán indultak meg
Kórháza válogatja, hogy mi a protokoll, van ahol 41., van, ahol 42. héten indítanak.
Az elöregedő méhlepény és az esetleges meconiumos magzatvíz miatt nem jó nagyon ráhúzni. Hirtelen léphet fel baj, és ha nincs szó szerint a szomszéd szobában orvos, akkor akár késő is lehet, mire műtőbe kerülsz. 42. hetet emiatt kockázatos túllépni. A gyereknek előnye ámr nem származik belőle, de kára bizony lehet.
Van egy munkatársam, ott orvosi hanyagság/félreadminisztrálás miatt a 44. héten született meg. 65 cm és 5 kg felett volt, zöld magzatvíz, újra kellett éleszteni. Rendszerszinten rosszul működik a szervezete. Több szerve is rendetlenkedik, valamiért mindig orvoshoz kell mennie, felnőttként is gyenge az immunrendszere, minden betegséget elkap.
Szellemileg teljesen ép, sőt, a szakterületén kiemelkedő, de a teste nem funkcionál jól. Nincs konkrét fogyatékossága, de a hormonrendszere is szét van borulva, a veséje is hellyel-közzel működik, néha a mája bolondul meg, néha a hasnyálmirigye, az emésztése meg végképp katasztrófa. Van egy tucat ételallergiája, alig tud pár ételt enni görcsök nélkül.
Pont akkor mesélte, amikor terhes voltam. Amúgy se akartam ráhúzni, de a kiírt napon már rágtam az orvos fülét, hogy valamit matasson már ott, hogy beinduljon. Végül egy kicsit durvább vizsgálat után fél nappal beindult, így csak két nappal húztam tovább a hivatalos dátumnál.
Köszi a válaszokat!
2-es, áá francokat, már most nyomja a gyomrom mega tüdőm, pedig ez még csak a 31. hét :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!