Rooming-inn rendszerű kórházban ha a szülés utáni első éjszakán el akarják vinni a picit, mondhatom, hogy ne tegyék?
Hát attól is függ, mikor szülsz. Én este 10 után kerültem fel a gyermekágyas osztályra, és meg sem kérdezték, hogy mit szeretnék...de őszintén, örültem, hogy tudok pihenni kicsit :)
De volt olyan anyuka, aki délután szült, és benn volt vele/velünk a babája már első éjszaka. Sok értelmét mondjuk nem láttam, mert nem volt még teje, úgyhogy egész éjszaka üvöltött a baba, így másnap könyörögtem az orvosnak, hogy engedjen haza, mert még egy ilyen éjszakát nem bírok ki benn...
Viszont szintén egyik szobatársamnak nem engedték, hogy benn legyen a baba, pedig reggel szült, de sok vért vesztett, és kellett neki vérátömlesztés, infúzió...
Én olyan éjjel fél 3 kor kerültem fel az osztályra. Tőlem megkérdezték mit szeretnék. A csecsemős tanácsára mondtam h vigyék el.
Aludni persze nem tudtam az adrenalintol ami a szülés közben felszabadult így alig vártam h reggel jöjjön már valaki akinek szólhatok h hozzák már a picikemet! :-)
Éjféltől délig tartott a szülés. Varrás, pihenés. Utána 3 körül toltak ki a szobába, fél 4-kor kihozták a lányomat. És mondta a csecsemős nővér, hogy akkor este elviszi. Nem bántam, 8 körül feküdtem is le aludni. Egy ilyen ejszaka után nem tudtam volna ellátni rendesen a kicsit.
De ha mások a körülmények, szerintem simán lehet kérni, hogy maradjon a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!