Meddig fáj császármetszés után a has?
Két hete műtöttek ,volt már varratszedés is, sokkal jobban vagyok, de nem az igazi. Óriási hasam volt ,ami miatt nagyon megnyúlt a bőröm és csak lóg, ami a kellemetlenségekre még egy lapáttal rátesz. Plusz néha még most is érzem,mintha méhösszehúzódàsom lenne. És hát azért még elég érzékeny a hasam.
Sokan mondták, vegyek hasszorítót, mert az tartja a hasat, de hallottam, hogy sokszor többet árt mint használ, meg összenövéseket okozhat. Szóval tanácstalan vagyok.
Kinek meddig tartott a gyógyulás ,mennyi idő után volt jobb minden(hegmasszàzst fogom majd csinálni), mennyi idő után nem volt érzékeny a has, vagy mikor húzódott visszább a bőr, egy szóval mikor kényelmesebb volt az egész létezés?
Gyógytornát csinálsz? Az nagyon sokat segít.
Engem 7 hete műtöttek, a hasam még mindig érzékeny, de egyre kevésbé. Gyógytorna+hegmasszázs+séta sokat segít. Nekem az áttörést is az okozta, amikor úgy 3 hét után úgy döntöttem, elmegyek egy hosszú sétára. Sajnos elszámoltam magam, az túl sok volt elsőre. De másnap már jóval nagyobb távot tettem meg kevesebb megerőltetéssel. A 4-5. hét között már nem lehetett a járásomból megmondani, hogy nemrég műtöttek.
A hasam meg még most sem húzódott vissza, de amúgy látványosan egy hónap után ugrott egy nagyot vissza, és most is halad.
Nekem a gyógytornász a kórházban azt mondta a hasszorítóra, hogy csak akkor használjam, ha muszáj komolyabb fizikai aktivitást csinálnom, pl. ha van nagytesó, és nem lehet kivédeni, hogy én emelgessem, mert különben nem a test dolgozik, hogy meggyógyuljon. Szóval én egyáltalán nem használtam. Elég jól kibekkeltem nélküle, pedig én is éreztem rá késztetést.
Kitartás, 2 hét még semmi.
Az első császár után nekem lassan ment. Nagyon bevérzett a hasam, lila volt még a combom is. Kellett egy fél év mire úgy éreztem magam, mint ha semmi sem történt volna.
A második után kb. 1 héttel már semmi bajom nem volt.
A császárvonalnak vannak programjai, amikre elő lehet fizetni, és tudod csinálni. Gyógytornász az alapító, ő állította össze. Az alapprogram lesz nekedvaló, van benne egy alap hegmasszázs is a tornán kívül. Meg amúgy találsz ott egy csomó hasznos infót is, ami segíthet.
De tényleg a legfontosabb, hogy ne hagyd el magad, bármilyen nehéz is most, ha csak sétálsz a babáddal, minden nap egy kicsit többet, sokat teszel magadért. Lesz jobb. Fizikálisan és lelkileg is.
1-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!