A második szülés tényleg jobban fáj, mint az első?
Nekem az első indított volt, a második teljesen természetes (magától indult, nem kellett burkot repeszteni, nem kaptam oxit, stb.), nem mondanám, hogy kevésbé fájt, inkább máshogy, vagy nem is tudom hogy fogalmazzam meg. Amíg az indítottnál a semmiből robbantak be brutális fájásaim, addig a másodiknál volt egy természetes fokozódás, nem éreztem annyira borzasztó és elviselhetetlen fájdalomnak, mint az elsőt. Ott önkívületi állapotban feküdtem kb. két óra után, mint akit agyon lőttek, míg a második szülésemnél teljesen más lelkiállapotban vártam a végét. A kitolás előtti utolsó fél-1 óra vajúdás mindkettőnél elképesztő fájdalom volt, abban nem látok különbséget, a kitolás pedig mindkettőnél megváltás volt, azokból semmilyen fájdalomra nem emlékszem, csak brutális feszítésre. :)
Egyébként ha már valaki bedobta a gátmetszést, nekem ez is olyan érdekes téma. Engem pl. mindkettőnél vágtak, az elsőnél repedtem is. Nekem nem fájt. Volt egy kellemetlen nyomó érzés odalent hetekig, de igazából már amikor hazaértünk és felúhúztam törökülésbe az egyik lábam, akkor pillázott anyukám, hogy na ezt meg hogy... :D A repedés volt furi érzés, az nagyon nehezen gyógyult. Én sokaktól hallom ugyanezt, mások meg tényleg ülni nem tudnak hetekig. Érdekesek vagyunk mi nők. Mindenki más. :)
Mindenkinél más.
Nekem mind a 2 indított volt, mind a 2 gyors volt, de a 2. Kicsit gyorsabb. Intenzívebbnek, fájdalmasabbnak mondanám a fájásokat a 2.nál, de maga a szülés könnyebb volt. A felépülés is. (Mondjuk az elsőnél vágtak, és repedtem is, elég sok öltést kaptam, a 2.nál.meg nem vágtak, minimális repedés volt, 2 öltéssel olyan volt utána, mintha nem is szültem volna.)
Nekem az első gyerek az szinte kipottyant, majdnem útközben született meg a kórház felé. Ott a szülőszobáig sem jutottunk el, még a vizsgálóban megszületett kb 10 perc alatt. El sem hittem, hogy ennyi volt az egész, kb 5 perccel később úgy voltam vele, hogy ezt bármikor újracsinálnám.
A második 22 hónappal később 5 óra alatt lett meg, kaptam oxitocint, mert nem erősödtek a fájások, burokrepesztés kellett, a kitolás baromi fájdalmas volt, de viszonylag gyors, de teljesen más volt, mint az első. Nekem nehezebb volt mint az első, pedig általában fordítva szokott lenni.
Egyik szülésnél sem volt gátmetszés vagy repedés.
Első szülés, indítás, 4,5 óra vajúdás,(iszonyatos fájdalom volt, a gyerek majdnem elakadt.)
Második szülés, magától indult be, 2,5 óra vajúdás, három nyomásra kibújt.
Szóval nekem a második sokkal könnyebb, gyorsabb volt
Ha ilyen lett volna az első is, akkor nem várok 8 évet a gyermekvállalással, sokkal hamarabb szülöm a második gyerekemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!