Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek második szülés...

Szerintetek második szülés esetében jobban tágulunk? Miben más/ nem más ez a szülés? Kinek mi a tapasztalata?

Figyelt kérdés

2,5 éve szültem az első babám, 4 nappal a kiírt nap előtt. Éjszaka 10kor kezdődött a fájás derék, has mindenem fájt. 1 órás, majd 15 perces, pár óra múltán 5-perces fájásokkal végül 7-kor indultunk be a kórházba. 8kor még semmi se volt, zárt méhszáj, a fájások 10-12 percesek voltak. Befektettek burokrepesztés oxi, de sokáig alig tágultam. Viszont a kicsi a magzatvízbe kakilt, így a doki azt mondta, hogy nem baj hogy bejöttünk és megindította. Végül nagyon lassan, de 5re megszületett a fiam. Kis súllyal 2450gmal.

Beszélgettünk a dokival még pár hetem van. Most a a picit átlagos méretűnek mérte 2,8-3 kg közöttinek. Természetesen szeretném megszülni, de a doki szerint nem biztos hogy jobban fogok tágulni.

Második szülésnél kinek hogy volt?

Mikor indultatok a kórházba? (tőlünk 50perc)

Rövidebb v hosszabb volt a szülés? Mennyire volt más mint az első? Vmi tippek, hogy jobban táguljak?

Köszönöm!

2020. ápr. 19. 22:56
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem mind2 szülés 7 óra volt, habár egyikkel sem tágultam olyan hú de gyorsan, ám a babák gyorsabban jöttek, így gátmetszés kellett mindkettőnél, hogy ne szakadjak szanaszét.
2020. ápr. 19. 23:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindkét lányomnál elfolyt a vizem, de fájás egyáltalán nem volt, ezért kaptam oxit. A másodiknál gyorsabban tágultam, viszont sokkal elviselhetetlenebb volt a fájdalom.

Ne feküdj! A gravitáció segít a tágulásban. Ülj labdára, ha van lehetőség.

Én jógán azt tanultam, hogy az alsó ajkunk a méhszáj megfelelője. Figyelj a légzésedre, és próbáld ellazitani a szádat közben. Képzeld el, ahogy lent tágulsz (ehhez kell némi anatómiai ismeret).

Szülés előtt beszélgess a babaddal arról, hogy mi fog történni, és kérd, hogy segítsen ő is.

Nekem mindkétszer azt mondták, hogy nagyon hosszú szülésem lesz, olyan lassan tágulok. Én meg mondtam a férjemnek, na fogd meg a söröm... aztán pikkpakk meglettek a lányok. :D

2020. ápr. 19. 23:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A második szülésem sokkal gyorsabb, de sokkal fájdalmasabb, intenzívebb is volt. Elsőnél kb. 12 óra az első fájásoktól kezdve, ebből burokrepesztés utáni 4 óra volt durva, kitolás 40 perc, nehezen jött, nagy gátmetszés, doki szerint mert pici volt a baba, 2800 g. Második kb. 3 óra volt, ha sokat húzom az időt otthon, vagy nem olyan közel lakunk a kórházhoz, lehet be sem érünk. Kitolás 3 nyomás, de tényleg a tipikus "görögdinnye-érzés", mondjuk a baba is jóval nagyobb lett, 3500 g. Orvos szerint általánosan igaz, hogy a második szülés gyorsabb, fájdalmasabb, és a baba nagyobb. Persze nem mindenkinél igaz. Könnyű szülést!
2020. ápr. 20. 00:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Első szülés este 9órától másnap hajnal 5ig tartott..nem tágultam rendesen,kaptam oxit is,a baba félúton megakadt.Végül sikeres szülés volt,igaz gátmetszéssel.

Fiú lett 3450gramm 48centi.

Második szülés délután 5től este 9ig tartott,tágultam rendesen,semmit nem kaptam és gátmetszés sem volt.

Lány lett 3050gramm 48centi.

A második szülés gyorsabb volt időben,viszont jobban fájt.A ladba tényleg jó,a második szülésemnél volt.Ha van rá lehetőség élj vele.

Összességében mindkét szülés gyors volt ahhoz képest,hogy mások 10-12-18órákat vajúdnak.

Dokim szerint többedik szülés gyorsabb,intenzívebb fájásokkal.

Persze nem mindenkire igaz,de nekem így volt :)

2020. ápr. 20. 08:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Lemaradt,hogy délután 1-2 fele éreztem,hogy fájások jönnek és olyan fél 4fele hívtuk a mentőket,hogy itt lesz az idő.

Az első szülésnél kocsival mentünk 10re értünk be,40perc az út.Bőven volt időnk :)

2020. ápr. 20. 08:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Ket gyerekem van, mindketto nagy sullyal szuletett, csak a masodiknal joval nagyobb korfogatot kellett kinyomnom. Mindkettonel rovid zsinor miatt vissza-visszacsuszott a baba, 45 perces volt mindketszer a kitolas. Eg es fold a ket szules. Az elsonel 3-4 percesekkel mentunk be, ctgzes kozben felves, felvekitolas, hasbakonyokles, oxitocin, fajdalmas gatmetszes, vallelakadas, traumatikus szules, iszonyat fajdalmak vajudaskor. A masodiknal nem volt ctgzes, csak dopplerrel szivhanghallgatas, nem volt fekves, fuggoleges pozicioban vajudas es kitolas volt, poziciovaltassal segitettek a haladast oxitocin es mehszajmasszazs meg hasbakonyokles helyett, gatmetszes helyett gatvedelem. Eg es fold volt. Nem volt konnyu a masodik szules sem, de mar nem etette meg velem senki a fajasgyemgeseg meg nehezen tagulas-dumat. Annyi kellett csak, hogy bekenhagyjanak, biztassanak, es elmondjak, melyik legzestechnika es melyik poz az, ami a szules adott szakaszaban segit. Utolso utani pillanatig otthon vajudtam.
2020. ápr. 20. 11:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Ja, az elsonel szinten mekoniumos volt a magzatviz.
2020. ápr. 20. 11:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Elsőnél elfolyt a víz, de nem jött fájás, oxival rásegítettek, 4 óra volt onnantól a szülés.

Második fájással kezdődött, 20 percessel. 5 óra alatt lett meg. Könnyebb szülés volt mint az első.

Most harmadikat várom, remélem még könnyebb lesz.

Pozitívan kell hozzáállni, mondogatni hogy könnyebb, gyorsabb lesz,és a babával is megbeszélni. Aki retteg a szüléstől, és azt mondja nem fogja tudni végigcsinálni, az általában nagyon megszenvedi.

Hajrá! :)

2020. ápr. 20. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!