Szerintetek második szülés esetében jobban tágulunk? Miben más/ nem más ez a szülés? Kinek mi a tapasztalata?
2,5 éve szültem az első babám, 4 nappal a kiírt nap előtt. Éjszaka 10kor kezdődött a fájás derék, has mindenem fájt. 1 órás, majd 15 perces, pár óra múltán 5-perces fájásokkal végül 7-kor indultunk be a kórházba. 8kor még semmi se volt, zárt méhszáj, a fájások 10-12 percesek voltak. Befektettek burokrepesztés oxi, de sokáig alig tágultam. Viszont a kicsi a magzatvízbe kakilt, így a doki azt mondta, hogy nem baj hogy bejöttünk és megindította. Végül nagyon lassan, de 5re megszületett a fiam. Kis súllyal 2450gmal.
Beszélgettünk a dokival még pár hetem van. Most a a picit átlagos méretűnek mérte 2,8-3 kg közöttinek. Természetesen szeretném megszülni, de a doki szerint nem biztos hogy jobban fogok tágulni.
Második szülésnél kinek hogy volt?
Mikor indultatok a kórházba? (tőlünk 50perc)
Rövidebb v hosszabb volt a szülés? Mennyire volt más mint az első? Vmi tippek, hogy jobban táguljak?
Köszönöm!
Nekem mindkét lányomnál elfolyt a vizem, de fájás egyáltalán nem volt, ezért kaptam oxit. A másodiknál gyorsabban tágultam, viszont sokkal elviselhetetlenebb volt a fájdalom.
Ne feküdj! A gravitáció segít a tágulásban. Ülj labdára, ha van lehetőség.
Én jógán azt tanultam, hogy az alsó ajkunk a méhszáj megfelelője. Figyelj a légzésedre, és próbáld ellazitani a szádat közben. Képzeld el, ahogy lent tágulsz (ehhez kell némi anatómiai ismeret).
Szülés előtt beszélgess a babaddal arról, hogy mi fog történni, és kérd, hogy segítsen ő is.
Nekem mindkétszer azt mondták, hogy nagyon hosszú szülésem lesz, olyan lassan tágulok. Én meg mondtam a férjemnek, na fogd meg a söröm... aztán pikkpakk meglettek a lányok. :D
Első szülés este 9órától másnap hajnal 5ig tartott..nem tágultam rendesen,kaptam oxit is,a baba félúton megakadt.Végül sikeres szülés volt,igaz gátmetszéssel.
Fiú lett 3450gramm 48centi.
Második szülés délután 5től este 9ig tartott,tágultam rendesen,semmit nem kaptam és gátmetszés sem volt.
Lány lett 3050gramm 48centi.
A második szülés gyorsabb volt időben,viszont jobban fájt.A ladba tényleg jó,a második szülésemnél volt.Ha van rá lehetőség élj vele.
Összességében mindkét szülés gyors volt ahhoz képest,hogy mások 10-12-18órákat vajúdnak.
Dokim szerint többedik szülés gyorsabb,intenzívebb fájásokkal.
Persze nem mindenkire igaz,de nekem így volt :)
Lemaradt,hogy délután 1-2 fele éreztem,hogy fájások jönnek és olyan fél 4fele hívtuk a mentőket,hogy itt lesz az idő.
Az első szülésnél kocsival mentünk 10re értünk be,40perc az út.Bőven volt időnk :)
Elsőnél elfolyt a víz, de nem jött fájás, oxival rásegítettek, 4 óra volt onnantól a szülés.
Második fájással kezdődött, 20 percessel. 5 óra alatt lett meg. Könnyebb szülés volt mint az első.
Most harmadikat várom, remélem még könnyebb lesz.
Pozitívan kell hozzáállni, mondogatni hogy könnyebb, gyorsabb lesz,és a babával is megbeszélni. Aki retteg a szüléstől, és azt mondja nem fogja tudni végigcsinálni, az általában nagyon megszenvedi.
Hajrá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!