Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A baba szülés után az anyukáva...

A baba szülés után az anyukával van vagy elviszik tőle minden szopi után, kinek milyen tapasztalata van? Melyik jobb?

Figyelt kérdés
2.babámat várom, még van 2 hónapom szülésig, a kórházba ahol szülni fogok eddig úgy volt, hogy a babákat minden szopi után elvitték, most viszont a vírus miatt az anyukával maradnak a picik. Kicsit tartok ettől mert az első után nem is tudtam mozogni, annyi fele repedtem, másfél órán keresztül varrtak, persze ha meg kellett volna oldani, akkor szó nélkül megcsinálom, csak ez most újdonság. Valakinek vannak tanácsai? Aggódok már most az egész helyzet miatt 😔
2020. ápr. 15. 12:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Amikor osztályra toltak,rendbe raktam magam es 1 óra múlva kikértem. Nekem is nagy fájdalmaim voltak,de tudtam ha bent hagyom és sírni fog,senki nem vigasztalja meg es ugyis csak 3 óránkènt hozzák ki. Ehhez meg nem volt szívem,bár őszinte leszek, jó lett volna pihenni.Egyébként a legtobb bana az első napot végig alussza.
2020. ápr. 15. 12:08
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

Sokkal jobb, ahol veled van.

Ha gond van ott is elviszik ám.

A tejbelövellésnek is az kedvez, ha veled van.

Másrészt kicsit összeszokhattok a babával.

A többedik gyereknél az utóbbi fontos nagyon.

Otthon csak lopott időtök lesz kettesben, vagy az éjjel, amikor te vagy kómás.

2020. ápr. 15. 12:29
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Butaság, nem hagyják sírni jobb helyeken a babákat. 3. Szülésen után elvitték az enyémet is a megfigyelőbe. Ott voltak a koraszülöttek, meg akiket csak rövid ideig figyeltek meg, de oda vitték azokat is, akiknek az anyukájuk kicsit pihenni akart szülés után. Szóval 2 hétig volt ott a babám, egész nap ott ülhettem mellette, meg úgy bárki bemehetett akinek ott volt a gyereke. Egy gyereket sem hagytak sírni. Pedig sokat ott voltam, még éjjel is mentem.
2020. ápr. 15. 12:34
 4/11 anonim ***** válasza:
69%
Mindenkèppen az a jobb, ha az anyja mellett van a gyerek. Ìgy jut minèl több kolosztrumhoz, könnyeben beindul a tej. Ha sìr ha nem, szüksège van a testkontaktusra az anyjàval.
2020. ápr. 15. 12:46
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
Cegléden éjszakára vitték be a babákat. Utólag nagyon bánom, mert bár hajnalra lett meg, így semmit nem aludtam (előtte sem sokat már...), de minden éjjel zengett a "csecsemőraktár", nagyon sajnálom hogy nem volt bent, mindenki meg tudta volna nyugtatni és szoptatni a babáját... ha visszamennék az időben, biztos hogy kikérném estére is. Nekem is fájt felkelni meg mozogni, de hát szoptatni kellett :)
2020. ápr. 15. 12:48
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

1. babámat 3 óránként hozták etetni nappal, éjszaka 1x sem. Este fél 8-kor volt az utolsó, és majd reggel 5-kor hozták újra. Annyiból kényelmes volt, hogy tudtam rendesen zuhanyozni, vagy trónolni órákat a wc-n, mert egy friss gátsebbel nem 5 perc, a nővérek meg hajtottak mindig, hogy produkáljak (valamelyik kérte is hogy mutassam meg, nem hitte el bemondásra), tudtam enni, pihenni. Természetesen nem tudtam szoptatni, mert mindig jóllakva hozták be, persze, hogy nem kérte a cicit.

A második velem volt, éjszaka 1x elvitték. A bent töltött napok alatt akkor 1x tudtam aludni, wc-re úgy mentem, hogy a kiskocsit odatoltam az ajtóba (vip szoba külön mosdóval), zuhanyozni csak akkor, ha jött valaki látogatóba anyukám, vagy a férjem és addig velük volt. Enni úgy ahogy hagyott, bár nem nagy étvágyam volt, ellenben ő nagyon jól evett, tudtam szoptatni.

Mindkettőben volt részem, mégsem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb, mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai. Baba szempontjából természetesen az a jó ha anyával van.

2020. ápr. 15. 12:58
 7/11 anonim ***** válasza:
58%
Én nem engedtem elvinni őket, végig velem voltak császár és természetes szülés után is.
2020. ápr. 15. 13:06
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
2szultem mind a kettonel ugy volt hogy szules utan 24oraval mar nalam lehetett ha olyan alapotban vagy. Igaz nekem csaszar volt es nem is viselt meg igy en kertem hogy elobb adjak oda nekem. Addig hoztak szoptatni.
2020. ápr. 15. 13:06
 9/11 anonim ***** válasza:
66%

Nekem sajnos sürgősségi császárom volt. 3 napig csak szopni hozták ki a lányom.

Ami egyrészt jó volt, mert én nagyon rosszul reagáltam a spinális érzéstelenítésre. Majdnem megfulladtam az őrzőben... Szóval nem voltam jól.

Másrészt a babák a csecsemőosztályon csak ordítottak. 30 baba volt akkor. Mikor kihozták szopni, örült, hogy ki tudja magát aludni szerencsétlen... Olyan fáradt volt. Az osztályon nem hagyják egymást pihenni.

Szóval, ha ezt vesszük figyelembe, inkább legyen a baba veled!!

2020. ápr. 15. 13:57
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sajnos Pic-re került a babám, de akikkel ott volt a baba ok ilyen kis tologatos kocsiban kaptak meg, legzesfigyelovel. Szoval oda tudtak közvetlen maguk melle húzni és nem kellett nagy erőfeszítés, hogy maguk melle vegyek, amikor szerettek volna. Ha meg tronolni akartak pl 😊 kitolták a noverpulthoz a kocsit addig. De volt olyan csaszaros akinek ilyen zsákba ürült a sebből a ver meg egyebek komplikáció miatt. Az ő babajat elvittek. Csak akkor volt vele, ha szoptatta, meg utána amíg akarta. De ha pihenni akart, elvittek. Meg éjjelre is.
2020. ápr. 15. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!