A baba szülés után az anyukával van vagy elviszik tőle minden szopi után, kinek milyen tapasztalata van? Melyik jobb?
Sokkal jobb, ahol veled van.
Ha gond van ott is elviszik ám.
A tejbelövellésnek is az kedvez, ha veled van.
Másrészt kicsit összeszokhattok a babával.
A többedik gyereknél az utóbbi fontos nagyon.
Otthon csak lopott időtök lesz kettesben, vagy az éjjel, amikor te vagy kómás.
1. babámat 3 óránként hozták etetni nappal, éjszaka 1x sem. Este fél 8-kor volt az utolsó, és majd reggel 5-kor hozták újra. Annyiból kényelmes volt, hogy tudtam rendesen zuhanyozni, vagy trónolni órákat a wc-n, mert egy friss gátsebbel nem 5 perc, a nővérek meg hajtottak mindig, hogy produkáljak (valamelyik kérte is hogy mutassam meg, nem hitte el bemondásra), tudtam enni, pihenni. Természetesen nem tudtam szoptatni, mert mindig jóllakva hozták be, persze, hogy nem kérte a cicit.
A második velem volt, éjszaka 1x elvitték. A bent töltött napok alatt akkor 1x tudtam aludni, wc-re úgy mentem, hogy a kiskocsit odatoltam az ajtóba (vip szoba külön mosdóval), zuhanyozni csak akkor, ha jött valaki látogatóba anyukám, vagy a férjem és addig velük volt. Enni úgy ahogy hagyott, bár nem nagy étvágyam volt, ellenben ő nagyon jól evett, tudtam szoptatni.
Mindkettőben volt részem, mégsem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb, mindkettőnek vannak előnyei, hátrányai. Baba szempontjából természetesen az a jó ha anyával van.
Nekem sajnos sürgősségi császárom volt. 3 napig csak szopni hozták ki a lányom.
Ami egyrészt jó volt, mert én nagyon rosszul reagáltam a spinális érzéstelenítésre. Majdnem megfulladtam az őrzőben... Szóval nem voltam jól.
Másrészt a babák a csecsemőosztályon csak ordítottak. 30 baba volt akkor. Mikor kihozták szopni, örült, hogy ki tudja magát aludni szerencsétlen... Olyan fáradt volt. Az osztályon nem hagyják egymást pihenni.
Szóval, ha ezt vesszük figyelembe, inkább legyen a baba veled!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!