Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Veletek aludt szülés után a pici?

Veletek aludt szülés után a pici?

Figyelt kérdés

Ahol én szültem lehetőség volt arra, hogy első éjszaka a csecsemősöknél legyen, velem aludjon, vagy arra, hogy kb fél éjszakát legyen csak ott.

Én az utóbbi mellett döntöttem.

Délután fél 5-kor született, előző éjszaka sem aludtam már, borzasztó kimerült voltam. Tudom, hogy valaki napokig vajudik, de nekem akkor ez is elég volt.

Hajnali 4 körül hozták át hozzám, este 9-10-kor vitték át.

Azóta, mikor eszembe jut, borzasztó lelkiismeret furdalásom van, hogy épphogy megszületett, és meg hagytam, hogy elvigyék, pedig nekem kellett volna vele lennem. Ezen már nem tudok persze változtatni.

Nálatok hogy volt az első éjszaka a kórházban?

2024. jan. 20. 12:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
67%
Vègig velem volt. Vizsgàlatok alatt is jelen voltam. Szerintem a mostani szülésre már felkészültebben mèsz, tartsd majd magad mellett a babàt.
2024. jan. 20. 19:23
 22/28 anonim ***** válasza:
65%

13!

Mivel nem indokolták meg, így nem akartam a "hozzáértő személyzetet" felülbírálni.

Miután hazajöttünk, utána olvastam, hogy sehol máshol nincs ilyen.

Persze tudom, hogy te már első gyerekkel is mindent jobban tudtál mindenkinél, én elhittem a nővéreknek, hogy úgy jó. :)

2024. jan. 20. 19:44
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt nem engedték hogy kivegyem a kocsiból és úgy vigyem mérni. Nem is értettem. Gondoltam azért hogy nehogy ha az anyuka még instabil akkor elessen vele vagy leessen?
2024. jan. 20. 20:16
 24/28 anonim ***** válasza:
44%

"Persze tudom, hogy te már első gyerekkel is mindent jobban tudtál mindenkinél"

Nem tudtam jobban mindent mindenkinél, de azért annyira nem kellett hozzá nagy ész, hogy tudjam, valaki maga mellé teszi a gyereket, más meg a kocsiba és nem szoktak egyikbe sem belehalni a gyerekek, nekem meg nem szabhatják meg, hol altatom. Ehhez nem kell túl okosnak lenni.

2024. jan. 20. 20:39
 25/28 anonim ***** válasza:

Tölem is egész éjszakára elvitték az elsőt, délelőtt született, egy ideig nálam volt majd amíg szenvedtem császár után nem adták oda, este visszakaptam, majd megint vitték és csak reggel 6-kor, fürdetés után kaptam meg.

Utána már nem akartam éjjelre kiadni a kezemből, mondjuk valaki direkt várta az éjszakát, hogy na, beadja és végre alhat... vajon otthon hogy bírta később?

Engem meg kb. kinéztek, hogy ott tartom a szobában, ráadásul nem is ülve szoptattam és utána kiskocsiba raktam, hanem fekve, és így sokat feküdt mellettem szépen kipárnázva, nehogy leessen.

A másodikat ugyanott szültem 3 év múlva, megkaptam egyből és egyáltalán nem vitték el. A reggel 6-kor mindenkit felverünk mert fürdenek a babák és kiadjuk őket is megszűnt, este lehetett őket sorban vinni, meg is mutatták, hogy kell.

Úgyhogy örülök, hogy pozitív irányba változott a dolog, bár pl. miután kitoltak a műtőből a folyosóra mert nem volt máshol hely, senki se foglalkozott velem, beb...szták a pucér gyereket a derekamhoz én meg nem bírtam őt felhúzni, hogy cicizzen.

2024. jan. 21. 00:10
 26/28 anonim ***** válasza:
76%

Kedves kérdező, én már válaszoltam korábban, de még annyit hozzatennek, hogy régen sem voltak a babák az anyukajukkal a kórházi bentlet alatt (és nem csak az első éjszaka), és azért nem ettől az első héttől lettek pszichés problémái meg rossz kapcsolata a gyereknek a szülővel.

Persze nem azt mondom ezzel, hogy akkor csináltak jól, sőt!

Pl anyósom megjegyezte, milyen szuper volt a gyermekágyas osztályon 40eve (belénk sulykoltak, hogy 2orankent cicire kell tenni a gyereket, akkor is, ha fel órája fejezte be a 1,5 órás szopi, így volt hogy pisilni, enni se volt időm és egész éjszaka 40percet aludtam, persze hogy mire hazajottunk, egy idegroncs voltam attól, hogy semmit nem aludtam)... Anyósom pedig azt mondta: bent volt 1 hétig, soha olyan jót nem pihent mint akkor, a babáját egész héten 3 óránként behoztak 20 percre, aztán elvittem megint, éjszakára is, pelenkazni először otthon pelenkazta a gyereket. A szobatarsnoivel egész nap trecseltek, nevetgeltek, magazinokat olvasgattak.

Ettől még odavolt a fiáért, és jó anyukája lett, a férjem teljesen normális gyerek és felnőtt, máig tiszteli és szereti a szüleit.

Annak hogy nincs veled a baba az első napon/napokban, hosszútávú következménye nincs, rövidtávú viszont lehet az első napokban, adaptációs probléma és lehet gond a szoptatással is emiatt, de én azt olvastam, pár nap után már nincs különbség a baba fejlődésében attól függetlenül, menyi időt töltött az anyukájával. Úgyhogy 2,5 év után felesleges ezen rágódni.

Én is márciusban szülők egyébként ☺️ a második babával csináld úgy, ahogy majd akkor érzed ☺️

2024. jan. 21. 04:40
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Basszus megmondom őszintén nálam éjjel egykor kezdődött a buli fél kilencre lett meg a pici. Előtte én már két éjszakát bent töltöttem és egy percet sem aludtam mert egyik éjjel a szobatársam vajúdását hallgattam utána éjjel a babája sírt végig. Aztán meg szültem.. és azért nem aludtam. Borzalmasan fáradt voltam és én nagyon örültem volna ha tudtam volna egyet aludni de nálunk a csecsemősök el se vitték.. nem lehetett ilyet kérni pedig nagy szükségem lett volna rá. Ne legyen bűntudatod. Az embert akkora sokk éri még ha pozitív is, de fel kell dolgozni
2024. jan. 21. 21:02
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Hajnalban megszultem,két óra múlva hozták hozzám.

A nővérke mondta,hogy ha akarom elviszi éjjelre.En nem akartam,de este jött a nővér újra,hogy akkor el-e vigye.

Mondtam,hogy hat lehet(nem éreztem jól magam,iszonyat szedultem akárhányszor felültem az ágyba.

Elvitte,aztán reggel hatkor hozták vissza

Addigra már én is jobban lettem,elmúlt a szédülés.

Onnantól kezdve a három napban amíg bent voltam velem volt éjjel,nappal.

2024. jan. 22. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!