Mi otthon szeretnénk szülni. Hogyan lehet elérni hogy a szülés közben ne vigye el az orvost a rendőrség?
Sziasztok,
koszonom a valaszokat.
Sokan kerdeztetek, miert valasztom ezt az utat: azert, mert az allapotossag nem betegseg, hanem termeszetes folyamat, es ugy gondolom, elsosorban az anya-apa-gyerek dolga hogyan tortenik meg.
Elozo gyerekunknel 72 oran at tartott a vajudasi szakasz, es a jelenlevo szuleszorvos ezt szepen vegigvarta, nem inditotta meg a szulest. Az orvos folyamatosan ellenorizte a vajudast, ott volt a masik szobaban, ugyanakkor megis tudtunk aludni a sajat agyunkban kozben par orakat, nem volt stressz, tudtuk hogy nem hajt-a-tatar, var a kes ha nem vagyunk kesz idore.... lanyom gyonyoruen, biztonsagban, bekeben erkezett erre a vilagra, es volt selye aprankent megismerkedni a vilaggal. Ez latszik is a fejlodesen: a legnyugodtabb gyerek akit ismerek.
Ugyanerre korhazban eselyunk sem lenne, arra viszont igen hogy csaszarmetszessel jovunk haza.
A baba biztonsaga termeszetesen a legfontosabb: ha barmi olyan jel jelenik meg az elozetes kontroll vizsgalatok soran, ami komplikaciora utalhat, akkor valtoztatni fogunk a szulesi terven, es korhazba megyunk ha nincs mas megoldas.
Nagyon hosszu lett a valasz, de hat olyan aranyosak vagytok hogy ilyen sokan irtatok nekem: azt gondoltam egy valasz sem lesz :)
szoval osszefoglalva, orvossal fogunk szulni, de otthon vagy egyeb bekes helyen (nem korhazban ha egy mod van ra). Ezt eldontottem. Kerdesem az, hogy hol kell bejelenteni az otthon szulest hogy tudjak, nem az orvosom tehet rola, mi kerunk tole segisteget: tehat szeretnenk biztositani neki azt, hogyha mar segit nekunk, ne keruljon miatunk bajba.
Na szerintem ez egy újabb "összeugrasztó" kérdés!!!!!
Miért nem reagálsz kérdező?
Amúgy én nem vagyok ebben jártas,de tuti elvinné a rendőrség a dokit?És egyáltalán melyik orvossal lehet ilyet megbeszélni?Mert én ha nőgyógyász lennék nem lenne az a pénz és kismama akiért,amiért ilyet vállalnék,főleg ha ez illegális(ezt nem tudom).
Az is lehet hogy egy tini kérdezi aki még csak nem is terhes.
Egyáltalán hogy tudná meg a rendőrség?
Áhhh..... nagy mindegy.
Szép kis vita alakult ki és sajnos én sem tudok melléd állni. Persze szíved joga hogy otthon szülj, én ha kényszerítenének rá akkor sem tenném. Az első gyerekem is kilnikán szültem ahol van újszülött intenzív, sose lehet tudni mi történik, és most is így fogok tenni.
Régen mit megadtak volna a nők azért hogy kórházban, azonnali segítség mellett szülhessenek és hány anyuka és kisbaba belehalt a szülésbe, de akkor sajnos az volt a természetes, hogy otthon kellett szülni. Ha ma megvan az a lehteőségünk hogy kórházba menjünk, akkor miért kockáztatsz otthon. nem kell az első pici görcsnél kórházba rohanni és akkor biztos nem fognak téged azonnal megcsászározni. Húzd az időt addig otthon amíg csak tudod, és amíg biztonságos és utána úgy érjetek be a kórházba hogy ott már csak a végső hajrá legyen. És akkor a vajúdást "otthon, nyugodt körülmények közt" éled át, de amikor már igencsak elindul kifelé a baba ott a kórház és a segítség. Én 5 percesekkel mentem be, direkt nem hamarabb, és két és fél óra múlva megvolt a lányom.
Nem tudod sehol bejelenteni, mert Magyarországon jogilag nem lehetséges az otthon szülés. Volt rá kezdeményezés pár éve, hogy bizonyos körülmények közt engedélyeznék (pl. max 20 km-re van a legközelebbi kórház, a terhesség alatt nem volt komplikáció, jelenteni kell a kórházban előre stb.), de végül elvetették.
Szerintem az otthon szülés nem fejlődés, hanem visszafejlődés. A középkorban szültek otthon a nők, most van rá lehetőség, hogy kórházban szüljünk, ezt ki kell használni. Ne csak magadra gondolj, a gyermeknek joga van a biztonságra. Egyébként ha első gyerekedet is úgy szülted, akkor te tudod a legjobban a választ, hogy ez hogyan megoldható, úgyhogy szerintem is kitaláció vagy provokáció az egész.
Az, hogy egy gyerek nyugodt kisbaba vagy sem, nem hozható összefüggésbe azzal, hogy kórházban vagy nem kórházban született. Az én lányom is kiegyensúlyozott baba, pedig kórházban született.
Ha valaki ilyen hosszan vajúdik, az nem feltétlenól normális. Arra nem gondoltál, hogy valami probléma lehet? Ha nem szültél még kórházban, honnan tudod, hogy ott hogy mennek a dolgok? Esetleg ott rátették volna a hasadra az NST-t, és egyből kiderült volna, hogy jól van-e a baba. Ha nem muszáj ott sem császároznak egyből, pláne, ha te nem akarod. Tőlem megkérdezték a szülés előtt, hogy hogyan viszonyulok hozzá, mondtam, hogyha lehet én inkább kihagynám a császárt.
Hallottam már olyat, hogy kórházban is vajúdott valaki 2 napig, szóval van rá lehetőség, nyugi.
Egyébként sem értem mi ez a nagy nyafogás, egyszer egy életben ki lehet bírni ezt a pár órát a kórházban.
"ha barmi olyan jel jelenik meg az elozetes kontroll vizsgalatok soran, ami komplikaciora utalhat, akkor valtoztatni fogunk a szulesi terven, es korhazba megyunk ha nincs mas megoldas."
1. Na akkor miért kérnéd a korház segítségét, akkor is oldja meg a nagyrabecsült orvosod!!! Akkor mégsem bíznád rá az életeteket?
2.Egy kolmpolikációt nem igazán lehet előre megmondani, honnan tudod, hogy nem lesz baj???
Nem bunkóság, ha arra nem becsül egy kórházi orvost, hogy komplikációmentes szülést levezessen (mert arra nem képesek, csak bábák, alkalmasak erre, meg eltiltott orvosok), komplikáció esetén ne forduljon orvoshoz, mert arra már jó a kórház és alkalmazottai is?
Oldja meg otthon, én egyébként például a mostani agysérült babát nem is látnám el, állami pénzen. Semmiféle kezelést nem nyújtanék neki, fizessék a szülők az összes kezelést, ami azért szükséges, mert a szülésnél ilyen állapotba került. Mert kár is ezen vitázni, ha a 40. héten császárral kiemelik a babát, nem lett volna semmi problémája. De nem, ők hagyták maga útján folyni a szülést, nem kell kapkodni meg császározni, ki kell várni míg magától világra jön. Hát világra is jött egy gyakorlatilag agyhalott. Azért kiváncsi leszek, szerepelnek e a zombi gyerekükkel pénzt kuncsorogva ilyen-olyan kezelésekre vagy mélyen kussolnak.
Szia!
Ez teljesen a Ti döntésetek, hogy otthon szeretnétek, hogy megszülessen a pici, de azt, hogy milyen komplikáció lesz, vagy lesz e egyáltalán, azt előre az életbe nem tudod meg!!!! Bár tudnánk előre, hogy mi fog történni..!!! Soha, de soha eszembe nem jutott, hogy otthon szüljek! Hacsak nem hozzák oda a szülészeti osztályt a lakásunkba. Hiába lett volna ott a dokim, a szülésznőm, nem érdekelne, akkor is a kórházban van a legbiztonságosabb helyetek! Persze, mindenkinek jobb lenne otthon átélni mindezt, a kórháztól amúgy is mindenkit a hideg ráz. Igen, ez nem egy betegség, ez egy állapot. Ettől függetlenül nem biztos, hogy jó kimenetele lenne a dolognak, ha valami nem úgy sülne el, ahogy azt várja az ember... Ne haragudj, nem akarom a falra festeni az ördögöt, csak a pici érdekeit nézve, szerintem jobb helyen nem is lehetnétek, mint egy kórház. Talán, nem véletlenül találták ki...
Kedves 18:38-as!
Szerintem ez nem bunkó hozzáállás, csupán nem értem, ha nem akarja vki elfogadni a kórház nyujtotta biztonságosabb szülést az otthon szülésnél,akkor ha komplikáció adódik miért akar egyből kórházba menni?? Hisz ugye azért szül otthon mert szerinte ez biztonságos és nem veszélyezteti a babát.
Nem véletlen, h az orvosok nem részesítik előnyben!!!
Én pont azt tartom bunkóságnak,h némelyik önző, felelőtlen szülő még esélyt sem ad annak a pici babának!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!