Mi otthon szeretnénk szülni. Hogyan lehet elérni hogy a szülés közben ne vigye el az orvost a rendőrség?
Tudom, hogy az anyák nem akarják veszélyeztetni a kisbabájukat, nem ezért akarnak otthon szülni...
Nem tudom, hogy most ez hogy van..de én örülnék, ha megtiltanák az otthon szülést... Eddig akik kórházban születtek, ugyan úgy felnőttek.. Nem hiszem, hogy megéri kockáztatni egy picit is a baba életét, az otthonszülés (állítólagos) előnyeivel szemben...
soha nem szülnék otthon... Tudom, hogy egy szakszerű kórházban, jó kezekben vagyok, és a kisbabám is. otthon nem érezném magunkat biztonságban...
üdv. 30hetes kismama
Én nem értem mi az előnye az otthon szülésnek. Elvileg az, hogy a megszokott környezetben, nyugodt körülmények között jön a világra a baba. Hát, én nem tudnék relaxálni otthon a franciaágyon, mert azon agyalnék, hogyha komplikáció van, akkor bejutunk-e időben a kórházba.
Egyébként ahol én szültem nagyon rendesek voltak, apa bent lehetett, vihettem saját CD-t a vajúdáshoz, szülés után 2 órát még bent lehettünk a babával, a szülésznő melegítette nekem a vacsorát. És ez állami kórházban.
Ha annyira zavar a kórház, akkor inkább válassz egy méregdrága magánklinikát. Ott még inkább körülugrálnak.
én nem szülnék otthon, de ismerek olyat, aki otthon szült nem is egy babát, hanem többet is. semmi gond nem volt- DE lehetett is volna akár. Bár a női szervezet jól ki van találva...
nem kell ítélkezni a kérdező felett, senkit sem akart rábeszélni, hogy otthon szüljön, viszont ha ő úgy érzi, hogy így szeretné, akkor ez az ő döntése, nem hinném hogy felelőtlenül veszélyeztetné a gyerekét, biztos, hogy rendben van nála minden.
a kérdésre a választ igazából meg nemtudom, bár honnan tudná a rendőrség, hogy te éppen szülsz otthon?
:-)
sok sikert és jó egészséget kivánok.
Tyűha :))) Hát nagyon drukkolok!!!!
Sok sikert és jó egészséget!!!
Ha átéltétek a csodát és lesz időd beszámolhatnál :)
Az otthonszülés ellenzői elfelejtik, hogy kórházban született gyermekek között is szép számmal vannak olyanok, akik a születésük közben szenvedtek el sérüléseket - elég csak megnézni a Sváb hegyi klinikán (most a János kórházban) vizsgált és kezelt gyerekeket. Sok anyukával találkoztam ott, akinek a gyereke kórházban született, mégis oxigénhiányos lett...
Nem beszélve azokról az eltussolt vagy kevésbé eltussolt esetekről, amikor az édesanya szerez gyógyíthatatlan sérülést (netán meghalt) - gondoljatok csak arra a kismamára, akivel lúgot itattak!
Az egy dolog, hogy a korhazban is serulesek szules kozben, de ha meg az a vedohalo sincs meg, hogy egy esetleges komplikacio eseten egy korhazban legyen az anyuka ORVOSOK kozott, akkor ezek a serulesek ugyanugy megtortennek es meg hozzajuk jon az, amit egy jol felszerelt korhazban kivedhettek volna. Utolso, remelem az erveidet te sem gondoltad komolyan. En nem szoktam explicit kijelenteseket tenni, de most azt kell mondjam, hogy otthon szulni oriasi felelotlenseg, es az az anya, aki ezt valasztja, az nem csak a sajat, hanem a gyermeke eletevel is jatszik.
En elvennem annak az orvosnak az engedelyet, aki barmilyen modon tamogat vagy hozzajarul egy otthonszuleshez, illetve minden novert, ba'ba't es dulat aki asszisztal egy otthonszuleshez bortonnel vagy penzbirsaggal buntetnek.
A Húgom (3. baba) otthon született, de nem direkt. A mentő már akkor ért ki mikor a feje kint volt, Mamám segített addig, szegény Anyu meg repedt mindenfelé. De utána egyből kórház! Unokatesóm direkt szült anno Verébnél és borzalmas volt neki, aranyér meg minden, a Baba alig akart felsírni, besárgult és 4 hétig voltak kórházban! Soha nem jutna eszemben ilyen őrültség! A kérdésre:amit nem tudnak nem lehet reagálni.
19 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!