Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Frissen szült kismamák!...

Frissen szült kismamák! Hányadik hétre született a babátok?

Figyelt kérdés

Olyanokat kérdezek most, akiknek még tényleg friss az élmény 🙂.

Előbb jött a baba, vagy ráhúztatok? Hány óra volt a vajúdás? Természetes úton született a baba,vagy császár volt?

Már nagyon szeretnék szülni, 37.hetet betöltöttem, de mindenki azt mondja, hogy jaj hát még van pár hetem hátra, élvezzem ezt az állapotot 🥴. Hát nem tudom, biztos van, aki tudja ezt még élvezni, de én már nem, szóval jó lenne ha most már történne valami 😄.

jan. 12. 06:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

41. héten indították, semmi jele nem volt hogy ki akarna jönni. Már kényelmetlen volt feküdni, sétálni, de sokat ülni autóban is. Szóval nem tudtam semmit se csinálni kellemetlen érzések nélkül. Semmi jósló fájásom nem volt. Azt se tudom mi az... keményedés se sok volt az egész terhesség alatt talán 3x de lehet sokat mondtam.

Kitartás!

jan. 12. 10:10
 12/20 anonim ***** válasza:

Én most decemberben szültem 38+6 napra. Magzatvízelfolyástól számolva 5 óra alatt kint volt, de ebből vajúdás kb 3 óra volt, mert addig a fájások nem is voltak jelentősek. De nekem második baba, az első 39+0 napra született, és vele 22 órát vajúdtam. Mindkettő természetes úton született.

Most a második után én többet tudtam pihenni, mint terhesen, pedig még a nagyobbik gyerekkel is foglalkoznom kell. Sok függ a babától és a terhességtől, az elsővel azt hittem megpusztulok, mert semmit se aludtunk. A második gyerek meg egy mormota, egész nap alszik.

jan. 12. 10:32
 13/20 anonim ***** válasza:

Jelenleg 31 hetes vagyok de már van egy nagyfiam. Mindenki hamarabb várta őt, nyilván mi is. Végül ráhúztam 4 napot. Most megfogadtam nem várom előbb a lányom, mert csak még lassabban telik így a vége.

Nem azt mondom, hogy élvezd ki, mert láthatóan nagyon terhes már neked. Inkább azt tanácsolom fejben fogadd el a kiírás dátumát, mert ha ennyivel előbb várod, mindennap csak még hosszabbnak tűnik.

Kitartást!

jan. 12. 10:43
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem programcsászár volt 38+4 napon, így nem tudom egyébként mikor született volna meg a kisfiam, de semmi jelét nem mutatta, hogy már készülne kijönni.

Én is terhesség végén azt hittem hogy milyen nehéz…8 hetes a kisfiam, azóta nem is aludtam 3 óránál többet egyhuzamban. És még a 3 óra is nagyon jó ha sikerül.🥲 Azt nem mondom, hogy pihenj előre mert ez nem úgy működik, de élvezd ki.

Nekem még a pocak meg a magzatmozgások is hiányoznak sokszor, pedig akkor nem hittem volna.

jan. 12. 10:46
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek 🙂! Hát mint írtam ez már nem az az állapot nekem legalábbis amit élvezni tudnék. Éjjelente is kb 3 órát bírok aludni, mert felébredek mert folyton pisilni kell, mert épp félig szét akar törni a csípőm,vagy a szeméremcsontom, nem tudok megfordulni az ágyban, mindenem fáj.

Setalasrol már nem is álmodozok, mert néha úgy fáj alul minden ,hogy kedvem sincs nekivágni.

Jó, hát akkor úgy állok hozzá, hogy még egy hónap és vége , aztán ha előbb jön, akkor marhàn fogok örülni 😄.

jan. 12. 11:25
 16/20 anonim ***** válasza:

39+5

Májusban.

Gdm miatt 24 hetes kortól vártam, hogy legyek vagy 39-40 hetes és szülhessek végre.

Vajúdás 6 óra volt, 2. baba és hüvelyi szülés volt.

jan. 12. 14:55
 17/20 anonim ***** válasza:
December 5.re voltam kiírva, 9.én este 9kor kezdődtek a fájások,hajnali 3körül elfolyt a magzatvíz,7kor mentünk be a korházba és végül este 6kor sürgősségi császár lett belőle. 23 éves vagyok,első baba
jan. 13. 02:30
 18/20 anonim ***** válasza:
Hát....a csecsemős lét se lesz ettől sokkal jobb.Persze majd az idő segít,de sok alvásra,kényelemre az elején ne számíts.Ott is fog ez-az folyni,csepegni,bekeményedni.És akkor még a babát is el kell látni,aki lehet,hogy pár hétig nonstop cicin lesz.Szóval...hidd el,mindennel együtt,most még könnyebb a helyzet és,mint amilyen lesz.Pihenhetsz amikor jól esik,vagy ha elálmosodsz,később meg nem.Az sem biztos,hogy fogsz akár 3 órát is egyben aludni.Ne siettess semmit.
jan. 13. 10:14
 19/20 anonim ***** válasza:
38. héten született, de elég traumatikus volt. 35. héten meghalt az édesapám, én találtam rá, egyedüli hozzátartozóként nekem kellett intézni a temetést és a közműveket... rémálom volt, amellett hogy borzasztó trauma, napokig csak sírtam, onnantól a terhesség még háttérbe is szorult kicsit, mert intézni kellett, csak azért imádkoztam hogy a temetés napja után érkezzen, különben az egész szervezés, bejelentés borul. Annyira bejött, hogy pontosan a temetés napján ébredtem hajnalban fájásokkal, ami délutánra elviselhetetlen lett :D Két perces fájásoknál indultunk be másodszor (elsőnek hazaküldtek hogy nem tágult még semennyit), még ott is csak egy ujjnyi volt, haza akartak küldeni, kb már a földön fetrengtem, de szerencsére még egy órára rákötöttek ctg-re... na annak a végére lett két ujj, szóval maradhattam. Sőt, mondták hogy ez még aznap meglesz. Semennyire nem voltam rákészülve lélekben, sokkot kaptam szinte, epidurálra nem volt idő, sőt utólag tudtam meg hogy oxitocint kaptam. Amíg tágult, nagyon borzalmas volt, elképzelni se tudtam ilyen fájdalmat, és elég türelmetlenek is voltak velem, kb mintha a tizediket szültem volna és tudnom kéne mindent. Aztán a kitolásnál jobb lett mert volt mit csinálnom, és onnantól kb fél óra alatt meg is volt. Még épp belefért az aznapba, pár perc híján. Párom ott volt velem végig, de alig vettem észre. Szóval nem volt könnyű, de a körülmények miatt nem is volt meglepő.
jan. 13. 18:55
 20/20 anonim ***** válasza:
Ja, másodszor kb este 8-kor mentünk be, nem tudom honnan számított vajúdásnak mert még ott is jóslófájásnak titulálták először, burkot repeszteni kellett, de fél 10-kor vettek föl kb az osztályra, és éjfél előtt lett meg. Előző napi ctg-n még vagy két hetet jósoltak hogy bent marad... :)
jan. 13. 18:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!