Szülhetek természetes úton, vagy ez tényleg annyira reménytelen?
Én is tele vagyok félelmekkel. Sajnos az első babánál én sem tágultam semennyit sem, így császár lett. A doki szerint ez genetikai probléma - amúgy anyukámnál is ez volt, csak mondjuk őt nem császározták, hanem hagyták vajúdni 36 órán át. Így most én is nagyon félek, hogy mi lesz majd a következő babával. Engem már előtte is elrettentett a császár, persze túl lehet élni, de akkor is olyan jó lenne, ha meg tudnám szülni természetesen.
Drukkolok neked, hogy sikerüljön!
Én úgy jártam, hogy egészen a kiírt időpontig hitegetett a dokim, hogy természetesen szülök. Aztán ő elment szabira, de azért még előtte a képembe nyomta, hogy semmi esélyem sincs rá.
A lényeg, hogy figyelembe veszik, azt is miért volt az első császár, mi nem ment, mekkora a heg.
Nekem az első császár: túlhordás, zöld magzatvíz, indítás, oxitocin, nem tágultam semmit, és vittek is a műtőbe.
Második császár: túlhordás, zöld magzatvíz, császár, az előző hegvastagság, 4,2 mm volt.
Sokat nyom a latban, hogy az első miért lett császár.
Hidd el, én az elsővel lelkileg nagyon sokat szenvedtem, hogy nem sikerült. A 2. terhességemet végig úgy éltem meg, hogy végre átélhetem a csodát. De nem úgy alakult és sokkal könyebben elfogadtam, nem is fájt annyira, már 5 naposan napi 6x-7x mentem a 2.ra. Igaz a tejcsi lassan indult be, de jó volt ez így.
Tényleg attól függ,hogy mi volt az oka az első császárnak. Ha anyai ok, pl nem tágulsz, valószínű újra meg fog történni, bár nem törvényszerű.
nekem a második szülésem lett magzati ok miatt császár, a harmadikat simán szültem, és most a negyediknél is sima szülésre készülünk az orvossal. Nagyon függ az orvos hozzáállásától, az én orvosom kifejezetten természetes szülés párti!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!