Amikor beindul a szülés, mentőt is hívhatok?
Most fogalmazódott meg bennem a kérdés, bocsánat ha teljesen hülyeség. :D
Férjem 25 km-re dolgozik, 24 órában. Nincs autónk (én béna vagyok , közúti vezetésre alkalmatlan, ő pedig állandó gyógyszert szed, ami csökkenti a koncentráló képességet)
De a lényeg, hogy nem fog tudni egyből haza jönni. A közelben konkrétan senki sincs aki bevinne.
Hívhatok mentőt? Honnan tudom mikor kell mentő? Ők segítenek a táskákat becipelni? :D :D
Védőnővel még nem beszéltem erről. Szülés felkészítőre megyek majd. Csak kíváncsi vagyok, hogy kinél hogy zajlott a dolog :)
24 hetes vagyok. (Még hála a jó égnek, soha életemben nem kellett mentőt hívnom, és kórházban sem voltam, így ezekben a dolgokban teljesen tapasztalatlan vagyok)
A ti esetetekben egyértelműen mentőt hívnék.
Egyébként szülő nőhöz Magyarországon MINDEN ESETBEN kimegy a mentő, ha hívják. Ez ne is legyen kérdés senkinek.
Hívhatsz mentőt nyugodtan :)
Én úgy csinálnám, hogy ha velem lenne a férjem is (csak nem vezetne/nem lenne kocsi stb.), akkor taxival próbálkoznék, ha egyedül lennék, akkor mentőt hívnék.
Én egyébként villamossal mentem 😀 (nem tudtam, hogy szülés lesz belőle, csak burokrepedés gyanújával indultam az ügyeletre 🙂)
3-5 perces fájásokkal hívtuk ki a mentőt. Nem mentővel terveztünk bemenni, de ahol szültem volna, annak a kórháznak leégett egy része, és érintette a szülészetet is, ezért bezártak, így azt javasolták, hogy hívjunk mentőt, és ők majd bevisznek abba a kórházba, ahol fogadni tudnak.
Nagyon rendesek voltak a mentősök, türelmesek, és vitték a csomagomat, pedig a férjem is jött velünk a mentővel. Felkísértek a szülészetre, talán a papírjaimat is ők adták át az osztálynak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!