Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mitől függ, hogy egy kórházban...

Mitől függ, hogy egy kórházban, szülésnél adnak EDA-t vagy nem?

Figyelt kérdés
Úgy értem, vannak kórházak, ahol ez abszolút tabu, máshol simán megkapod.
2010. okt. 19. 10:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem tabu, csupán nincs aki beadja, aki tudja, hogyan kell. Én Kalocsán szültem, ott pl. nincs hozzá megfelelő személyzet.
2010. okt. 19. 10:24
 2/14 anonim ***** válasza:

Szintén vidéki kórházban fogok szülni és remélem hétköznap, munkaidőben. Ugyanis csak akkor van a kórházban több aneszteziológus, aki beadhatja. Ha ügyeletei időben szülök, akkor csak egy anesztes orvos ügyel, aki nem hagyhatja ott egy "eda-s kismama" miatt a helyét, mert ha bármikor bejön sürgős életmentő műtét, neki ott kell lenni.

hát itt ettől függ....:S

2010. okt. 19. 10:29
 3/14 A kérdező kommentje:
Oh.. értem. Hát ez nem jó hír. Kecskeméten sincsen, de ez tök hihetetlen, egy ekkora megyei kórházban..
2010. okt. 19. 10:38
 4/14 anonim ***** válasza:
Hát a pénz nagy ÚR....abból meg moost nemigen van a kórházaknak. (meg amúgy kevés az altatóorvos is)
2010. okt. 19. 10:43
 5/14 anonim ***** válasza:
Én Bp-en az egyik legnagyobb,legnevesebb kórházban szültem s nem kaptam,pedig csütörtök dél volt...Mondjuk nem is kértem volna..
2010. okt. 19. 12:24
 6/14 anonim ***** válasza:
Ahol én fogok szülni ott nincs. Kérdeztem az orvosomat, mondta, hogy nem is tervezik bevezetni, mert külföldön ahol régebbtől kaptak a szülő nők most már az idősebb korosztályhoz tartoznak és rengeteg a gerincproblémás köztük.
2010. okt. 19. 12:54
 7/14 anonim ***** válasza:
Szia! Székesfehérváron szültem, nem kaptam. Azért nem kaptam mert vasárnap szültem és csak ügyeletes aneszteziológus volt, a nőgyógyászatnak nincs saját embere rá, az meg nem ért rá. így nem kaptam semmit.
2010. okt. 19. 13:02
 8/14 anonim ***** válasza:

Veszprémben nincs EDA... Nics rá pénz... Állítólag...

Én csak gázt szívhattam...

2010. okt. 19. 13:40
 9/14 anonim ***** válasza:
51%

Nem tudom, hogy ho tabu, de egy normáli kórházban szerintem nem az.

Én kétszer szültem a Bp-i Margit kórházban, az első szülésem már majdnem 11 éve oolt, és már akkor sem volt tabu.

Felajánlották a lehetőséget én meg éltem, vele.

Másodszor-2009-ben- meg már én kértem.

Pedig akkor vasárnap volt, mégis volt rá lehetőség, a saját nőgyógyászom adta be.

Szerintem ehhez mindekinek alapvető joga van.

2010. okt. 19. 13:41
 10/14 anonim ***** válasza:
:) Sokra mész a jogaiddal, ha a vidéki kórházak nagy többségében nincs is rá mód... hangoztatod a jogaidat, meg követelőzhetsz, de ami nincs, azt hiába kéred. Különben meg én 4x szültem, soha nem kaptam semmiféle érzéstelenítést és itt vagyok, ha megengedhetnénk magunknak és szülhetnék még, csakis így tenném... Bocsi! off volt :)
2010. okt. 19. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!