Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki kicsit földhözragadtabb,...

Aki kicsit földhözragadtabb, hogyan tudná megkönnyíteni a szülés folyamatát?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy nagyon gyakorlatias ember vagyok, két lábbal a földön, semmilyen ezoterikus vagy ilyen "lelki" dolog nem hat meg, nem tudom átérezni, komolyan venni. Az első szülésem viszonylag nyögvenyelős volt, és keresek technikákat a másodikhoz, hogy könnyebben menjen, de az ilyen "beszéld meg a babáddal, hogy könnyű legyen", meg ehhez hasonló dolgok rólam leperegnek, számomra ez nem tanács. Légzési technikákat, jóga gyakorlatokat csináltam, és tanulgattam, amik anatómiailag támogatják a folyamatot, de őszintén, nem tudom, hogy amikor beüt majd megint az a kegyetlen fájdalom, akkor nem az lesz e megint az egyetlen gondolatom, hogy úristen, inkább nyomják belém az összes fájdalomcsillapítót.

Van aki hasonló típus, és segített neki valami a felkészülésben? És éles helyzetben is tudta alkalmazni?

2023. okt. 10. 13:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Babára figyelés, helyes légzés és a pozíció váltás, a labda, zsamoly, kád, szülőágy. Lazítás, enged el magad.
2023. okt. 10. 20:27
 12/13 anonim ***** válasza:
96%

Szuper, hogy a legzestechnikat elsajatitottad, sokan dicsérik az Aniball-t is, hogy ha keletkezett is gatseb, legalább tudták, hogyan kell nyomni (én nem próbáltam).

Szerintem kifejezetten jó, hogy nem gondolod túl ilyen spirituális izékkel, mert minél több az elképzelés (saját zene, kádban szülés, aromaterapia stb), annal nagyobb a csalódás, ha végül komplikáció lép fel és nem a tervek szerint alakul a szülés.

Nekem sokat segített, hogy ültem a zuhanyban a fittlabdan és csorgattam magamra a vizet fajasok alatt és eközben ringattam a csipőmet. Tok egyedül voltam (éjszaka volt, férjemet hazakuldtek, hogy még nem is biztos, hogy aznap megszulok, magzatviz-elfolyassal mentem be és a fajasok 3-5percesekkel indultak rögtön azután, hogy magamra hagyott a személyzet, mondván, reggelig próbáljak aludni, menziszeru görcsöket erezhetek, ne csináljak belőle ügyet, pihenjek). Szóval bár nem így terveztem, de végül sokkal jobb volt így, mintha ott lett volna a férjem, mert így csak magamra tudtam koncentrálni.

És minden spiritualitás nélkül, szerintem fontos, hogy úgy tekints a szülésre, hogy a végén találkozol a babával, és minden fajaskor tudatositsd, hogy egyre közelebb jut hozzád. Próbálj eleve pozitívan állni hozzá, ne magára a fájdalomra készülj, hanem a nagy találkozásra.

2023. okt. 10. 23:46
 13/13 anonim ***** válasza:
57%

"akkor nem az lesz e megint az egyetlen gondolatom, hogy úristen, inkább nyomják belém az összes fájdalomcsillapítót."

De ezzel semmi gond nincs. Civilizáltabb helyeken a 21. században van epidurális érzéstelenítés. Sajnos Magyarország még nem elég civilizált, hogy ez alapvető legyen, inkább "megideologizáljuk" a szülést. De nézz utána, hogy abban a kórházban, ahol szülni fogsz, van-e erre lehetőség.

2023. okt. 12. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!