Aki kicsit földhözragadtabb, hogyan tudná megkönnyíteni a szülés folyamatát?
Arra gondolok, hogy nagyon gyakorlatias ember vagyok, két lábbal a földön, semmilyen ezoterikus vagy ilyen "lelki" dolog nem hat meg, nem tudom átérezni, komolyan venni. Az első szülésem viszonylag nyögvenyelős volt, és keresek technikákat a másodikhoz, hogy könnyebben menjen, de az ilyen "beszéld meg a babáddal, hogy könnyű legyen", meg ehhez hasonló dolgok rólam leperegnek, számomra ez nem tanács. Légzési technikákat, jóga gyakorlatokat csináltam, és tanulgattam, amik anatómiailag támogatják a folyamatot, de őszintén, nem tudom, hogy amikor beüt majd megint az a kegyetlen fájdalom, akkor nem az lesz e megint az egyetlen gondolatom, hogy úristen, inkább nyomják belém az összes fájdalomcsillapítót.
Van aki hasonló típus, és segített neki valami a felkészülésben? És éles helyzetben is tudta alkalmazni?
Én ugyanúgy eltompultam a fájdalomtól mint az elsőnél. Pedig fejben rengeteget készültem mert nagyjából már tudtam mi vár rám.
A felére ugyanúgy nem emlékszem, csak az elejére és a kitolásra, ott már újra észnél voltam.
Azt mondta a férjem hogy annyira befelé voltam fordulva hogy meg sem hallottam amit beszél hozzám csak néha sátánian hörögtem egy kicsit. 🙈😀
Ha lenne harmadik elengedném és sodródnék az árral....
4!
Pl a Kecskeméti megyei kórházban nincs rá lehetőség. 2 gyereket szültem ott, csak gázt adtak. Nekem bejött de sokan nem szeretik mert hányingerük lesz tőle.
Amúgy én inkább szenvedek újra de nem engedném hogy a gerincem körül szúrkáljanak, tuti hamarabb ájulnék el 😀🙈
Epidural nincs! Nincs rá lehetőség!
Milyen szülés hol van?
Földhözragadt vagyok, semmi spirituálisban nem hiszek. Az életemben ritkán engedem el a kontrollt, szóval alapvetően ez a sodródj az árral nem én lennék. De! Úgy álltam a szüléshez, hogy majd lesz valahogy. Nem tervezek, sodródom. Ott lesz az orvos, a szülésznő, akik biztosan a javunkat akarják.
Amíg lehetett, itthon vajúdtam, aztán olyan lazán voltam, hogy 3 perces fájásokkal estem be. 😄
3 órán belül megvolt a fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!