Mi igaz abból, hogy ha valaki aktívabb életet él terhesség alatt, akkor könnyebb lesz a szülés is?
Elsővel 36.hétig dolgoztam. Utána még túráztam, egyedül átrendeztem a lakást, kifestettem az előszobát, bútorokat tologattam, sikáltam, nehéz vödröket emelgettem. Ezzel megvoltam, a kertben ténykedtem.
Ennek ellenére baromi nehezen,iszonyú fájdalommal lett meg a fiam.
Lányommal veszélyeztetett terhes voltam, kb semmit nem csináltam. Ennek ellenére pikk pakk megszültem.
Bizony erőnlétben nem mindegy, hogy van egy normál súlyú, jó fizikai állapotban lévő nő, vagy egy önmagát elhagyó, aki feküdt végig. A szövődmények természetesen sok faktortól függenek, de egy hosszú vajúdáshoz (ami első gyereknél tök tankönyvi, átlagos a 12-14 óra) bizony kell a szufla. Aki arra panaszkodik hogy hiába volt jó erőnléte, mégis nehéz és hosszú szülése volt, az lehet pont megúszott egy kimerültség miatti császárt.
Én végig aktív voltam, hosszú vajúdásom volt az elsővel, de utána végül meglett a baba és gyorsan regenerálódtam. A második három óra alatt meglett és saját lábon sétáltam a gyerekágyra, pedig mindkettővel iszonyat véreztem. A második után két nappal mintha semmi nem történt volna. Nekem nagyon számított hogy bírtam erőnléttel előtte, alatta és utána.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!