Milyen esetekben, alkalmazzák a császármetszést?
Volt egy lombikom, volt egy komoly nőgyógyászati műtétem is és ezek után 4 orvos mondta, hogy szülhetek természetes úton. Lombikos csoportokban is benne vagyok, ott is többször volt már kérdés, de nem császároznak csak azért mert lombik volt.
3 év után két lombik között lettem spontán terhes, most akkor nekem is császár kellene, hogy ne kockáztassunk hamár összejött? Fel sem merült eddig egy orvosban sem, a császárhoz ennél komolyabb indok kell.
(Az más kérdés hogy még a hálapénzes rendszerben lehet így volt kényelmes az orvosnak, valami más indokkal programcsászárra kiírta a kismamát és lombikostól biztos lehetett a vastag borítékban...)
Lombikos kismama vagyok, 39 hetes.
Termeszetes úton fogok szülni :)
Egyébként ilyet még soha nem hallottam, hogy a lombik=császár. Több lombikos anyukát ismerek, mindenki termeszetes úton szült.
Császár akkor van, ha vmi nem stimmel a magzattal (farfekvés vagy ilyesmi), csak maga a lombik nem befolyásolja.
"De mivel alapvetően az a jó a babának, ha természetes úton születik (es itt most nem akarok vitatkozni arról, hogy császár kontra természetes szülés)"
Ne jelents ki tényként olyat, ami nem egyértelmű, ez csak a te magánvéleményed ami vagy érdekel, vagy nem, szóval kezdd el használni a "szerintem" szócskát mielőtt félrevezetsz valakit.
Ma voltam magzati szívultrahangon. A doktornő ezzel biztatott, hogy vizsgálatok igazolják, hogy az a jó a babának és a mamának is, gondoljak erre. 😏
Az más kérdés, hogy milyen okok miatt gondolkodom a császáron, de ez most pont aktuális volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!