Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki segített nektek többet a...

Ki segített nektek többet a szülésnél? A szülésznő/bába vagy az orvos?

Figyelt kérdés

Csomó olyan sztorit hallok, hogy az orvos jóformán csak az elején meg a végén megkérdezte, hogy "hogy vagyunk, hogy vaguynk?", kitölötte a papírokat és annyi, magában a szülésben a szülésznők segítettek.

Ez nálatok hogy volt?

Vagy kinek mi és mennyi volt a szerepe?

Persze ha komplikáció van, gondolom az orvos jobban színre lép.

2023. szept. 29. 18:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
37%

Alapvetoen ha figyelsz a tested jelzesere akkor egyaltalan nem akarsz majd hagyat szulni. Allva guggolva felig terdelve negykezlab stb..

Ez a 17-18.szazadban terjedt el ha jol emleszkszem valamelyik Lajos francia kiraly keresere h lassa a szuletest.

2023. szept. 29. 22:47
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Este 11-kor folyt el a magzatvizem, mivel első baba, ezért inkább bementünk “rögtön” a kórházba, mert nagyjából a nevemet se tudtam megmondani, annyira megijedtem. (36+4 napos voltam)

Fél kettőtől voltam a szülőszobán, előtte egy doktornő megvizsgált.

Egész éjszaka a férjemmel kettesben voltunk, néha bejött a szülésznő megnézni, hogy mi a helyzet.

Reggel mikor még mindig semmi érdemleges nem történt, megkérdezték, hogy kérek-e edát, azt beszúrták reggel 8-kor, aztán megint kettesben maradtunk. Majd 10 körül megint bejöttek, semmi. Kaptam oxitocint, és vártunk. Aztán rám nézett a szülésznő kb. 30-40 percenként.. Végül 14:40-kor már bent is maradt, 15:15-re kint volt a gyerek, és utána jött be a doki összevarrni.

2023. szept. 29. 22:51
 13/19 anonim ***** válasza:
Nálam doki addig volt bent, míg oxyt kötött be. Kitoláskor 2 bába volt bent, az egyik diktálta mikor nyomjak, meg elkapta a gyereket ( meg ami a gyerek előtt kijött belőlem, azt takarította). Mást nem kellett csinálniuk.
2023. szept. 30. 04:34
 14/19 anonim ***** válasza:
15 órás vajúdásomból 7 órát töltött velem az orvos+2 órát amíg meg császározott. 2x-i hányásomnál is ő volt velem, a szülésznő sehol nem volt akkor.
2023. szept. 30. 08:10
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A szülésznő.Az orvos csak akkor van ott,ha gond van,vagy a végén.Nekem konkrétan semmi mást nem csinált 3-ból 3 X,csak szülés után megvizsgált,kitakarított,az elsőnél varrt,a másik kettőnél azt se kellett, mert gátvédelemmel lettek.
2023. szept. 30. 09:27
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Az orvost talán párszor láttam csak, akkor is kézzel tágítani jött, így már rosszul voltam, ha megláttam.

A szülésznő elég gyakran sertepertélt körülöttem, így én a második szülésnél magánkórházba megyek és szülésznőt fogadok, orvost nem.

(Kitolás: A végén feltérdelve, négykézláb vajúdtam, amikor jöttek a tolófájások. Én konkrétan nem tudtam megtartani magam és azt éreztem, hogy semmiképpen nem akarok így szülni. Nekem jobban esett lefeküdni, így szerintem ez erősen változó egyénenként. Pedig én is azt hittem jobban szeretnék majd máshogy.)

2023. szept. 30. 09:42
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

4ből 3 gyerekemnél csak a szülésznő volt ott a születés pillanatában.

Az elsőnél a doki is meg a szülésznő is ott volt.

A másodiknál hiába indult el otthonról szegény orvossom, abban a pillanatban, ahogy szóltam neki, hogy indul a buli, épp akkor ért oda, mikor felsírt a baba.

A harmadiknál már nem is lehetett fogadott doki. Pont nem volt ott az ügyeletes doki, mikor jöttek a tolófájások, csak a szülésznő. Ketten megoldottuk.

A negyediknél megrepesztette a burkot a doki, majd elment, hogy úgyis van még idő. 10 perc múlva meg is született a lányom. Ott is csak ketten voltunk a szülésznővel.

2023. szept. 30. 22:48
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Én egyáltalán nem láttam orvost, a szülésznő és egy tanuló lányka vezette le a szülést, még varrni se orvos vart össze.
2023. okt. 1. 13:37
 19/19 anonim ***** válasza:
Ez korház és orvos és személyzett függő.mikor és hogy szütletek?valahol orvos végig van,valahol bába és szülésznő meg a szülést tanulo diákok hallgatok mennek be 1980 és 1990-be is ez divat volt
2023. nov. 7. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!