Hogyan győztétek le a szüléstől való félelmeteket?
Nem agyaltam rajta feleslegesen. Tudtam, hogy szükségszerűen ez a terhesség vége.
Nem próbáltam tervet gyártani, mert mások hibájából akartam tanulni. Hallgattam sok szülésélményes videót (Hoztam e világra YouTube csatorna), és azt szűrtem le, hogy a legnagyobb baj abból volt, hogy a kismamák elképzeltek egy tökéletes szülést, kitalálták, hogy na majd ez és az lesz, szülésterv, ezt meg azt nem engedem és anyámkínja, aztán pofán csapta őket a kegyetlen valóság, és még hónapok/évek múlva is ezen megy a sírás, hogy császár lett, pedig annyira nem akarta...
Szóval én úgy álltam hozzá, hogy lesz, ahogy lesz. Feltételeztem, hogy az orvos és a szülésznő értem lesz, nem ellenem. Nem akartam mindenkinél okosabb lenni, azt sem, hogy pátyolgassák a lelkem. Máskor nagyon nehezen engedem át a kontrollt, itt tudatosan sodródtam az eseményekkel. És így minden jól alakult.
Sehogy. Tudtam, hogy hiába félek, vagy így vagy úgy, de kijön, bent nem marad.
1. szülésem horror volt. Nem túlzok: sérültük mindketten.
2. előtt még jobban rettegtem, egészen viselhető volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!